SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Oyun ve şarkılara elleriyle ses verdiler

Yayınlanma:
ABONE OL

Üsküdar Üniversitesi Konuşan Eller Kulübü, işitme engelli öğrenciler için “Onları değil, engeli görmezden gelin” etkinliği düzenledi. Kulüp üyeleri işitme engelliler için tiyatro gösterisi sahneledi, şarkılara elleriyle ses verdi.

Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engellliler Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Konuşan Eller Kulübü, işitme engelli öğrenciler için bir tiyatro gösterisi ve konser düzenledi.

Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Onları Değil Engeli Görmezden Gelin” isimli etkinliğe Mehmet Said Aydoslu İşitme Engelli Okulu öğrencileri ve aileleri katıldı.

Hemşirelik bölümü öğrencilerinin, işitme engelli bir ailenin hastalanan çocuğunun, doktorların işaret dili bilmediği için hayatını kaybetmesi konulu tiyatro oyunu katılımcıları duygulandırdı.

Etkinlikte şarkılar da ellerle ses buldu. Kulüp üyelerinin mini konseri ayakta alkışlanırken; Mehmet Said Aydoslu İşitme Engelli Okulu öğrencilerinin dans gösterisi beğeniyle izlendi.

Yine işaret dili ile gerçekleştirilen düet ise katılımcıları büyüledi. İşitme engelli bir çocuğa işitme cihazının da hediye edildiği etkinlik, verilen kokteyl ile son buldu.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Eğitim
14 Mayıs 2024
Öğretmenlik Meslek Kanunu TBMM tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin, öğretmenlik meslek kanunu taslağının TBMM’ye geleceği tarihi açıkladı. Öğretmenlere karşı uygulanan şifresini cezasını arttırmaya yönelik maddeleri de içeren öğretmenlik meslek kanunu taslağı TBMM tarihi merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir son dakika açıklaması yaparak önümüzdeki hafta taslağın TBMM’ye geleceğini duyurdu. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları […]

Eğitim
11 Mayıs 2024
EĞİTİM BİR-SEN HAYKIRDI: “ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KIRILSIN”

İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda vefat eden İbrahim Oktugan için basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen, eğitimde yaşanan şiddete karşı yasal düzenleme getirilmesi çağrısında bulundu. Yaşanan olay sebebiyle Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi de gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde basın açıklaması düzenledi. Sendika tarafından İstanbul İl […]

Eğitim
09 Mayıs 2024
MEB açıkladı! 10 Mayıs yarın okullar tatil mi?

10 Mayıs’ta okullar tatil mi? MEB son dakika açıkladı. Veliler ve öğrenciler DİKKAT! 10 Mayıs yarın okullar tatil mi? Okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi sonrası öğretmene yönelik artan şiddeti protesto etmek amacıyla yarın bazı öğretmenler İş bırakacak. Öğrenci ve veliler ise yarın okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu konu ile […]