MENÜ ☰
Esentepe Avrupa Konutları
Kartal Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » 10 Ton İstavrit, 390 Kg. Tekir’e el konuldu

10 Ton İstavrit, 390 Kg. Tekir’e el konuldu



Yasal boy sınırı altında avlanan 10 ton istavrit ve 390 kg. Tekir’e el konuldu.

 

 

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nün denizlerdeki denetimleri aralıksız sürüyor. İstanbul’un tüm noktalarında denetimlere devam eden ekipler, yasal boy sınırı altında yapılan kuraldışı avlanmaya geçit vermiyor. Geçtiğimiz günlerde Boy yasağına uymadığı için 90 ton İstavrite el konulmasının ardından, dün de 770 kasa (10 ton) İstavrit ve 30 kasa (390 kg) Tekir’e el konuldu.

 

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Kontrol görevlilerinin Gürpınar Su Ürünleri Hal’inde yapmış oldukları denetimlerde; 1380 sayılı Su Ürünleri Kanuna aykırı olarak avlanıldığı tespit edilen yasal boy sınırının altındaki 770 kasa İstavrit ve 30 kasa Tekir’e el konuldu. Avcılık Kanunu’na aykırı olarak faaliyet gösterdiği tespit edilen şahıslar hakkında ise çeşitli miktarlarda idari para cezaları uygulandı. El konulan balıklar, Milli Emlak Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

İstanbul İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, su ürünleri denetimlerinin 7 gün 24 saat esasına göre devam ettiğini vurgulayarak, “Balıkçılarımız avcılık kurallarına uyarsa, hem balık neslinin devamı, hem de balık sayısının artmasına katkı sunarlar. Biz İl Müdürlüğü olarak kural dışı avcılığın takipçisi olacağız. Özellikle yasal boy sınırının altında avlanmış olan balıklara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

NOT: İstavrit için yasal boy sınırı 13 cm, Tekir için 11 cm’dir.

📆 13 Eylül 2017 Çarşamba 10:40   ·   💬 0 yorum   ·  
Esentepe Avrupa Konutları

KARTAL'DA HAVA

İSTANBUL

BLOG

YENİ SAYI
Kayakla Atlama Olimpiyat Sporcusu Milli Kayakçı Fatih Arda İplikçioğlu’nun kayak takımları kayboldu

YAZARLAR

RÖPORTAJLAR

BAĞLANTILAR