SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da Sosyal medya kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı semineri

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal’da Sosyal medya kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı semineri

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan ve birbirinden değerli konukların sunumu ile gerçekleşecek “Seminerler Dizisi”nin ilki, 20 Ekim 2016 tarihinde saat 13:00’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezinde gerçekleşti. Bu ayki seminer programının konuğu Yazar Nuriye ÇAKMAK oldu.
Yazar Nuriye ÇAKMAK; 2000 yılında Bakırköy İmam Hatip Lisesi`nden mezun oldu. 2009 yılında Breyer State University’de Business Administration Major Management bölümünde lisans eğitimi aldı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümüne girdi ve yeniden lisans eğitimi almaya başladı.Akabe Vakfı Dergi Grubu’nda Kadın ve Aile Dergisi Editörlüğü, TOHUM Dergisi Kutlu Doğum Özel Sayısı’nda Genel Yayın Yönetmenliği ve freelance metin yazarlığı yaptı. 2006 yılından bu yana www.karakalem.netsitesinde köşe yazarlığı yapıyor. Yazıları; Karakalem Dergisi, Sancaktar, Kurani Hayat dergilerinde ve çeşitli internet sitelerinde yayınlandı. ‘Gazze’nin Şarkıları’ isimli yazısı İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlemiş olduğu Mavi Marmara konulu deneme yarışmasında birinci seçildi. 2000 yılından bu yana İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Kafkas Vakfıbaşta olmak üzere birçok sivil toplum kuruşunda özellikle mültecilere yönelik projelerde gönüllü olarak görev aldı.  Farklı alanlarda çalışmalara yürüten birçok STK’nın çalışmalarına aktivist olarak destek verdi. KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) Basın Komisyonu üyesi, TYB Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi üyesidir.
kartalda-egitim-sosyal-medya-jpg
Nuriye ÇAKMAK seminerine “Sosyal medya kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı.” şeklinde çarpıcı bir isim seçti. Lise öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen bu seminerde, başlığının altını dolduran değerli yazarımız Nuriye ÇAKMAK, internetin dünya üzerinde doğuşu ve gelişimini aktardı. İnternetin Amerikan ordusunun kullanımı için tasarlandığını aktaran Nuriye ÇAKMAK, daha bir yıl geçmeden Beyaz Saraydan İnternete canlı yayından bağlanıldığını ve bu konunun dünya üzerinde bir milat, bir devrim olarak görüldüğünü aktardı. Sadece bir yıl sonrasında ise Amazon.com sitesi ile satış, pazarlama ve reklam alanına adım atıldığını belirten yazarımız, asıl amacın reklam ve pazarlama olduğuna değindi.
Türkiye’de internetin gelişimine değinen yazar Nuriye ÇAKMAK, Amerika ile aynı yıl içerisinde Türkiye’de ODTÜ’den internete bağlanıldığını açıkladı ve Türkiye internet konusunda dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden birisi oldu dedi. İnternet sonrası gelişen Sosyal medya kullanımına değinen yazarımız, ne yazık ki internet kullanımının dünya nüfususun yarısına denk geldiği dünyada, ülkemiz üzerinde internete bağlanma ve interneti kullanma alışkanlığına değinen Nuriye ÇAKMAK, sosyal medya kullanımının %80-90 oranında olduğunu ve bunun olumsuz bir durum olduğunu aktardı. Dünyada sosyal medyada ve oyun için internet başında kullanılan zamanın insanlarda beslenme, hareketsizlik, asosyallik gibi bir çok rahatsızlığa sebebiyet verdiğine değindi. Sosyal medya başında günde en az 2 saat vakit geçirildiğine değinen Nuriye ÇAKMAK, en riskli döneminde 12-18 yaş aralığı olduğuna değindi. Aşırı hareketsiz olarak internet başında geçirilen zaman nedeniyle insanlarda bir çok omurga bozuklukları ve bağımlılık tehlikelerinin olduğuna değindi. Artık dünyada İnternet Bağımlılığı Tedavi Merkezleri kurulduğuna değinen Nuriye ÇAKMAK, Türkiye’de de benzer poliklinikler açılmaktadır dedi.
İnternet bağımlılığına ve zamanın kullanılmasına değinen Nuriye ÇAKMAK, eğer günde 2 saat sosyal medya yerine kitap okumaya, bilimsel çalışmalara ayrılsaydı, ülkemizdeki gençlik çok daha iyi yetişirdi dedi. Kimya alanında Nobel ödülü alan Aziz SANCAR’a değinen Nuriye ÇAKMAK, gençliğin bilimsel başarılar yakalaması, asosyal olarak yetişmemesi ve bağımlılık riskine karşı korunmaları için kendisi gibi çalışmacıların yoğun çaba içerisinde olması gerektiğine değindi. Bu konuyu kendisine görev bildiğini aktaran Nuriye ÇAKMAK, seminerler dizisi şeklinde bu konuda çalışmalarını sürdüreceğini aktardı.

İlgili Haberler