SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

DEDEMDEN TORUNUMA…

Yayınlanma:
ABONE OL
DEDEMDEN TORUNUMA…

1940’lı yıllarda Rahmetli dedem Hacı Osman ve babaannem evlatları için üzülüyor; “Biz geldik gidiyoruz ama çocukların hali ne olacak?” diyorlardı.

1960’lı yıllarda Rahmetli babam Sezai Öğretmen ve Allah canına sağlık versin annem Şükran Öğretmen aynı şekilde evlatları için üzülüyor; “Biz geldik gidiyoruz ama çocukların hali ne olacak?” dediler.

Yıl 2018 bizler oğlumuz, kızımız, yeğenlerimiz için üzülüyor; “Biz geldik gidiyoruz ama çocukların hali ne olacak?” diyoruz.

Bu gidişle 2020 sonrası da oğlum, kızım ve sonraki yıllarda torunum; “Biz geldik gidiyoruz ama çocukların hali ne olacak?” diyecek.

Huzur, güven, emniyet içinde yaşayarak yarınından emin olmak, mutlu ve müreffeh bir ülkeye sahip olmak dünya tarihini yazmış olan Türk Milletinin en tabii hakkı olmasına rağmen ülkemizin ve milletimizin sıkıntılarını bu toprakların kaderiymiş gibi karşılayanlara ve hatta bu acılardan mazoşistçe zevk alanlara sorulacak tek soru var. Birçok ülke saadet, refah ve huzur içinde yaşarken, Allah’ın bu aziz vatanı ve necip milleti dünyaya tehlike, tehdit altında, korkuyla, huzursuz yaşasın, ekonomik, sosyal sıkıntılar içinde boğulsun diye gönderdiğini mi düşünüyorsunuz?

Dedemden torunuma miras kalacak gibi görünen sorunumuz; içeride bu kadar hain, dışarıda bu kadar düşman varken, ülkemiz bu kadar tehdit, bu kadar tehlike altında yaşarken bizlerdeki bu kibrin, bu hamasetin, bu öfkenin, bu aymazlığın gerçekleri görüp aklımızı kullanmamızın ve müreffeh bir toplum olmamızın önündeki en büyük engel olduğunu göremememizdir.

Bizler; hatalarımızı, beceriksizliklerimizi kabul etmeyip, sorumluluklarımızı yerine getirmedikçe, yaşanan sıkıntıların bu toprakların kaderi olduğunu iddia etmek kolaycılığına ve inkârcılığına kaçtıkça daha çok çekeriz, çok.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]