SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Anadolu Yakası Gazetecilerinin Maltepe ziyaretleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Genel kurul seçiminin ardından ilk ziyaretini Sultanbeyli’ye yapan AYGAD, ikinci ziyaretini Maltepe’ye yaptı. Başkan Işıkdağ, yönetimi ile birlikte yerel yöneticilere yaptığı ziyarette yerel basının zedelenmiş imajını düzeltmek için birlikte mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyeti AYGAD genel kurulunun ardından başlattığı ziyaretlerine devam ediyor. İlk ziyaretini Sultanbeyli’ye ikinci ziyaretini Maltepe’ye yapan AYGAD, bölgenin sağlıklı kalkınması için yerel basın ve yerel yöneticilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek ziyaretlerin devam edeceği sinyalini verdi. Başkan Ahmet Işıkdağ, yönetimi ile birlikte Maltepe’de ilk ziyaretini İlçe kaymakamı Meftun Dallı’ya yaptı.

Ziyarette AYGAD’ın çalışmalarından bahseden Başkan Işıkdağ, önemli hususları dile getirdi. Günümüz koşullarında toplumun yerel basına her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Işıkdağ, eleştiri basın mesleğinin olmazsa olmazıdır diyerek, “yapılan eleştirilerin yöneticilere mükemmeliyeti yaptırmaktır. Ancak basın mesleğini seçen kişilerinde bu mesleği yürütecek bilgi, beceri ve donanıma sahip olması gerekir.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte meslekte değer kaybının yaşandığını bunun nedeni de liyakat sahibi olmayan kişilerin bu mesleği icra etmesinden kaynaklandığını dile getirdi. Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinin amacı yerel basının saygın bir kimliğe kavuşması için liyakatli bireylerin sektörde çoğalmasını sağlamaktır” Bu anlamda eğitim alan çok sayıda insanın meslekte iş bulamadığını ve işsizlik oranını artırdığını ifade eden Başkan Işıkdağ, devletin bu anlamda yerel basına bazı kolaylıklar sağlayarak sektörde istihdam sağlayabilir.

 

BAŞKAN IŞIKDAĞ; “BASIN BİR TOPLUM İÇİN OLMAZSA OLMAZIDIR”

Basının bir millet bir toplumun olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Başkan Işıkdağ, “basının çok önemli temel görevleri vardır. Birincisi toplumu bilgilendirmek ikincisi bölgesinde ve ülkesinde yaşanan olayları meslek ahlakı çerçevesinde objektif bir biçimde yansıtmaktır. Bir diğer temel görevi ise eleştiridir. Eleştirideki amaç ise yöneticileri mükemmeliyete yönlendirmektir. Ama günümüzde gerek yerel basında gerekse ulusal basında liyakatsiz bireylerin artmasıyla bu değerler göz ardı edilmeye başlandı.

Biz AYGAD olarak bu değerlere ve görevlere işlerlik kazandırma çabasındayız ve bunun için yola çıkmış bulunmaktayız. Maalesef ülkemizde yerel basın çok geri planda kalmakta özellikle de İstanbul’da bunun nedeni Türkiye basın merkezinin burada olmasıdır. Ama tek neden bu değildir. Yerel basının yeteri seviyede olmamasının bazı nedenlerini sıralayacak olursak, mesleği icra edenlerin önemli bir bölümü eğitimsiz ve liyakatsiz olması, yasal olan bazı kazanımlardan yararlanmaması, akıllı bir telefonu eline alan kişilerin gazeteciye bürünmesi, küçük çıkarlar için şantaj veya tehditkâr haberlerin yapılması, yöneticilerin eleştiriye kapalı olması, resmi ilanlardan hak ettiğini alamaması ve bu işin eğitimini alan bireylerin bu meslekte olmaması gibi birçok neden sayabiliriz. Kısacası mesleğini hakkıyla yerine getiren yerel basın kurumları İstanbul’da üvey evlat muamelesi konumundadır” dedi.

KAYMAKAM DALLI; ESKİ YAPI YIKILACAK!

