MENÜ ☰
Peron Istanbul
Kartal Gazetesi » Basında Kartal, Belediye, Genel, Manşet » Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor

Kartal’da Parklar Yenileniyor, Yeşil Alan Hacmi Artıyor



Kartal Belediyesi ilçedeki parkları baştan sona yenilerken bir yandan da yeni sosyal yaşam alanlarının yapımına devam ediyor.

İlçe Genelinde Kapsamlı Yenileme

Kartal Belediyesi, komşularına daha modern ve güvenli yaşam alanları sunmak amacıyla yürüttüğü park yenileme çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan planlamalar doğrultusunda Karlıktepe Mahallesi’ndeki Güneş Parkı, Cevizli Mahallesi’ndeki Anafartalar Parkı, Çarşı Mahallesi’ndeki Tepe Parkı ve Soğanlık Yeni Mahalle’deki Şehit Erdal Engin Parkı baştan sona yenileniyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında; Karlıktepe Mahallesi’nde bulunan 1.616 metrekarelik Güneş Parkı, Cevizli Mahallesi’ndeki 2.654 metrekarelik Anafartalar Parkı, Çarşı Mahallesi’ndeki 685 metrekarelik Tepe Parkı ile Soğanlık Yeni Mahalle’de yer alan 2.858 metrekarelik Şehit Erdal Engin Parkı yapılan kapsamlı yenileme ile çehresini değiştirecek.

Musa Eroğlu Parkı Dört Kat Büyüyor

​Soğanlık Yeni Mahalle’de yer alan Musa Eroğlu Parkı’nda ise genişletme çalışmaları yürütülüyor. Mevcut alanı 1.717 metrekare olan park, düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte 6.700 metrekarelik dev bir sosyal yaşam alanına dönüştürülüyor. Belediye ayrıca Çarşı Mahallesi Süha Sokak üzerinde 1.466 metrekare büyüklüğünde yeni bir parkın yapımına başlıyor.

Projeler Tamamlandığında Yeşil Alan Kapasitesi Artacak

​Yürütülen projeler kapsamında toplam 9.530 metrekarelik park alanı modern standartlara kavuşturulurken, genişletme ve yeni yapım çalışmalarıyla Kartal’a toplam 6.449 metrekare yeni yeşil alan kazandırılıyor. Büyütülen ve yenilenen alanlar sayesinde aileler ve çocuklar için güvenli ve nitelikli sosyal alanlar oluşturuluyor.

Başkan Yüksel: “Kartal’a 6 Bin Metrekareden Fazla Yeni Yeşil Alan Kazandırıyoruz”

“Hedefimiz Daha Yaşanabilir Bir Kartal”

​Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçedeki yeşil alan kapasitesini artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

​“Parklarımız, yalnızca çocuklarımızın oyun oynadığı alanlar değil; komşularımızın bir araya geldiği, nefes aldığı ve sosyal yaşamını güçlendiren önemli buluşma noktalarıdır. Bu anlayışla mevcut parklarımızı daha modern, güvenli ve konforlu hale getirirken ilçemize yeni yeşil alanlar da kazandırıyoruz. Daha yeşil, daha yaşanabilir ve herkes için erişilebilir bir Kartal oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

📆 29 Temmuz 2026 Çarşamba 00:28   ·   💬 0 yorum   ·  
Peron Istanbul

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR