SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Anadolu Adliyesi’ne “Medya İletişim Bürosu” kuruldu

Yayınlanma:
ABONE OL

Medya’nın yargıyla ilgili konularda sağlıklı bilgi alması ve kamuoyunu doğru bilgilendirmesi  amacıyla Anadolu Adalet Sarayı’nda “Medya İletişim Bürosu” kuruldu.

Büro’nun açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, medya iletişim ofisleriyle ilgili olarak adliyelerde basın sözcülerine ve personele eğitimler verildiğini söyledi.

“Bu hizmetle basın mensupları ile yargı mensupları arasındaki diyalogu sağlam bir zeminde güçlendirmeye önemli katkı sağlayacağını ifade eden Heybet, “Hep birlikte bu bürolarla yargıya duyulan güven duygusunu hepimiz elimizi taşın altına koyarak gerçekleştirme imkanı bulacağız.” dedi.

Adliye-Medya-burosu-mnst-(13)

Yargıya duyulan güvenin artırılması tek başına yargıya yüklenen bir görev olmadığını söyleyen Heybet “ Yargıdan etkilenen davanın tarafları, siz değerli medya mensuplarının, herkesin üzerine düşen sorumluluğu almasıyla mümkün olabilir. Bu noktada da ülkemizde yargıya duyulan güvenin yükselebilmesi için en temel faktörlerden birisi yürüyen davalar, soruşturma, kovuşturmalarla ilgili olarak doğru bilginin alınıp bu doğru bilgilerin kamuoyuna doğru şekilde yansıtılmasıdır.”

Adliye-Medya-burosu--(26)

“AB eşleştirme projesi yürütüyoruz”

Yaklaşık 3 yıldır yargı ve medya ilişkileri konusunda Avrupa Birliği ile eşleştirme projesi yürüttüklerini söyleyen Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası,

İletişim olanaklarının yaygınlaşması sonucunda, soruşturmalara ilişkin bilgi ve belgelerin hızlı ve kolayca kamuoyuna paylaşıldığını belirterek  “Şüpheliye ve sanığa ait bilgilerin haber yapılması ise kişilerin suçlu olduğu ön yargısını doğurmakta, suç şüphesi altında kişinin toplum içerisindeki statüsünü, şeref ve haysiyetini olumsuz etkilemektedir. Adliye haberlerinin sansasyonel etkisini kullanma gayesini güden basın bu esnada şüpheliye, sanığa, delillere, olay yerinin fotoğraf ve görüntülerine yer vererek kişilerin toplum nezdinde yargısız infaz edilmesi sonucu suçsuzluk karinesi ve buna bağlı olarak lekelenmeme hakkını ihlal etmektedir.”

adliye-medya-burosu-pasta

Lekelenmeme hakkının korunmasının, soruşturma evresinin gizlilikle yürütülmesi ve suçsuzluk karinesine riayet edilmesiyle mümkün olduğunu kaydeden Azapağası, sansasyon yaratma ve manipülasyon yapma amacına yönelik haberlerin basın özgürlüğü ile gerçekleştirilemeyeceğini dile getirdi.

Demokratik toplumlarda medyanın kamuoyunu bilgilendirme ve kamuoyu temsilciliği görevi olduğunu belirten Azapağası, “Kitlesel medya ve yargı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi projesiyle amacımız Türkiye’de basın sözcülüğünü kurumsal hale getirmek, yargının bağımsızlık ilkesi ve masumiyet karinesi çerçevesinde yargısal faaliyetler hakkında sağlıklı bilgi akışını sağlamaktır. Bunun sonucunda da yargıya olan güvenin artmasını ve insan hakları ile temel özgürlüklerin güçlenmesini sağlamaktadır. Bu gün için baktığımız zaman yargıya olan güveni etkileyen en önemli unsurların başında medya olduğu unutulmamalıdır” diye konuştu.  Adliye-medya-burosu-acildi-(4)

Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun ise, “Her şey güzel olacak inşallah. Hayırlı uğurlu olsun. Medyayla zaten ilişkilerimiz iyiydi. Bu iyi ilişkilerimizi daha da artıracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Büronun açılış törenine, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Başsavcı vekilleri Hüseyin Gümüş ve Sırrı Topluyıldız’ın yanı sıra çok sayıda adliye personeli katıldı.

Adliye-medya-burosu-

İlgili Haberler

Genel
21 Mayıs 2024
Köfteci Yusuf şubelerinde neler oluyor? Şikayet yağmuruna tutuldu

Türkiye genelinde büyük ilgi gören Köfteci Yusuf, farklı illerdeki şubelerinde gecikmeler, eksik siparişler ve yetersiz hizmet gibi şikayetlerle gündemde. İşte Köfteci Yusuf hakkında gelen şikayetler ve detaylar. Lezzeti ve hızlı servisi ile tanınan Köfteci Yusuf, son zamanlarda çeşitli şikayetlerle gündeme geliyor. Farklı illerdeki şubelerinde yaşanan gecikmeler, eksik siparişler ve yetersiz hizmet konularında pek çok müşteri […]

Genel
21 Mayıs 2024
Schengen vizesine zam geldi! İşte yeni vize ücretleri

Schengen vizesi ücretlerine zam geldi. Zam yüzde 12 olarak açıklanırken yeni zamlı vize ücretleri belli oldu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan duyuru ile Schengen ile yenileme ücretlerine zam geldi. Yüzde 12 zam yapılmasının ardından, yetişkinler için vize yenileme ücreti 90 Euro’ya yükselirken 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 Euro oldu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından […]

Genel
21 Mayıs 2024
Kırmızı alarm verildi! 18 il için uyarı: Sel, dolu ve fırtına geliyor

Meteoroloji’den 18 il için kırmızı alarm verildi. Aman dikkat: Sel, dolu ve fırtına geliyor. Meteoroloji, 21 Mayıs 2024 yeni hava durumu tahminleri yayınlandı. Yayımlanan yeni raporda tam 18 il için alarm verildi. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgesindeki illerde kuvvetli yapış bekleniyor. Meteorolojik uyarıya göre bugün tam 18 ilde yağışlar etkili olacak. Meteoroloji […]

Eğitim
20 Mayıs 2024
Duman’ın “Erzurum’a Selam Söyle’nin ardından, “Kars’a Selam Söyle” kitabı yayınlandı

Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Erzurumlu Prof. Dr. Halûk Harun Duman, Erzurum’u konu alan iki kitapla birlikte bir de Kars’ı konu alan yeni bir kitap yayımladı. Kitaplar hakkında değerlendirme yapan Duman, “Çok zengin anılar ve tarihsel bilgiler içeren kitaplar her iki şehrin 1960-1985 yıllarına ışık tutan ilginç bilgilerden oluşuyor. Adeta şehrin gizli tarihi sayılabilecek kitaplarla hiç […]