Milli Eğitim Bakanımız TEOG’un yerine gelen yeni sistemin sınavına öğrencilerin ancak %10’luk bir kesiminin katılacağını söylerken aslında öğrencilerin %90’nının ileriye yönelik bir hedefinin olmadığını, eğitim seviyelerinin, bilgi düzeylerinin böylesi bir rekabet için yeterli olmadığını ve eğitimdeki adaletsizliği itiraf etmiştir.
Mahallesine en yakın okula kayıt yaptırma mecburiyeti öğrencilere mahallen kadar konuş, mahallen kadar oku ve mahallen kadar ülkende söz sahibi ol demektir.
Bundan sonrası bellidir. %10’u teşkil eden; parası, imkânı, gücü, bilgisi, en önemlisi hedefi olan çocuklar ve %90’ı oluşturan yetersiz kenar mahalle çocukları.
Sayın bakanımızın yeni sistemin sınavına girer dediği %10’u oluşturan, zeki, hedefi olan, eğitim ve bilgi seviyesi yüksek çok özel ve demek ki bir şekilde seçilmiş olan, öğrencileri iyice rakipsiz kalmıştır artık ve arzu ettikleri, hedefledikleri okullara daha rahat gireceklerdir. Gerisi de mahallesi kadar okur, mahallesi kadar konuşur.
Bu arada özellikle Galatasaray Lisesi’ne veya Robert Kolej’e yakın bir mahallede satılık veya kiralık bir ev arıyorum. Çocuklardan geçti de belki torunlara lazım olur.
İlgili Haberler
Bugün terörsüz Türkiye için önemli bir adım atıldı
Okan Algün, Teknolojinin Geleceği Tehlikede, Yapay Zeka ve Veri Zehirlenmesi
Hüseyin Yücel mi Serdal Adalı mı?
İtina ile Çökertilen Bir Toplumun Siyasi Davası
Irak Türkmen Milletinin Hali; Hal-i pür melalimiz
Saddam Gerçekten Bir Devlet Adamı Mıydı?