MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Toplum » Balıkesir Sındırgı 4.9’la sallandı: Deprem Bursa, İzmir ve Çanakkale’de hissedildi

Balıkesir Sındırgı 4.9’la sallandı: Deprem Bursa, İzmir ve Çanakkale’de hissedildi



Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, son iki günde peş peşe meydana gelen depremlerle yeniden hareketlendi. Dün yaşanan 3.9 ve 3.7’lik sarsıntıların ardından, bugün 10.06’da 4.9 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Deprem, çevre illerde de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu.

4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

AFAD’ın verilerine göre depremin merkez üssü Sındırgı olarak açıklandı. 6,97 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı; Bursa, İzmir, Çanakkale ve çevredeki birçok kentte hissedildi. İlk belirlemelere göre bölgede yıkım veya can kaybı yaşanmadı.

BAKAN YERLİKAYA: “EKİPLER SAHAYA ÇIKTI”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, tüm ekiplerin hızla saha taramasına başladığını belirterek geçmiş olsun mesajı yayımladı:
“AFAD ve ilgili kurumlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Allah ülkemizi afetlerden korusun.”

BÖLGEDE DEPREM FIRTINASI

Sındırgı, 27 Ekim’deki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından zaten artçıların sürdüğü bir dönemden geçiyordu. Dün peş peşe yaşanan 3.9 ve 3.7’lik sarsıntıların ardından bugün yaşanan 4.9’luk deprem, ilçede tedirginliği artırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

📆 11 Aralık 2025 Perşembe 10:30   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR