SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

YEŞİLAY TÜRKİYE REHABİLİTASYON MODELİNİ OLUŞTURUYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

Bağımlılıkla mücadelede bütüncül bir bakış açısı ile her alanında etkin faaliyetler yürüten Yeşilay, yeni ve çok önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. “Türkiye Rehabilitasyon Modeli” projesi ile kurulacak olan madde bağımlılığı rehabilitasyon merkezlerinin hizmet sunumu, akreditasyonu ve denetimi için bir model geliştirilecek ve çalışma sonucunda Türkiye’ye uygun bir rehabilitasyon sistemi ve merkezi geliştirilmiş olacak.

Tütün, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığının insana ve topluma verdiği zararlarla mücadele eden, önleyici ve koruyucu çalışmaların yanı sıra rehabilitasyon çalışmaları da yapan Yeşilay, birçok alanda yenilikçi ve önemli projeler üretmeye devam ediyor. Özellikle uyuşturucu madde bağımlılarının iyileşmesi ve topluma entegrasyonu için mutlaka olması gereken rehabilitasyon faaliyeti için “Türkiye Rehabilitasyon Modeli” projesini geliştiren Yeşilay, bu yeni projeyle ülkemizin kültürel ve sosyal koşullarına uygun sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli geliştirmeyi, tedavi, rehabilitasyon ve sosyal uyum süreçlerinin birbiriyle bağını güçlendirmeyi ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

yesilay_baskani_mucahit_ozturk

Türkiye’ye özel model geliştiriliyor
Son yıllarda uyuşturucu ile mücadele konusunda alınan yol ve kamu-sivil toplum kuruluşu ortaklığında yaşanan gelişmeler oldukça olumlu sonuçlar doğuruyor. Bununla birlikte özellikle rehabilitasyon sürecine ilişkin ihtiyacın olmasına rağmen bir modelin eksikliği ciddi bir şekilde ortaya çıkıyor. Türkiye Rehabilitasyon Modeli projesiyle de; Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm tarafların katılımcılığı sayesinde çalışan, sürdürülebilir bir rehabilitasyon merkezi ve sistemi oluşması bekleniyor.
Türkiye Rehabilitasyon Modeli, dünyadaki en iyi uygulamaları da özümseyerek, ülkenin farklı risk durumu, bölgesel özellikleri, sosyo-kültürel arka planı dikkate alınarak geliştirilecek. Bir yıl sürecek çalışma kapsamında işletme modeli, yatırım fizibiliteleri, teşvik sistemi önerisi, merkezlerin akreditasyonu ve yapılması gereken mevzuat değişikliklerini de kapsayan bütüncül bir sistem ortaya koyulacak. Türkiye’de açılacak olan tüm rehabilitasyon merkezleri için bir referans olması hedefleniyor.
Çalışma dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından Mckinsey ile beraber birçok yerli yabancı uzman aracılığı ile yürütülüyor.

“Bağımlının tedavisinden sosyal uyuma kadar verimlilik artacak”
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, 96 yıldır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay’ın, “Türkiye Rehabilitasyon Modeli”ni geliştirirken dünya çapında gerçekleştirilen en iyi uygulamaları, tüm öğeleri ile inceleyeceklerini ve ülkemize en uygun modeli gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Bu modelleme çalışması, konuya sadece hasta, tedavi merkezi veya sosyal destek açısından bakmak yerine daha bütüncül öğeler içeren ve sürdürülebilir bir hizmet modeli kurgulama gayesi güdüyor. Bu sebeple modelden hareketle yapılacak düzenlemeler neticesinde madde bağımlılığı tedavisinden sosyal uyuma kadar tüm süreçlerde verimliliğin artması bekleniyor. Ortaya çıkacak çalışmanın dünyanın diğer ülkeleri için de örnek olacağını düşünüyoruz. Çalışmanın sonuçlarının toplumumuza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Haberler

Genel
11 Mayıs 2024
29 il için teyakkuza geçildi! Sağanak yağışlar geri dönüyor hem de çok kuvvetli

Meteoroloji 11 Mayıs 2024 hava durumu tahminleri açıklandı. 29 il için alarm verildi. Belediye ekipleri de teyakkuza geçti. O illerde çok kuvvetli sağanak yağış görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu tahminleri yayınlandı. Bugün yurt genelinde kuvvetli sağanak yağışlar etkisini gösterecek. Balkanlar’dan gelen yeni yağışlı hava sistemi yurda tam olarak giriş yaptı. Batı kesimlerden […]

Belediye
11 Mayıs 2024
Tuzla Belediyesi’ne Dadaş Başkan Yardımcısı

Daha önce Kartal Belediyesi bürokratlarından biri olan Erzurumlu Oğuzhan Dumlu Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı oldu. 31 Mart seçimleri sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tuzla Belediye Başkanı seçilen genç siyasetçi Eren Ali Bingöl, ekibini kurmaya başladı. Uzun yıllar Kartal Belediyesinde yaptığı başarılı hizmetlerle adından söz ettiren genç bürokrat Erzurumlu Oğuzhan Dumlu Tuzla Belediye Başkan yardımcısı oldu.   […]

Genel
11 Mayıs 2024
Karınca sorununu kökten çözüyor! O iki malzemeyi karıştırmak yetiyor

Yaz ayları adım adım yaklaşırken karıncalarda kendini göstermeye başladı. Peki karınca istilasından kurtulmanın sadece 2 malzeme ile mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Havalar ısınmaya başlarken Yaz aylarının en büyük sorunu olan karıncalarda yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Özellikle dışarıda yiyecek bırakmak bir anda evi karıncaların basmasına sebep olabiliyor. Peki evinizi karınca istilasından korumanın sadece iki doğal malzeme […]

Eğitim
11 Mayıs 2024
EĞİTİM BİR-SEN HAYKIRDI: “ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KIRILSIN”

İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda vefat eden İbrahim Oktugan için basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen, eğitimde yaşanan şiddete karşı yasal düzenleme getirilmesi çağrısında bulundu. Yaşanan olay sebebiyle Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi de gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde basın açıklaması düzenledi. Sendika tarafından İstanbul İl […]