SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinden İYİ Parti’ye tepki!

Yayınlanma:
ABONE OL

(AYGAD) Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinden İYİ Parti’ye tepki!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel basına hak ettiği değerin verileceğini söylerken, Liderinin aksine hareket eden Kartal İYİ Parti teşkilatı, İYİ PARTİ isimli bir gazete çıkartıp gazetecilere rakip olma kararı aldı!

Bir iki hafta önce Yerel Basınla bir araya gelen İYİ Parti lideri Meral Akşener, bizim iktidarımızda yerel basın hak ettiği konuma gelecek ifadeleri kullanmıştı. Üç saat süren toplantının ana gündem maddesi yerel basındı. Yerel basının ehemmiyetini anlatmakla bitiremeyen Akşener’in bu iddialı sözlerini Kartal İYİ Parti teşkilatı, adına gazete dediği bir bülten çıkartarak havada bıraktı.

ŞİMDİDEN BÖYLEYSE?

Liderinin aksine hareket eden Kartal İYİ Parti teşkilatı, İYİ PARTİ isimli bir gazete çıkarttı. Şimdiden söylemleri ile çelişmeye başlayan İYİ Parti, halk nezdinde sağlıklı bir itibar kazanması pek mümkün görünmüyor. Yerel basına söylemleri ile destek, eylemleri ile köstek olan İYİ Parti teşkilatları, kendin çal kendin oyna havasındalar. İYİ Partililer, “diğer siyasi partilerin onlarca yerel ve genel basını var. Biz de bir tane yerel gazete çıkartmışız çok mu?” düşüncesi içinde olabilirler. Sevgili İYİ Partililer, diğer siyasi partilerin yaptığı yanlışları düzeltme iddiasıyla iktidara talibiz diye yola çıktınız. Aynı yanlışları yapacaksanız size ne gerek var?

“UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR”

Hemen hemen her toplantı davetinize icabet eden yerel basın, aynı zamanda sesinizi kamuoyuna duyurmak için haberlerinizi bedelsiz servis ediyor. Ama iş tanıtıma veya ticarete gelince yerel basını yok sayma davranışınız veya işi daha ucuza mal ederim düşüncesi ile kendi adınıza gazete çıkartmanız, siyasi anlayışınızı net bir şekilde ortaya koymaktadır. Unutmayın “ucuz etin yahnisi yavan olur.” Yerel basın mensuplarının size karşı gösterdiği özveriyi sizin göstermemeniz, yerel basına bakış açınızı ortaya koymaktadır. Hem siyasetçi hem gazeteci olamazsınız. Çünkü biri taraflı iken diğeri tarafsızdır. Kendinizi anlatmak için çıkartmış olduğunuz bültene gazete demeniz de doğru değil.

SİZE İHTİYACIMIZ YOK!

Yerel Gazetelerin önemini her fırsatta dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz haftalarda yerel basın sayesinde iktidara geleceğiz diyerek yerel basının önemine vurgu yapmıştı. Ancak Kartal İYİ Parti İlçe teşkilatı, adına gazete diyerek kendine ait bir bülten çıkartması, İYİ Partinin yerel basına verdiği önemi gözler önüne serdi. Bölge halkı ve yerel basın mensuplarının tepki gösterdiği bu olaya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in nasıl bir tepki göstereceği merak konusu? Şimdiden yerel basınla arasına yüksek duvarlar ören İYİ Partinin bu davranışı size ihtiyacımız yok dedirten cinsten.

İYİ PARTİNİN TUTARSIZLIĞINA TEPKİSİZ KALMAYACAĞIZ

Tarafsız bir basın istiyoruz, sansürsüz bir basın istiyoruz, özgür bir basın istiyoruz nidaları atan bir Partinin teşkilatı, kendi bültenini gazete adı altında çıkartması ile ne kadar tutarsız olduğunu bizlere kanıtlamış oldu. Daha yolun başındayken yerel basınla arasına mesafe koyan ve hiçe sayan İYİ Parti’ye Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti olarak tepkisiz kalmayacağımızı belirtmek isteriz. İlk adımlarında yerel basını yok sayma düşüncesi ile hareket eden bir zihniyeti kabul etmediğimizi ve faaliyetlerine yer vermeyeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]