SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Ada’daki halk plajımız güzelde…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin Kartal halkını denizle buluşturma adına Büyük Ada da kiraladığı ada tesisleri düşünce olarak ta ihtiyaç olarak ta bakıldığında gerçekten yerinde bir girişim.

 

Geçtiğimiz hafta içi bende bir Kartal halkı olarak çocukları alıp Büyük Ada’daki halk plajına götürdüm.

 

Gerek piknik alanı gerekse plaj kısmı fena değil, güzel çalışmalar yapılmaktadır. Konaklama bölümündeki tadilatlar henüz bitirilemediği için faaliyette değil. Konaklama bölümlerinin de tamamlanması halinde, Kartal halkı için çok yerinde bir girişim olduğunu belirtmek isterim.

İşletmesini şuan için Karyapsan A.Ş. yapıyor ve öyle hizmet kalitesi de yabana atılacak gibi değil. Gerek hizmet anlayışı açısından gerekse güvenlik açısından değerlendirildiğinde halkın memnun olduğu bir tablo var.

Bayan müdiresi oldukça nazik ve gelenlerle ilgilenip her hangi bir sıkıntınız varmı diye soruyor.

 

Güvenlik olarak Kartal zabıta ekipleri oldukça hassas ve özenli bir anlayış sergilemekte olduğunu gördüm. Plaj boyunca güvenliği sağlayan sivil ekipler ve piknik alanında görevli resmi üniformalı turizm eğitimi alan ekipler hem kibar hem dikkatli işlerini yapıyorlar.

 

Tuvaletleri temiz

En çok önem verdiğim konu tuvaletlerdir. Gördüğüm kadarıyla erkek ve bayan tuvaletleri temizlemekle görevlendirilmiş birer personel sürekli temizliyorlar.

 

Şu sıcak yaz günlerinde denize girmek isteyenler için kaliteli güvenli bir hizmet anlayışı olan böyle bir plajın olması, Kartal halkı için bence bu yazın en kazançlı işidir.

 

İşin maddi boyutu Kartal Belediyesi için karlı mı zararlı mı? O konu hesap işlerinin ve Başkan Öz’ün düşünmesi gereken mesele…

 

Rahatsızlık veren iki sorun acilen giderilmeli!..

Kartal Belediyesi halk plajımız güzel olmasına güzel de, halkın rahatsızlık duyduğu  iki konu var ki düzeltilebileceğini düşünüyorum.

 

Kara sinek çok fazla, çöp kutularının kapalı olması gerekir.

Birincisi;  aşırı derecede fazla kara sinek var. Bu kara sineklerin neden o kadar fazla olduğunu ve bu konuya bir çözüm düşünülüp düşünülemediğini sorduğumuz da aldığımız cevap aynen şöyle oldu, “ Burası Milli parklar statüsünde olduğu için ilaçlama yapılması yasak, o yüzden ilaçlama olmadığı için sinek oluyor”  denildi.

 

Bence de kara sinek genelde çöpe gelir. Gördüğüm kadarıyla gerçekten güzel düşünülmüş adım başı çöp kovası konulmuş. Ayaklı çöp kovalarının ağızları açık, içine çöp poşeti geçirilmiş fakat ağızları açık. Yani karpuzu yiyen kabuklarını çöpe atıyor. Benzeri çeşitli çöplerin bir saat bile açıkta durması herhalde sinekler için çok cazip bir alan haline gelmektedir.

 

Acilen çöp kutularının ağızları kapalı olanlarıyla değiştirilmeleri ve halkı da temizlik konusunda biraz daha fazla duyarlı olmaları için uyarmakta fayda var sanırım.

 

Kumsal temizlenmeli

İkincisi; plajın doğu kısmında yani iskeleli bölüm değil de, denizle kumun sıfır olduğu kısım neden temizlenmemiş. Denizde kumsalda çocukların oynayabileceği alan yani merdivenle inilen yer değil de kumsal alan resmen inşaat artığı malzeme dolu.

 

Fayans – cam – kiremit parçası ne ararsan var.

Denizde taş olur tamam, fakat o bölüm özellikle çocuklar için en uygun bölüm inşaat artığı hafriyat dökülmüş öylece duruyor. Azıcık kumsal alan var, zaten fazla geniş bir alan değil, burasını iyice bir temizlemek gerekiyor. Benim gibi denize giren bir çok kişinin ayağı yaralandı.

 

İlgililerin dikkatine…

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]