SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Beykoz’da ’Şehitlerin İzinde Sarıkamış’ etkinlikleri düzenlendi

Yayınlanma:
ABONE OL

Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ’Şehitlerin İzinde Sarıkamış’ etkinliklerine katılarak 90 bin askeri Sarıkamış’ta yad eden Beykozlular ilçeye döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen yürüyüşe bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatandaşın katıldı. Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan 90 bin asker dualar ve tekbirlerle anıldı. Atalarımızın fedakarlıklarını yerinde görmek, idrak etmek ve genç kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen yürüyüş ve anma programına buyıl Beykoz’dan 7 otobüslük kafileyle 300 ilçe sakini katıldı.

 

Genç nesillerde tarih bilincini artırmak ve vatan savunmasında çekilen sıkıntıları yerinde görmek amacıyla düzenlenen yürüyüş ve anma programında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçik için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Sarıkamış’a ülkenin dört bir yanından gelen vatandaşlar, tırmanış süresince kendilerine destek veren Kars Valiliği, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediye Başkanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve tüm güvenlik birimlerine teşekkür etti.

 

Tekbir ve dualarla anıldılar

 

Sarıkamış-Kars Karayolu’ndaki Allahuekber Dağı Şehitlik Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, şehitler için okunan dualarla devam etti. Sarıkamış Meydanı’na zorlu yol şartları altında ulaşan, dondurucu soğuğa aldırmayan Beykozlular, asker ve sivillerin oluşturduğu konvoyla ‘Şehitlerin İzinde Sarıkamış’a sloganıyla ilahiler, marşlar ve tekbir sesleriyle toplam 13 kilometrelik yolu yürüdü.

 

Sarıkamış etkinliklerinden Beykoz’a dönen kafileyi ise Belediye önünde Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları ve başkan danışmanları karşılayarak, yolculuk hakkında vatandaşlardan bilgi aldı. Kendilerine böyle bir imkanı verdiği için Başkan Çelikbilek’e teşekkürlerini ileten vatandaşlar ise şehitleri anmanın bir vefa borcu olduğunu, her yıl tekrarlanan bu organizasyona gelecek yıl da katılmak istediklerini belirtti.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]