Kocaeli’de yaşanan olayda, bir vatandaşın Katılım Evim ile yaşadığı sorunlar kamuoyunun gündemine taşındı. İddiaya göre firma, internet üzerinden yapılan bir şikayetin kaldırılmasını ödeme şartı haline getirdi.
Vatandaş, Katılım Evim ile yaşadığı sıkıntıları şikayet platformu Şikayetvar üzerinden paylaştıktan sonra, firmayla ikinci kez bir ödeme planına dahil oldu. Süreç sonunda parasını almak için firmayla iletişime geçen vatandaş, “Şikayetini silmezsen paranı alamazsın” cevabıyla karşılaştığını belirtti.
Yaşadıklarını anlatan vatandaş, İzmit şubesinde daha önce de teslimat sürecinde sorunlar yaşadığını ifade etti. Buna rağmen iyi niyetle tekrar aynı şube üzerinden işlem yaptığını belirten vatandaş, bu kez de ödemenin geciktiğini söyledi.
Vatandaşın iddiasına göre, şubeye gittiğinde kendisine açık şekilde, şikayetin silinmemesi halinde ödemenin genel merkez tarafından onaylanmayacağı söylendi. Bu baskı nedeniyle internet üzerindeki şikayetini kaldırmak zorunda kaldığını dile getiren vatandaş, durumun son derece rahatsız edici olduğunu belirtti.
Yaşananların güven duygusunu zedelediğini vurgulayan vatandaş, hem teslimatın gecikmesi hem de şikayetini silmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Firma yönetiminden özellikle İzmit şubesindeki uygulamaların incelenmesini talep ettiğini söyledi.
Olayın ardından vatandaşın durumu ilgili mercilere ilettiği öğrenildi. Konuyla ilgili Katılım Evim cephesinden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Kaynak: Haber Merkezi