SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’a güncel bakış

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal’a güncel bakış

 

Kartalspor’dan başlayalım;

 

Kartalspor ekonomik anlamda çok zor bir durumda olmasına rağmen, mevcut kadroyla sezonun 5. haftasında 8 puan almış olması çok memnun edici bir tablo olarak görünüyor.

Bank Asya 1. Ligde İstanbul’u temsil eden tek takım Kartalspor. 21 milyon TL borcu olması önümüzdeki dönemler için pek parlak bir tablo değil ama, kulüp doğru yönetildiği taktirde aşılmayacak bir engel de değil. Kadromuz tecrübeli oyunculardan oluşturuldu. İnşallah sezon sonuna kadar başarılı müsabakalar yaparız da Kartal halkının spor heyecanını yaşadığı, sevincini coşkusunu paylaştığı bu kurum olumlu yapısıyla başarılarıyla anılır.

 

Belediye Meclisi kararlarını değerlendirelim;

 

Kartal Belediye meclisinin aldığı kararlar içerisinde beğendiğimiz kararlarda alındı, düşündüren kararlarda alındı; – Meclis’te 2010 yılı Yatırım Programı ve 2010 – 2014 Stratejik Planları kabul edildi. Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’ne AYEDAŞ veznesi açılması, Milli Eğitim’e bağlı okulların su depolarının dezenfekte işinin Belediye tarafından yapılmasının yanı sıra Amatör Spor Kulüplerinin, tesis bakım ve onarımlarının Belediye tarafından yapılması da kararlaştırıldı. 

Ayrıca Başkan Öz’ün toplantıda, “Kartal halkını, denizle plajla buluşturmanın en kestirme yolu” dediği, Büyük Ada’da 44.5 dönüm alanın Kartal Belediyesine kazandırılması girişimi çok güzel.

İhale yapıldı en yüksek teklifi Kartal Belediyesi verdi, ilgili kurumlarında onayı alındıktan sonra Kartal Belediyesine ait sosyal tesisler ve plaj varlığı insanı mutlu ediyor.

Ne yazık ki, geniş bir sahil şeridi olan bir Kartal’ın halkı denize uzak, dokunamıyor. Belki bu Ada girişimi bu ihtiyaca nispeten cevap verir.

 

Kartal Festivaline değinelim;

 

Festivalle ilgili yazdığım eleştirilerim, Kartal halkı tarafından çok yoğun ilgi gördü. Kartal halkının genelinde benim öne çıkardığım konularda hem fikir olduklarını belirttiler, bu arada tabi ki festivali organize edenler eleştirilerin hep olumlu yönde yapılmasını beklemektedirler.

Tamam festival etkinlikleri kapsamında güzel işler de yapıldı, yapılmadı demiyoruz. Ama yanlış olan tutum ve davranışları ifade etmekte bizim işimiz.

Mesela örnek bir eleştiri, sanata ve sanatçıya halkın bakışı nasıldır? Halk sanatçının sanatıyla mı daha çok ilgilenir, yoksa siyasi düşüncelerini ifade etmesiyle mi?

Sanatçı halkın karşısındaysa sanatını en iyi şekilde icra etmeli. Siyaseti siyasetçilere bırakmalı ki zira halk sanat merkezlerine siyasetten uzak bir düşünceyle gelmektedir, tamamen sanat adına bir şeyler görmek için gelmektedir. Yani halkın nabzını iyi okumak lazım.

Ayrıca festival programı dahilinde sahne alacağı duyurulan Süheyl – Behzat Uygur Tiyatrosunun neden programdan çıkarıldığı, daha sonra neden tekrar dahil edildiği konusuna da dikkat edilmelidir.

Kartal Belediyesi çatısı altında yapılan her çalışma olumlu yada olumsuz olarak Başkana mal edilir. Başkan her yere ulaşamayabilir ama belediye adına sorumluluk alanlar da gereğini yerine getirmeliler. Küçük hatalar büyük yaralar açar.

Meydana gelen bu aksaklıktan dolayı, sanata ve sanatçıya her zaman hak ettiği değeri veren başkan Öz, konuya gösterdiği hassasiyetle ilgililere gerekli talimatı vererek hatanın düzeltilmesini sağladığı için kendisine teşekkür ederiz. Sonuçta, Süheyl – Behzat Uygur Tiyatrosunun Kartal’da sahne alacak olması memnuniyet verici bir durum.

 

Logo değişikliği ile devam edelim;

 

Kartal Belediyesi logosunu alınan bir kararla değiştirdi. Kartal Belediye Meclisi Belediye Simgesi’ni 11 Eylül 2009 günlü oturumunda değiştirdi. Değişiklikle, kentin simgesi olan Arabalı vapurla yine Kartal’ın işçi kenti olduğunu vurgulayan çark ve Kartal kafasından oluşan simge kabul edilmiş oldu. Başkan ÖZ “Bu teklifin amacı geçmişi silmek değildir. Aksine kentin bilincinde olan arabalı vapuruyla, çarkıyla, işçi kenti oluşuyla Kent Bilincini ortaya çıkarmaktır” dedi.

Bende fikrimi söylüyorum, kentin simgesi olan amblem ve logolar çok zaruri değilse değiştirilmemeli. Yüz yılı aşkın süredir, hala kullanılan logolar mevcutken bir yönetim gelir farklı bir logo çalışması yapar, o gider diğeri gelir farklı bir logo.

Nedir yani başka önemli konu yok mu da bunlarla zaman ve emek harcanıyor.

Üstelik bu değişikliğin hem maliyet hem de karışıklık oluşturması sebebiyle çok elzem bir değişiklik olmadığını düşünüyorum. Birde arabalı vapur Kartal’da eskiden vardı, şimdi yok, çarkın olması, Kartal eskiden sanayi kentiydi, işçi kentiydi.

Şimdi sanayi kent dışına kaydırılmış durumda, yani sanayi gerimi gelecekte tekrar işçi kenti olacak, aksine Kartal modern yerleşim kenti olma yolunda ilerliyor. Bir değişiklik yapılacaksa modern değişim ve gelişim göz önüne alınarak yapılsa daha iyi olur kanaatindeyim.

(Önerim Kartal figürü, deniz ve Aydos Tepesi eksenli bir logo çalışması yapılabilir.) Belediye faaliyetleri içinde güncel hayatımıza katkı sağlayan çalışmaların daha çok ilgi göreceğini ve yapılacağını umut ediyorum.

Bu vesile ile milletimizin, İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik eder, sağlıklı huzurlu günler dilerim.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]