SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İSTANBUL MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL…

Yayınlanma:
ABONE OL
İSTANBUL MİLLİ EĞİTİMDE SKANDAL…

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mahkemeyi Yanılttı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul 4. İdare Mahkemesine yanlış bilgi vererek, daha doğrusu mahkemeyi yanıltarak, mahkemenin bir haksız atamayı önlemesine mani oldu. Olay şöyle gelişti:

İstanbul İli Bayrampaşa İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne müdür vekili olarak kurum dışından Coğrafya öğretmeni Rıfat Kavak, hak ve hukuka aykırı bir biçimde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 1 Mart 2010 tarih ve 22959 sayılı işlemiyle görevlendirildi. Bu görevlendirme iki noktadan yanlıştır. Rehberlik Araştırma Merkezlerine asil veya vekil müdür olarak ancak rehberlik öğretmenleri atanabilir. Yine bu merkezlere, o kurumun müdür yardımcıları varken, o kurumla hiçbir ilişkisi olmayan bir başkası ne vekil ve nede asil müdür olarak atanamaz.

Nitekim bu husus 13.04.2007 tarih ve 26492 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği’nin 7. Maddesinin b bendine ve 15.05.2010 tarih ve 27582 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK’in  8. Maddesinin (1). bendine göre “rehberlik ve araştırma merkezi yöneticiliklerine atanacaklarda rehber öğretmen veya özel eğitim öğretmeni olmak” şartı bulunmaktadır. Ayrıca 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 175. maddesine göre bir göreve memurlar arasından vekalet edenlere vekalet aylığı ödenebilmesi için vekilin asilde aranan şartları taşıması gerekmektedir.

Bu görevlendirme işlemine hem sendikamız ve hem de aynı kurumda müdür yardımcısı olarak görev yapan Halime Eker tarafından itiraz edildi. İtirazlara yasal süresi içinde cevap verilmedi. Bunun üzerine sendikamızın avukatı Şahin Zenginal tarafından Halime Eker adına görevlendirme işleminin iptali için dava açıldı. Dava devam etmekte iken mahkeme İl Milli Eğitim müdürlüğünün işlemle ilgili savunmasını istemesi üzerine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 31.03.2010 tarih ve 36513 sayılı işlemi ile Rıfat Kavak’ın görevlendirme işlemini iptal ederek yerine Halime Eker’i görevlendirdi. Ancak bu görevlendirme Halime Eker’e hiçbir şekilde tebliğ edilmedi ve Rıfat Kavak usulsüz olarak Bayrampaşa Rehberlik Araştırma Merkezinde müdür vekili olarak göreve devam etti ve her türlü yazışmaları imzaladı. Hatta “İlsis” kayıtlarında Rıfat Kavak, 31.03.2010-31.05.2010 tarihleri arasında Rıfat Canayakın Lisesinde müdür yardımcısı olduğu görülmektedir.

İstanbul 4. İdare Mahkemesine,  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanıltıcı bilgi vermesi üzerine, mahkeme 2010/966 Esas ve 2010/1407 sayılı kararı ile “Davalı idarece dava konusu işlemler daha sonra tesis edilen işlem ile iptal edilerek Rıfat KAVAK’ın görevlendirilmesi kaldırılarak davacı müdür vekili olarak atandığından bakılan davanın konusu kalmamıştır” kararını verdi.

Skandal bununla kalmamış; 31.05.2010 tarihinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halime Eker’in olmayan müdür vekilliği görevini iptal ederek yerine aynı tarihte mahkemeye rağmen Bayrampaşa İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğüne tekrar Rıfat Kavak’ı vekaleten atadı. Pes doğrusu…

Bu son işlemin öğrenilmesi üzerine, mahkemeyi yanıltıcı bilgi veren sorumlular hakkında işlem yapılmak üzere İstanbuldaki 7 Nolu şubemiz İstanbul Valiliğine, sendikamızın  Genel Merkezi de Milli Eğitim Bakanlığına baş vuruda bulundu.

İstanbul Milli Eğitim’de buna benzer çok sayıda haksız ve hukuksuz işlem yapılmış bulunulmaktadır. Bu usulsüz ve hukuksuz işlemlerin tespit edilebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürünün ve atamalardan sorumlu Müdür Yardımcılarının ve Şube Müdürlerinin acilen görevden el çektirilmeleri gerekmektedir. Mahkemeyi yanıltanların Valiliği ve Milli Eğitim Bakanını yanıltmamaları söz konusu olabilir mi?

Bu haksız ve hukuksuz işlemlerin durdurulması ve sorumlulardan hesap sorulması için Cumhurbaşkanını, Başbakanı, Mili Eğitim Bakanını ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz.

Türk Eğitim-Sen

İstanbul Bölge Başkanı

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]