Gazeteciliğin ve gazetecilerin geçmişten günümüze toplumdaki rolü ve önemi hiç kuşkusuz ki çok önemli diyen Kaymakam Dallı, “son zamanlarda basının, özellikle de yerel basının bir değer kaybına gittiğini üzülerek görüyoruz. Ama bunu düzeltmek zor değil, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK)  buna işlerlik kazandırmak eskisinden çok daha kolay, artık biz de kaymakamlık makamı olarak üstümüze düşeni yaparak üstlerimizi bu konularla ilgilenmeleri için haberdar ederiz. Ama siz de belirli kampanyalarla sesinizi duyurmalısınız camia olarak buna ihtiyacınız var, toplum olarak hepimizin buna ihtiyacı var. Son zamanlarda yerel basının büyük bir bölümü olumsuzluklarla anılmaya başlanması hoş bir durum değil.

Bir yönetici olarak bu durumdan mutsuz olduğumu belirtmek isterim. Yerel basına bir saygınlık gelmeli, bu da sizin gibi mesleki kurumların öncülüğünde olabilir. Anadolu yakası Gazeteciler Cemiyetinin önemli çalışmalarına tanık oluyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor. Yerel basının güçlü olması demek yerel yönetimlerin güçlü olması demektir. Çünkü biz yöneticiler bazı eksikleri ve yanlışları yerel basın sayesinde görüp düzeltme şansına sahibiz. Bu nedenle AYGAD’ın mesleki STK olarak önemi büyüktür. Toplumun huzurunu bozan, bireysel davranan, çıkarları için şantaj veya tehdit eden ve mesleğinizin itibarını zedeleyen kişilerle mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. AYGAD’ın bölgeye önemli bir değer kattığını faaliyetlerinizden görüyoruz” şeklinde konuştu.

“GAZETECİLERİ SAĞ OMZUMDAKİ MELEK OLARAK GÖRÜYORUM”

Kaymakam Dallı, “Öncelikle sizleri tanıdığım kadarıyla çok güzel bir yönetim kurulu oluşturmuşsunuz. Maalesef yerel basın çok fazla örgütlenmiş değil. AYGAD olarak 10 yıllık bir geçmişiniz var, başarılı çalışmalarınıza tanık oluyoruz. Fakat bu yeterli değil. Türkiye genelinde baktığımızda bir darlık halen devam etmekte. Yerel basın olarak gücünüzü birleştirmeniz gerekir bu konuda diğer mesleki STK’ların da AYGAD’a destek vermesi gerekir. Biraz çaba sarf edilmesi lazım. Bunun yapılması da mesleki dayanışmayı sıklaştırmak ve özenle sesinizin çıkmasını sağlayacak bir kampanyalaşma politikası izlemelisiniz bunun faydası olacağını düşünüyorum. Sayısız yerel basın kuruluşusunuz hep birlikte aynı sesi verdiğinizde yüksek mecralara sesinizi duyurmanız biraz daha kolay olacaktır. Bu noktada önemli bir çaba sarf etmek gerekir ve bu mücadeleyi bu yol ile yükseltmek gerekir. Ben her zaman sizi sağ omzumdaki melek olarak görüyorum. Siz değerli basın mensuplarından gelen eleştirilerin bile beni düzeltmek amacıyla geldiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KORKMAZ: “ MÜCADELEYİ SİZİNLE BERABER SÜRDÜRECEĞİZ”

AYGAD yönetimi ikinci ziyaretini Maltepe’ye atanan yeni İlçe Emniyet Müdürü Efkan Korkmaz’a gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Korkmaz, “ Bölgemizde ve ilçemizde Toplumun huzur ve güvenini sağlamak amacıyla çok büyük bir çaba içerisinde olacağım bunu öncelikle ekibimle beraber daha sonra da siz değerli basın mensuplarıyla beraber yapacağız. Yani bu alandaki mücadeleyi hep birlikte yükselteceğiz. Önemli bir mesleği temsil ediyorsunuz. Bir nevi toplumun aynası görevini üstlendiğinizin bilincindeyim. AYGAD yönetimine ve üyelerine başarılar diliyorum” dedi.

