SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çinli iş adamını kaçıran 4 şüpheli yakalandı

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul’da kaçırdıkları Çinli bir iş adamı için 2 milyon lira fidye isteyen Çin uyruklu 4 şüpheli polis ekipleri tarafından yakalandı. Darp edilmesi nedeniyle kulak zarı patlayan iş adamı kurtarılınca doğum yapan eşinin yanına giderek ona sarıldı.

Olay, geçtiğimiz Perşembe günü saat 18.00 sıralarında Zeytinburnu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da gayrimenkul temsilciliği yapan 33 yaşındaki Uygur asıllı Çinli iş adamı S.A., namazını kıldıktan sonra bir arkadaşını ziyarete gitti. Çinli iş adamı burada arkadaşını beklediği esnada kendilerini polis olarak tanıtan kar maskeli ve silahlı 4 şüpheli tarafından zorla siyah bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri konuyla ilgili incelemelerde bulundu. Görgü şahitlerinin ifadesini alan ekipler, konuyu Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerine bildirdi. Bunun üzerine çalışma başlatan Rehine Kurtarma ve Müzakere timi, kaçırılan iş adamının bindirildiği aracın plakasını tespit etti. Plakanın sahne olduğunu belirleyen tim beklemeye başladı.

2 milyon lira fidye istediler

Bu sırada buluşacağı yerde arkadaşı S.A’yı göremeyen Sawuti A. bir süre sonra onu aradı. S.A.’nın telefonunu ise yabancı bir şahıs açtı. Polis olduklarını söyleyen şahıs, S.A’nın sorguya alındığını ve tekrar arayacaklarını söyleyerek telefonu kapadı. Bir süre sonra Sawuti Aısa’yı arayan şüpheliler arkadaşının suç işlediğini ve 2 milyon lira getireceği takdirde bırakılacağını belirtti.

Aracı kiraladıkları galeride kimlikleri tespit edildi

Bunun üzerine kaçırılan iş adamının arkadaşı polis ekiplerine bilgi verdi. Harekete geçen tim, çevredeki güvenlik kameralarını inceleyerek şüpheli aracın gerçek plakasını tespit etti. Aracın kiralandığı galeriye giden ekipler, şüphelileri kimliğini de tespit etti.

Kiraladıkları aracı galeriye bırakınca yakalandılar

Kimliklerinin tespit edildiğini öğrenen şüpheliler ise kaçırarak darp ettikleri Çinli iş adamı S.A,’yı olaydan bir gün sonra Zeytinburnu’ndaki Kozlu Mezarlığı’nda bırakarak kaçtı. Ardından şüpheliler galeriyi arayarak kiraladıkları aracı bırakacaklarını söyledi. Bilgiyi alan tim, galerinin etrafında konuşlanarak şüphelileri beklemeye başladı. Galeriye yakın bir yerde kiraladıkları aracı bırakan şüpheliler, başka bir araçla kaçacağı sırada polis ekipleri tarafından yakalandı.

Kurtulur kurtulmaz doğum yapan eşinin yanına gitti

Kaçırıldıkları şahıslar tarafından yaklaşık 15 saat boyunca rehin tutulduğu yerde darp edilen S.A. ise işlemler için emniyete götürüldü. İşlemlerinin ardından arkadaşına teslim edilen S.A. kendisini almaya gelen arkadaşıyla birlikte soluğu doğum yapan eşinin yanında aldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Alımu T. (28), Aısıtıjıang A. (25), Abudıkadıer A. (35) ve Abudıreheman A. (32) şubedeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sorgusunda, kaçırdıkları iş adamının ajan olduğunu düşündükleri için sorgulamak istediklerini söylediği öğrenildi. S.A.’nın ise verdiği ifadede, “Beni takip ediyorlardı. Çok zengin olduğumu düşündükleri için kaçırıp fidye istediler” dediği belirtildi.

İlgili Haberler

Eğitim
11 Mayıs 2024
EĞİTİM BİR-SEN HAYKIRDI: “ÖĞRETMENE UZANAN ELLER KIRILSIN”

İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrenci tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda vefat eden İbrahim Oktugan için basın açıklaması düzenleyen Eğitim Bir-Sen, eğitimde yaşanan şiddete karşı yasal düzenleme getirilmesi çağrısında bulundu. Yaşanan olay sebebiyle Türkiye genelinde bir günlük iş bırakma eylemi de gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde basın açıklaması düzenledi. Sendika tarafından İstanbul İl […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası yapıldı

Bu yıl Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6. Kez düzenlenen “Kartal Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası”, İSTMARİNA AVM’de 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti. İlçemiz okullarından seçilen öğrenciler, okul içi turnuvalarda gösterdikleri performanslarıyla yarışmaya katılma hakkı kazandılar. İlkokul kategorisinde Hedef 5, Zıp Zıp, Barikat ve Mangala; Ortaokul kategorisinde Pentago, Mangala, Abalone, 9 Taş; Lise kategorisinde ise […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
Dragos Su Sporları Merkezi’nde Her Ay 164 Vatandaş Ücretsiz Eğitim Alıyor

Kartal Belediyesi tarafından hizmete açılan Kartal Belediyesi Dragos Su Sporları Merkezi’nde kano ve kürek sporları alanlarında her ay toplam 164 kursiyer ücretsiz bir şekilde teorik ve pratik eğitim almaya başladı. Kürek sporu için 12, kano sporu için ise 16 yaş üstü bireylerin başvurabildiği eğitimler, haftanın 6 günü denizde devam edecek. Her kursiyerin haftanın 2 günü […]

Basında Kartal
08 Mayıs 2024
BURAK BORA’YA GEL; KAN VER, CAN VER!

BAŞKALARININ HAYATI SİZİN DAMARLARINIZDA AKIYOR!     İLGİLİ HABER Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılından beri her sene kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenliyor. Bu sene 10.sunu düzenledikleri kan ve kök hücre bağışı kampanyası, bağışçıların katkılarıyla varlığını sürdürüyor. Burak Bora Anadolu Lisesi öğrencileri çeşitli […]