Geleceğin teminatı olan gençlerin, yarınların başarılı liderleri olabilmeleri adına hayata geçirilen Genç Liderler Akademisi’nin açılış programı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Ahmet Alireisoğlu, İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şube Başkanı Cumali Keleş, okul müdürleri, birim müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Lider Vasıflı Öğrenciler Belirlenip Eğitilecek
Programın açılış konuşmasını İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şube Başkanı Cumali Keleş gerçekleştirdi. Konukları cemiyetin vizyonu ve misyonu hakkında bilgilendiren Keleş, proje hakkında “Biz İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul müdürlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda lider vasıflı öğrencileri belirleyip gençlerimizi şuurlu, bilinçli, milli, manevi değerlerine sahip çıkabilecek, bulunduğumuz coğrafyada ileriye dönük değerli hizmetler yapabilecek şekilde yetiştirmek amacıyla bu projeyi gerçekleştireceğiz. Değişik seminerlerle, kendi alanında başarılı olmuş bilim adamlarıyla, konferanslarla gençleri akademimizden mezun edeceğiz” bilgisini paylaştı.
İlim Yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi Eğitim Komisyon Üyesi Erhan Topal, Genç Liderler Akademisi projesini sunum yaparak tanıttı.
Liderliğimizi Yeniden Hatırlamak Zorundayız
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da konuşmasında “Biz liderliğimizi yeniden hatırlamak zorundayız” vurgusunda bulundu. Alireisoğlu, “En iyi öğrenci; dersleri 100 olan, matematiği, fiziği, kimyası tam olan öğrenci demek değildir. Bugün vatanımızın bekası, milletimizin devamı için Afrin’de kanını dökmekten çekinmeyen ve asırların getirdiği kahramanlıkla şehit olmaktan çekinmeyen askerlerimizden bir tanesinin tanka çıkarken söylemiş olduğu bir cümle var. ‘Ailene mesajın var mı?’ diyorlar ‘Beklemesinler.’ cevabını veriyor. “Milletine bir mesajın var mı?” diyorlar, “Bu milleti kimse bölemez” diye cevap veriyor. Bunun liderliği, bunun karizması hepimizde var, bütün gençlerimizde var, bütün öğrencilerimizde var” dedi.
Liderlik Bir Süreçtir
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, her insanın hayatının belli dönemlerinde lider olma zorunluğu bulunduğunu vurguladı. Liderliğin bir süreç olduğunu belirterek bilgi sahibi olmanın bu süreçteki önemine değinen Başkan Yazıcı, “Her insan hayatının belirli zamanlarında lider olmak, lider tavrı göstermek zorunda. Anne veya baba olsanız bile bir liderlik göstermek zorundasınız. Bir fabrikada çalışıyorsanız 3-5 kişinin sorumluluğunu da alsanız bir liderlik sürecini yaşamak zorundasınız. Sadece devlette yönetici, önemli iş adamı, önemli holding patronu veya siyasette çok iyi noktaya gelmiş olmak liderlik değildir. Liderlik bir süreçtir ama siyasette veya ilimde, fikirde iyi noktaya gelmiş insanların devlet yönetimi ve toplumlara yön verecek liderlik süreci çok daha azimlidir. Liderlik sürecini de illa bir noktaya gelmek için de düşünmemek lazım, söylediğim gibi her zaman olacak şeylerdir ama tarihte bir realite vardır. Geçmiş en eski tarihte de, klan şeklinde yaşarmış toplumlar. İki tercihiniz vardır; ya klan reisi olursunuz ya da klanın bir mensubu olursunuz. Yine ünlü bir söz vardır tarihte. “İnsanlar ikiye ayrılır” der; bir tarihi yazanlar vardır, bir de tarihi yazanlara malzeme olanlar vardır. Bu süreçte tercihleriniz çok önemlidir. Lider olmak için gayret, çaba ve onun için de bilgi sahibi olmak çok önemlidir. Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu? Bileceksiniz ve bilgiyle donandığınız zaman önünüzde hiç kimse duramaz.” şeklinde konuştu.
Genç Liderler Akademi’sinin ilk dersini Şehir Üniversitesi Denetim Psikolojisi Uzmanı Yazar İbrahim Zeyd Gerçik verdi. Gerçik, bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaşarak onlara yol gösterdi.
İlgili Haberler
Kerkük’ün Türk kimliği değiştiriliyor!
Kartal Belediyesi kreşlerinde “Yes To Science” bilimsel eğitim projesi uygulanıyor
AYGAD Basının Problemlerini Gündeme Getirdi
Kayıt Dışı Korsan Çalışan Elektrikçilere Dikkat Edin
Kripto para Bitcoin haftaya yeni rekorlarla başladı
Koruncuk Vakfı “Eğitime Erişim: Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkisi” Konferansı gerçekleşti