Sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” suçlamasıyla 11 Kasım’da tutuklanan Furkan Bölükbaşı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Bölükbaşı, yürütülen soruşturma kapsamında iki ay sonra serbest bırakıldı.
Furkan Bölükbaşı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma, paylaşımdaki ifadelerin tehdit içerdiği değerlendirmesiyle yürütülmüştü.
Bölükbaşı’nın tutuklamaya gerekçe gösterilen paylaşımında, “Menderes’in sonunu Kemalizme yaptığı şirinlikler getirmişti. İnşallah Müslümanların mevcut iktidarı da aynı akıbete uğramadan kendine çeki düzen verir” ifadeleri yer almıştı. Bu sözler, kamuoyunda geniş tartışma yaratmıştı.
Paylaşımın ardından gelen tepkiler üzerine söz konusu mesajı silen Bölükbaşı, daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın namaz kılarken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak açıklamada bulunmuştu. Bölükbaşı, açıklamasında Cumhurbaşkanı’na yönelik herhangi bir tehdit niyeti taşımadığını savunmuş ve sadakat vurgusu yapmıştı.
Yaklaşık iki ay tutuklu kalan Furkan Bölükbaşı, dosya kapsamında verilen son kararla tahliye edildi. Tahliye kararının ardından soruşturmanın tutuksuz olarak devam edeceği öğrenildi.
Kaynak: Haber Merkezi