SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’ın karma gündemi…

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartalspor taraftarı, takımını seviyorsa küfürü bitirsin.

Çünkü türibünlerden yapılan her küfür kulüp muhasebesine mali ceza olarak yansımaktadır. Takımı şarkılarla nakaratlarla destekle ama küfür etme kardeşim. Siz bu takımın maddi zarara uğramasından memnun mu oluyorsunuz, yok meşale atılır, yok küfür edilir. Aylardır nasıl bir maddi zorluklar yaşanıyor, giderleri karşılamak için nasıl mücadeleler veriliyor, tabiri caizse kepçeyle dağıtılmış olan mali yapı, kaşıkla geri toplanıyor.

Durum böyle iken bu yaraya tuz basmak niye, siz de herkes gibi bu takımın daha iyi durumda olması için çaba sarfediyorsunuz, bir şekilde destekliyorsunuz. Ama destek ile kösteği ayırmak lazım. Evet, takımını 90 dakika maç boyunca destekleyen taraftarı herkes gibi bende tebrik ediyorum. Ama bu taraftarın bir kısmı küfür etmeye başladı mı, TFF gözlemcilerin de kalemi elinde hazır hemen yazmaya başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde zaman gazetesinde yer alan bir haber başlığına mecazi bir bakış açısı ilgimi çekmişti. PFDK  ( Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu)  gazete şöyle yazmış (Profesyonel Futbol DARPHANE Kurulu )

Stadlardaki şiddet manşetleri süslemeye devam ediyor. Kötü tezahürat ve saha olaylarıyla mücadele eden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ise kasasını dolduruyor.

Yazık değil mi, kulübe kesilen cezalara…

Profesyonel liglerdeki takımlara yaklaşık iki aylık periyotta, 2 milyon 134 bin 350 TL ceza kesen PFDK, adeta rekora koşuyor.

Bu alanda Turkcell Süper Lig 1 milyon 49 bin 500 TL ile başı çekiyor.

Bank Asya 1. Lig’de ise ekiplere 379 bin 250 TL’lik fatura çıkartıldı.

TFF 2. Lig‘de de durumlar iç açıcı değil. Dört gruptan oluşan kümede cezalar 397 bin 500 TL’yi buluyor.

Üçüncü Lig‘de dikkatlerden kaçmayan bir detay da lig sonuncusu Küçükköy’ün  PFDK’dan her maç sonu ceza alması. 5. Grup, 35 bin 200 TL ile en centilmen unvanına sahip.

Taraftar takımını her şekilde desteklemeli ama kulübe ceza getirecek, davranışlara dikkat edilmeli.

Birazda Kartal Siyasetine bakalım…

Nasıl bir tesadüf ise 21 Ekim Çarşamba akşamı Başkan Öz ve Başkan yardımcıları ile birlikte, 22 Ekim Perşembe sabahı da AK Parti Kartal ilçe teşkilatı yerel basınla bir araya geldi.

Ak Parti Kartal teşkilatı yerel medyayı fark etti ve sıkıntılarını ancak yerel medya vasıtasıyla halka duyurabileceğini anladı. Biraz geç oldu ama buda önemli bir gelişmedir.

Zira Arif Dağlar döneminde öyle bir ihtiyaç hissetmiyorlardı. Çünkü o dönem belediyenin aylık çıkan bağımlı gazeteciği vardı, o yetiyordu. Yerel medyada, kim oluyor du ki, bir iki ilan verip durumu kurtarıyorlardı. Bu durum sadece Ak Parti teşkilatına has bir durum değil, diğerleri de aynı düşüncede.

Halbuki geçmişte olup bitenleri hatırlatmak ve gerektiğinde meclis gibi ortamlara taşınan konularda genelde bir gazete haberleri örnek gösterilmektedir.

Neyse biz Ak Parti teşkilatını tebrik edelim, doğru bir karar verdiler. Eğer meclis üyeleri iyi değerlendirirlerse mecliste görüşülen konuları halka aktarma noktasında, yerel gazetelerle bilgi belge paylaşımı içinde olmaları  menfaatlerine olacaktır.

Ak Parti İlçe Başkan Temurhan Yıldız, bazı konuşmalarında yerel basını seçimlerden sonra tek taraflı haber yapmakla sitemkar bir tarzda eleştiriler yapmaktadır. Sayın başkan yedi aydır Ak Parti cephesinden ses çıktıda yazan olmadı mı, yoksa bu eleştiriyi yapmakta biraz haksızlık mı ediyorsunuz. Önce kendinizi eleştirin sonra basına veya başka bir yere gönderme yapın. Seçimden sonra yaklaşık 7 aydır ilk defa basın toplantısı yaptınız. Sizler söyleyeceksiniz ki basın da halka aktarsın. Sizin işiniz siyaset yapmak, (şu an için de  muhalefet yapmak), gazetecinin işi de sizlerin söylemlerinizi halka aktarmak. Sanki gazetecilerden sizin adınıza savunma yapılması beklenmektedir.

Kartal Belediyesinin 2010 yılı mali bütçesi de onaylandı.

5393 Sayılı Belediye yasası hükümlerince ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe yönetmeliğine göre hazırlanan 2010 yılı için Kartal Belediyesi için gelir ve gider bütçe rakamı 122.000.000 – Tl olarak onaylandı.

Meclis görüşmelerinde bütçe tartışmalarında Ak partili üyelerin yetersiz bularak eleştirdiği bu rakamları CHP li üyeler, titiz bir çalışma yapılarak gerçek değerlere göre hazırlanmış bir bütçe olduğunu ifade ettiler.

Ne diyelim hayırlı olsun.

Spor Takip gazetesi

Spor Takip Gazetesi yayınlanmasında genç arkadaşlara ben destek oldum, yayın hayatına internet gazetesi olarak devam ediyor. Fakat bu gazete üzerindeki benim haklarımı hissemi devrettim arkadaşlar devam etmektedirler. Kendilerine başarılar dilerim. Bu tarz halka faydalı girişimlere her zaman destek olmaktan memnun olduğumu da belirtmek isterim.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]