SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’ın makus kaderi

Yayınlanma:
ABONE OL
Kartal’ın makus kaderi

-Altınok Öz başkan Ak Partili olsa, demek geliyor içimden.

Neden mi Hükümet Ak Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ak Partili olunca ilçe belediyesi olarak farklı bir partiden, yani CHP’li olarak halka hizmet etmek demek, düz duvara tırmanmak gibi bir şey.

İlçe Belediye başkanı olmak demek, o ilçe halkına hizmet etmek demektir. İyi hizmette imkanlara bağlıdır. Bugün için imkan demek Ankara’nın desteği demek, Büyük şehrin desteği demektir. 

Hal böyleyken gel de bu ilçe belediyesini yönet. Kartal Belediyesi olarak, her atılan adımın önüne engel çıkarıldığı dile getiriliyor, başkan tarafından. Yani Kartal Belediyesi halka güzel hizmet etme planı yapsa da hükümet ve İ.B.B den destek alamayınca ilerleme olamıyor. İşte bu yüzden bazen aklımızdan şu düşünce geçiyor; – keşke belediye başkanımız hükümetle  ve  İ.B.B ile uyumlu çalışabilmek için aynı partiden olsa.

Kartalspor’da işler iyi gitmiyor, borç çok, imkanlar çok kısıtlı, koskoca bir kulüp ve İstanbul’un Bank Asya 1.  Lig deki tek temsilcisi lakin sıkıntılarla boğuşuyor. Kulüp ateşten bir gömlek adeta, yaklaşanın elini yakıyor Kartalspor…

Ak Parti Kartal teşkilatı sesimi duyuyormusun..

Ya bir ses ver. Bu Kartal’ın ne kara bahtı varmış. Belediyesi yeni yönetim sebebiyle  imkansızlıklarla boğuşuyor, ana muhalefet parti teşkilatı, kendi halinde, kabuğuna çekilmiş, zamana oynuyor…

Kartal ile ilgili bir konuda Ak Partinin bu konudaki görüşü nedir diye sorsanız, cevap vermekten yoksun bir ilgisizlik var ilçe teşkilatında.

Yani sanki Kartal’ın sorunları Ak Parti ilçe teşkilatının umurunda değil…

Kartal’dan sorumlu milletvekili, sadece vitrinlere oynuyor. Kendi kendime soruyorum, Kartal’ın derdine kim yanacak?

Bu halk yapılan yanlış işleri daha ne kadar dinleyecek. Bu durum önceki yönetim için de şimdiki yönetim için de geçerli.

Kartal’da işler iyi gitmiyor nasıl bir çözüm gerekiyor…

Yani şimdi belediye farklı siyasi partiden olabilir, lakin burada yaşayan bir halk var. Bu kadar insan daha iyi hizmet alabilmek için nasıl bir beklenti içinde olabilir.

Büyük yatırımlar planlanmıyor Kartal’a, zira belediye farklı bir parti, hadi Kartal Belediyesi ilçe olarak büyük proje düşünse dahi, ne Büyük şehirden ne de hükümetten destek alamıyor, aksine köstek olunduğu ifade ediliyor.

Kartal halkı nereye umut bağlamalı, ne yapmalı, ne etmeli hangi taşa başını vurmalı.

Yani şöyle Ak Partiyle belediye arasında iyi bir arabuluculuk rolünü iyi yapacak bir karakter de gözükmüyor ki bazı kilitlenmiş işleri çözebilsin.

Kentsel dönüşüm yenileme planlarına karşı gelindiği için, hükümette ilçe belediyelerinin yetkileri üzerinde düzenlemeye gitme hazırlığında. Zira, hükümet kentsel yenilemenin önü kesilmesin istiyor.

Aslında en kötü plan bile plansızlıktan iyidir. Yani bu gibi kentlerin geleceğini ilgilendiren çalışmalara karşı durmak bir marifet olarak görülmemeli.

Aksine faydalı katkılar yapılmalı…

Belediye faaliyetlerine bakarsanız, rutin anma etkinliklerinin dışında göz dolduracak bir konu yok. 

Kısacası Başkan Altınok Öz, çok iyi bir insan ama, belediyecilikte sadece bu özellik yeterli gelmiyor. İnsanlara yaklaşımı mükemmel ama kente iyi hizmette etmek de gerekiyor.

A-    partisi veya B- partisi fark etmez ama ilçe belediyesi, Büyükşehir belediyesi ve hükümetten destek alarak belediyecilik hizmeti yapmak zorunda. Kısacası belediyecilikte tek başına hizmet etmek düz yolda engellerle karşılaşmak anlamına geliyor.

Aksi durumda sadece hizmet edememe mazeretlerini dinlemekten öte bir beklenti olamıyor…

Kenan GÜLERCİ

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]