Türk sinemasında sıcaklığı, samimiyeti ve içten kahkahasıyla kuşaklar boyunca gönüllere taht kuran Adile Naşit’in yaşam öyküsü, uzun süredir üzerinde çalışılan bir projeyle beyazperdeye taşındı. Yeşilçam’ın efsane ismini odağına alan film, hem nostalji duygusunu canlı tutmayı hem de sanatçının perde arkasındaki gerçek yaşamını tüm yönleriyle izleyiciye aktarmayı amaçlıyor.
Duygusal anlatımı ve insan hikâyelerine yaklaşımıyla tanınan yönetmen Çağan Irmak, filmin yönetmen koltuğunda yer alıyor. Irmak, Adile Naşit’in neşeli yönünü, sahne ışıklarının ardındaki kırılgan anlarla bir araya getirerek güçlü, derinlikli bir portre sunmayı hedefliyor.
Senaryonun imzası ise edebi üslubuyla bilinen Nermin Yıldırım’a ait.
Filmde Adile Naşit’i canlandıran Meltem Kaptan, yalnızca fiziksel benzerliğiyle değil, sanatçının içsel ritmini yakalayan performansıyla öne çıkıyor. Kaptan’ın oyunculuğunun, Naşit’in yaşam enerjisini ve sahnedeki samimiyetini izleyiciye aktaracağı ifade ediliyor.
Yapımda, Adile Naşit’in birlikte rol aldığı Münir Özkul, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Ayşen Gruda gibi Yeşilçam’ın efsane isimleri de yer alıyor. Bu karakterler, günümüz oyuncularının performanslarıyla yeniden canlandırılarak sinema tarihine saygı niteliğinde bir anlatı oluşturuyor.
Film ekibi, nostalji ve modern sinema dilini dengeli biçimde bir araya getirerek dönem ruhunu bugünün sinema izleyicisine aktarmayı amaçlıyor.
Film, Naşit’in kariyerinde unutulmaz bir yer tutan “Hafize Ana” karakterinin ötesine geçerek sanatçının gerçek hikâyesine odaklanıyor.
Çocukluk yıllarından aile bağlarına, sahne yolculuğundan yaşadığı zorluklara kadar birçok bilinmeyen detay perdeye taşınıyor.
Anlatı, Naşit’in neşeli görünümünün ardındaki acıları ve kişisel mücadelelerini güçlü bir dram diliyle ortaya koyuyor.
Uzun süredir hazırlıkları devam eden film, 5 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak. Hem Yeşilçam nostaljisini yeniden canlandırması hem de bir sanatçının hayatına içten bir pencereden bakması nedeniyle sezonun en çok konuşulacak yapımlarından biri olması bekleniyor.
Kaynak: Haber Merkezi