IŞIKDAĞ, “İLKELERİMİZ DOĞRULTUSUNDA ZİYARET EDİLMEDİK KURUM BIRAKMAYACAĞIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Alı Kılıç’ı ziyaretinde konuşan AYGAD Başkanı Işıkdağ, “Kongremizden sonra gazeteciler olarak belirlediğimiz ilkeli politikamız gereği ziyaret edilmedik hiçbir kurum ve kuruluş bırakmayacağız. Yerel yöneticilerin sağduyusu, vatandaşların sesi olan gazeteciler olarak yaşanan sıkıntıları, önerileri çözüme kavuşturma hususunda birlikte hareket etmemiz gerektiğini biliyoruz. Her zaman yerinde olmak şartıyla eleştirilerimizi yaparak yerel yöneticilere katkı sunacağız. Yerel gazetecilerin bölgelerinde yaşanan sorunların çözümü için göstermiş oldukları hassasiyete karşın sundukları önerilere yerel yöneticilerin kulak vermesi gerekmektedir. Çünkü gazeteciler vatandaşların içinde ve onların istek ve önerilerini en iyi analiz eden kişilerdir. Ama içimizdeki şantajcıları ve liyakatsizleri temizlemek için önemli bir mücadele vereceğiz. Fakat yerel yöneticilerin de bu anlamda cesur ve istekli olmaları gerekir. Yani toplum analizcileri olan gazetecileri bir çatı altında toplamak ve verimliliğimizi arttırmak için kurduğumuz yeni AYGAD yönetimi ile bölgemize katkı sunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KILIÇ: BİZLER GELİP GEÇİCİYİZ AMA GAZETECİLER KALICI”

AYGAD Yönetimi son ziyaretini ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yaptı. Ziyarette konuşan Ali Kılıç, “Yerelde bu işin cılkı çıkmış durumda, mesleğe tekrar bir saygınlık kazandırmamız lazım. Yani eline bir fotoğraf makinesi alan kendini gazeteci diye pazarlıyor. Dolayısıyla orada burada çirkin ilişkiler içerisine giriyor. Bunlara bizlerde yerel yöneticiler olarak zemin hazırlıyoruz. Aman yazmasın şöyle olsun aman yazmasın böyle olsun gibi kirli ilişkilere girince hem bu taraf kirleniyor hem karşı taraf kirleniyor. Dolayısıyla uzun vadede bu mesleğe en büyük ihaneti etmiş oluyoruz. Çünkü bizler burada gelip geçiciyiz. Şu koltukta oturanlar gelip geçici ama siz burada kalıcısınız. Kimleri gördü bu ülke kimleri görecek. Sadece buradan yola çıktığınızda aslında AYGAD’ın örgütlülük esasında bir araya geliyor olması her bölgeden arkadaşların olması, uzlaşı ve bölgeye değer katma mücadeleniz müthiş bir artı değerdir” diye konuştu.

KILIÇ: YEREL YÖNETİMLER ELEŞTİRİYE AÇIK OLMALI”

Konuşmasında eleştirinin önemine vurgu yapan Başkan Kılıç: “Eleştiri saygın olduğu müddetçe bir yerel yönetim olarak ondan beslenmek lazım. Ama eğer bu eleştirinin amacı sadece bir şey koparmaksa takdir edersiniz ki o zaman zıtlaşmalar başlar. Bu tür olayları geçmişte yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz. Hiç birisini ciddiye almıyorum, hiçbirisinin önünde diz çökmedim çökmem de. Çünkü kişisel çıkarlar doğrultusunda yapılanların yanlış olduğunu biliyorum. Ama toplumun ve bölgenin yararına yapılan her öneri ve eleştiriye tam destek vereceğimizin bilinmesini isteriz. Anadolu Yakası Gazeteciler Cemiyetinin yeni yönetimi bölgelerinde değerli olan gazetecilerden oluşması hepimizi sevindiriyor. Hem mesleğe hem de bölgeye değer katacağını umut ediyorum. Bu anlamda Başkan ve yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]