SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

SEVDİM

Yayınlanma:
ABONE OL
SEVDİM

“Abi tanıdık doktor var mı?” sorusundan korkar, bir doktor ismi vermekten çekinirim.

Bir insanın, ilk ve en temel hakkı yaşama hakkıdır. Doktora emanet edilen de işte bu haktır.

Biri doğum yapacak, birinin kalbinde çarpıntı var, biri belim diyor.

Hastalık var, iki dakikada iyileşir. Hastalık var iki senede iyileşmez. Yaşayacak günleri olan, ölüm döşeğinden ayağa kalkar. Vadesi dolan, yürüyerek gittiği hastane kapısında yığılır.

Birinde; tüm olumsuzluklar sihirli değnek değmişçesine art arda düzelir. Diğerinde; tüm aksilikleri üst üste gelir. Makine arızalanır, kullanılacak malzemede hata çıkar, doktor trafikte sıkışır.

Ne diyor atalarımız: “İyi olur, Allah’tan, “Kötü olur, senden.” İşte bu sebepten doktor ve hastane tavsiyesinden kaçınırım. Ne arkadaş, ne dost, kardeşime bile mesafeliyim.

Ülkemizde; tıp oldukça ileride. Akademik bilgisi yüksek, el becerileri mükemmel, kullandığı makine ile bütünleşmiş ve iyi bir ekip oluşturmuş başarılı binlerce doktor, yüzlerce hastane var. İşte bu hastanelerden biri de; Maltepe Bölge Hastanesi.

Bir süre önce Maltepe’de çalışıyordum. Ev ile iş yeri arasında ve yol üstünde olması sebebiyle birkaç defa Maltepe Bölge Hastanesi’ne gittim. Hatırladığım kadarı ile Dâhiliye, Göz, KBB, Ortopedi ve Üroloji servislerinde muayene ve tedavi oldum. Daracık koridorları, küçücük muayene odaları vardı ama hastaneden öyle memnun kaldım ki: O gün bugün hep Bölge Hastanesi’ne giderim. Başka hastanelere gitmiyor muyum? Gidiyorum tabii.

Ama Bölge bi başka. Kapıda: “Buyurun” diyen güler yüzlü hostesler, Bankoda: Sizi sabır ve büyük bir nezaket ile dinleyen kayıt personeli, Muayenehanede: Kırk yıllık dostunuz doktorlar, Kapı önlerinde: Hemşireler, Koridorlarda: Yardımcı personel ve anında müdahaleye hazır: Başhekimlik.

Nereden biliyorum çünkü yaşadım. İşte yaşadıklarım. Danışmaya soruyorum. Göz muayenesi ne kadar? Görevli kız: “10 lira ”dediğinde biliyorum ki bu fiyat bir başka yerde en az 30 lira. 5 lira olan var mı, vardır ama burada 10 lira ise 30 lira diyen de var.

Doktora muayene oluyorum. Doktor bey, birkaç gün önce gittiğim doktor, ameliyat dedi, siz ne dersiniz? Doktor: “Önemli bir şey yok. Olsan da olur, olmasan da olur. Şikâyetin yoksa, kafana fazla takma, boş ver gitsin.”

Bölge Hastanesi’nde, kan tahlili için kan alan hemşireye: Hem paramı alıyor, hem canımı yakıyorsunuz, bu nasıl iş diyorum. Hemşire: “Abi acı var ama çayımız, kahvemiz de var. “ Bu hastane sevilmez mi?

Bu gün, yine Bölge Hastanesi’ndeyim. Hostes hanım: “Çay içer misiniz?” deyince yemekten sonra alayım dedim. Hostes: “Şimdi yemek saati buyurun yemeğe” demez mi? Seviyorum Bölge’yi diyordum ya? Haklıymışım. Kısmet olursa yarın Bölge Hastanesi’nde personel ile birlikte öğlen yemeği yiyeceğim.

Ne güzel değil mi? Sıradan bir çalışan beni yemeğe davet ediyor. Bir çalışan beni yemeğe davet edebiliyorsa: Bu hastane için şunları söylerim: Kendisine güveniyor. Personeline güveniyor. Yönetim ve personel arasında sıkı bir dayanışma var. Hastasına değer veriyor.

Biliyorum ülkede binlerce doktor, binlerce hastane var. Bölge Hastanesi sıralamanın belki de çok aşağılarında ama ben bu Bölge’yi biz hastalara gösterdiği yakınlık ve samimiyetten dolayı seviyorum!

Bu vesile ile tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, Allah sizleri başımızdan eksik etmesin diyorum.

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]