Polis ekipleri kumar oynatan yerlere baskınlarını devam ettirirken, kumar oynamak için başvurulan yöntemler pes dedirtti. Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi Mukaddes Caddesi’nde bulunan bir kıraathanenin kumar oynatırken başvurduğu yöntem, akıllara durgunluk verdi. Kıraathane sahibi çay ocağının yanına kurduğu sistemle dikkat çekmeden gelen vatandaşlara kumar oynattı. Kurulan düzeneğin bilgisayara benzemesi ise dikkat çekti.
İhbar üzerine harekete geçen Sultanbeyli Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kıraathaneye baskın düzenledi. Düzenlenen baskında kumar oynatılan makineye el konulurken, oynayan ve oynatan kişiler ile birlikte toplamda 5 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri biten kişiler adliye ye sevk edildi.
Bir kişinin kurulan sistem ile oynadığı kumar, bir vatandaşın cep telefonu ile saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, bilgisayar başından oturuyormuş gibi görünen şahıs daha sonra bilgisayarın altında kurulu olan düzeneğe para atıp monitöre dokunuyor.