Rusya, Snapchat uygulamasının terör örgütleri tarafından iletişim ve örgütlenme amaçlı kullanıldığı gerekçesiyle platforma erişimi tamamen engelledi. Karar, FaceTime’a getirilen kısıtlamayla birlikte açıklandı.
Rusya ile uluslararası sosyal medya platformları arasındaki gerilim yeni bir kararla yeniden gündeme geldi. Ülke, Snapchat’in suç ve terör faaliyetlerinde kullanıldığı iddiasıyla uygulamaya erişim engeli getirdiğini duyurdu. Bu adım, son yıllarda art arda erişimi kesilen sosyal medya platformları zincirine bir yenisinin eklendiğini gösteriyor.
Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ekim ayından bu yana ülkede Snapchat’te yaşanan erişim problemlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Açıklamada, platformun çeşitli suç örgütleri tarafından aktif olarak kullanıldığı öne sürüldü. Kurum, Snapchat’in:
amacıyla kullanıldığını belirtti.
Bu gerekçeler doğrultusunda uygulamaya erişimin tamamen engellendiği bildirildi.
Roskomnadzor, Snapchat kararının yanı sıra bugün Apple’ın görüntülü görüşme uygulaması FaceTime’a da erişim engeli getirdiğini açıkladı. Ülkede daha önce de Facebook, X, TikTok, YouTube ve Instagram gibi global platformlara erişim yasağı uygulanmıştı.
Kaynak: Haber Merkezi