SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ŞEHİR uluslararası öğrencilerin en memnun oldukları ikinci üniversite oldu

Yayınlanma:
ABONE OL
İstanbul Şehir Üniversitesi, uluslararası öğrenci seçimleri platformu StudyPortals’in yaptığı ankete göre, uluslararası öğrencilerin en memnun olduğu üniversiteler sıralamasında ikinci oldu.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin en memnun olduğu üniversiteler anketinde 2’nci oldu. StudyPortals tarafından yapılan ve Türkiye’deki tüm kamu ve vakıf üniversitelerini kapsayan anketin sonuçlarına göre 10 üzerinden 9.5 puan alan İstanbul Şehir Üniversitesi, Türkiye’deki en iyi 3 üniversite arasına girerek, Altın Madalya almaya hak kazandı.

 

Anket sonuçlarını değerlendiren ve ŞEHİR’in kültürlerarası etkileşime ve uluslararasılaşmaya büyük önem verdiğinin altını çizen Uluslararasılaşmadan Sorumlu Dekan Prof. Dr. Erkan Türe, “İstanbul Şehir Üniversitesinde uluslararası öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor ve hali hazırda lisans ve yüksek lisans programlarımızda toplam 72 ülkeden yaklaşık 680 uluslararası öğrenci eğitim görüyor. Üniversitemizdeki öğrencilerin yüzde 16’sı uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Erasmus programlarını başlattığımız son 4 sene içinde, 15 farklı ülkeden yaklaşık 100 değişim öğrencisine ev sahipliği yaptık. 2023 yılı itibariyle ŞEHİR’de uluslararası öğrenci oranının yüzde 30’a yükseltilmesi ve öğrenci ülke çeşitliliğinin 100’ün üzerine çıkarılmasını hedefliyoruz. Dünyanın belli başlı ülkelerinde aktif anlaşmalar yaptığımız üniversitelerle işbirliği ağımızı gitgide büyütüyoruz” dedi.

 

2023’te 100 bin uluslararası öğrenciye ulaşılacak

Türkiye’de 81 ildeki mevcut 193 yükseköğretim kurumunda toplam 5 milyon 449 bin 961 öğrenci yükseköğrenim görüyor. Öğrencilerin yüzde 93’ü devlet üniversitelerinde eğitimlerini sürdürürken; yüzde 60’ı beşeri ve sosyal bilimler, yüzde 30’u doğa ve mühendislik bilimleri, yüzde 10’u ise sağlık bilimleri alanında eğitim alıyor. 2012 yılı itibariyle küresel düzeyde 4.5 milyonu bulan uluslararası öğrenci sayısının 2020 yılında 8 milyona ulaşması bekleniyor. Bu pazardan alacağı payla, Türkiye’nin de 2023 yılında en az 100 bin uluslararası öğrenci sayısına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Eğitim ve burs imkanları tercih edilirliği artırıyor

Yabancı öğrencilerin Türkiye’yi tercih etmesindeki en önemli gerekçe, Türkiye’nin uluslararası alanda tanınırlığının artması olarak gösteriliyor. Ekonomi Bakanlığı tarafından üniversitelerin tanıtımı için verilen destekler, “Türkiye Bursları”, Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) çalışmalarının da önemli ölçüde etkili olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Türkiye’de önde gelen üniversitelerin eğitim dilinin tamamen İngilizce olması veya Türkçe programların yanı sıra İngilizce eğitim veren derece programlarının bulunması, diplomaların karşılıklı tanınması (denklik), öğrenim ücretleri, burs imkanlarının çeşitliliği, geniş yurt imkanları, programlararası geçiş/transfer kolaylıkları, üniversiteye kabul şartlarındaki esneklik, iş fırsatları ve göçmen politikaları, coğrafi, ticari, kültürel ve tarihi bağlantılar, güvenlik, üniversitelerde kaliteli İngilizce dil hazırlık programlarının varlığı da Türkiye’nin tercih edilirliğini artıran unsurlar arasında gösteriliyor.

Uluslararası öğrenci seçimleri platformu StudyPortals’ın, 73 bin öğrencinin verdiği geribildirim sonucu belirlediği raporda, öğrenci memnuniyetinde en etkili dört faktör; üniversitenin yer aldığı şehrin ortamı ve sunduğu olanaklar, öğretim yaptığı alanlar, akademik kadro ve uluslararası atmosfer olarak öne çıkıyor. Sıralamada 10 üzerinden en az 9.5 puan alan üniversiteler üstün, 9 puan alan üniversiteler mükemmel, 8 puan alan üniversiteler ise çok iyi olarak kategorilendiriliyor.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Başkan Gökhan Yüksel’den İstanbul Valisi Davut Gül’e Ziyaret Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru’yla İstanbul’dan hareket ederek, 19 […]

Basında Kartal
15 Mayıs 2024
Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen ‘Atıklar Potaya’ temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşüm önemine bir kez daha dikkat çekildi. Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, geri dönüşümle birlikte çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Düzenlenen etkinlik ile okullarda […]

Eğitim
15 Mayıs 2024
Sosyal medya fenomeni öğretmenlere ceza geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bu hafta TBMM’ye sunulacak olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan sosyal medya fenomeni Öğretmenlere kötü haber var. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere yönelik artan şiddete ilişkin yeni cezalar da içeren öğretmenlik meslek kanunu teklifini bu hafta TBMM’ye sunacak. Yeni kanunla ilgili bir detay daha ortaya çıktı. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Fenomen […]