Niğde ve Kayseri’de meydana gelen zehirlenme vakalarında, çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı. Niğde’de tavuk döner yiyen 7 çocuk rahatsızlanırken, Kayseri’de tavuk pilav yiyen 30 işçi zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı.
Niğde’nin Edikli beldesinde, bir işletmeden satın alınan tavuk döner sonrası 7 çocuk hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili incelemeler başlatılırken, Kayseri’nin Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde ise akşam yemeğinde tavuk pilav yiyen 30 işçi zehirlenme şüphesiyle hastaneye sevk edildi. Her iki kentteki zehirlenme vakaları, gıda güvenliği ve hijyen konusunu yeniden gündeme getirdi.
Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran 7 çocuk, tavuk döner yiyerek rahatsızlandı. Çocukların tedavi süreci hızla başlatıldı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, adli mercilere bildirimde bulunulduğu ve işletmelerin hijyen denetimlerinin başlatıldığı belirtildi.
Kayseri’de ise akşam yemeğinde tavuk pilavı yiyen 30 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Erciyes Çelik Halat Fabrikası’nda meydana gelen bu olayda, işçilerin sağlık durumu hakkında henüz net bir bilgi verilmedi. Kayseri’de de sağlık ekipleri, zehirlenme vakasının nedenlerini araştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: Haber Merkezi