SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yalama şekeri..

Yayınlanma:
ABONE OL
Yalama şekeri..

Elimize bir kâğıt kalem alıp, hadi bir fikir jimnastiği yapalım.

Birinci sorum şu mevcut bir hükümet var. Bu hükümet iyi mi kötü mü? Hükümetin vaatleri neydi? Neler yaptı? Neler yapmadı?

Vaatleri:

İşsizlik ile mücadele. Yoksulluğu ortadan kaldırma. İMF’ yi kovma. Demokrasi. İnsan hakları…

 

Neler yaptı?

Otoyol, hastane, hızlı tren, TOKİ konutları, ücretsiz kitap, … Yüzlerce fabrika satıldı. Barajlar, limanlar satıldı. Ülke toprakları satıldı. Bankalar satıldı. Haberleşme ağı Telekom satıldı. Petrol kimya tesisi pektim satıldı.  General rütbesindeki askerler, darbe teşebbüsü ile tutuklu. Gazeteciler, örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle hapse atıldı. Basılmamış kitap yazarı, hala tutuklu…

Neler  yapmadı?

Terörü durduramadı. İşsizliği önleyemedi. İnsan hakları lafı havada kaldı…

Neler oluyor?

Topla tüfek ile Çanakkale’den geçemeyen düveli muazzama, parayı bastırıp istediği yeri satın alıyor. Ülke insanı Kürt-Türk ve Sünni -Alevi diye ayrışıyor. Şiddet olayları önlenemiyor. Büyük şehirlerde terör var. İşsizlik her geçen gün artıyor. Binlerce üniversite mezunu iş bekliyor.  İşsizlikten intihar edenler var. Ne ile suçlandığını bile bilmeyen tutuklunun cezaevinden ölüsü çıkıyor.

Hepsi bu kadar mı? Hayır. Hükümet icraatları ile ilgili olumlu veya olumsuz yüzlerce konu bulmak mümkün.  Baktığınız açıya, oturduğunuz yere göre + lar veya – ler azalıp, çoğalıyor. Düğüm de işte tam burada.

Mesela

Biri:  “IMF’ye 20 milyar borcumuz vardı. Bu hükümet ödedi .”diyor.  Diğeri: “IMF’ye 20 milyar borcu ödedik. Ama bu borcu ödemek için bir başkasından 25 milyar borç aldık. Biz yine zarardayız” diyor.

Biri:  “öğrencilerin anasından emdiği sütü burnundan getiren OKS’yi kaldırdık.” diyor. Diğeri: “OKS kalktı LGS geldi. Ne değişti?” diyor.

Biri: “Eskiden hastane önünde sıra beklerdim. Şimdi, sıra falan yok. İstediğim hastaneye de gidiyorum.” diyor. Diğeri: “Evet! Sen, şimdi sıra beklemiyorsun, her tür hizmeti de alıyorsun ama bu değirmenin suyu nereden geliyor sormuyorsun. Aç özel hastaneyi soy devleti” diyor.

Biri: “Eskiden kitap almak için Cağaloğlu’na giderdik, şimdi kitaplar çocuklara bedava veriliyor.” diyor. Diğeri: “Kitap bedava. Memur, hizmetli, bekçi, temizlik parası senden. 20 liralık kitabı bedava alıyor. 100 lira bağış veriyorsun.” diyor.

Biri: “Her ilde bir üniversite.” diyor. Diğeri: “Eskiden çalışkan ve zeki çocuklar okurdu. Şimdi parayı bastıran okuyor, zengin oğlunu müdür yapıyor, bizim zeki ve çalışkan çocuk evde oturuyor.” diyor.

Biri: “ TOKİ, otoyol, hızlı tren.” diyor. Diğeri: “TOKİ’den ev alan binlerce kişi hacizde, internet TOKİ ilanları ile dolu.” diyor. Uzun lafın kısası, aynı konuya biri ak, öbürü kara diyor.  Hangisi doğru,  anlamak zor.

Şekercinin önünden geçen çocuk, sap takılıp, kırmızıya boyanmış elmalardan bir tane alır. Ne yapsın? Hem kırmızıyı hem de elmayı seviyor. Üstelik elmada tutmak için sap bile var. Sapından tuttuğu elmaya sağdan sola, yukardan aşağı şöyle bir bakan çocuk ısıracak bir yer bulamaz. Dilini uzatıp şöyle bir yalar. Diline gelen tat: hem tat güzel, burnuna gelen koku nefistir. Çok güzel değip başlar yalamaya. Bir müddet sonra elma üzerindeki şeker biter. Şeker bitti,  elmayı atacak değil ya. Başlar elmayı yemeğe. Her ısırıkta şekerin tadı gider, elmanın ekşiliği gelir. Ağzındaki şeker kırıntıları ile elmayı sapına kadar yer.

Sapı ne yaptı bilmiyoruz ama yalama şekeri işte böyle bir şey.  Elek altı, ekşi, kurtlu hiç fark etmez. Unutmayın hiçbir hırsız; “Aç kapıyı seni soyacağım demez.”  Biz çocuk değiliz ama her parti iktidar olmak için kurulur. Reklamsa oy almanın gereğidir.

Tüm siyasi partilere başarılar.

Mustafa Telli

 

 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]