SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Akıllı Lens/ Mercek Özellikleri

Yayınlanma:
ABONE OL

Akıllı mercek orta, uzak ve yakın olmak üzere her türlü mesafenin görülmesine yardım eden ve göze yerleştirilen araçtır.

Katarakt operasyonu sonrası saydamlığı kaybeden göz merceği yerine ameliyat yardımı ile mercek yerleştirilmektedir. Mercek monofokal ise birey uzak mesafeyi görebilirken yakın mesafede gözlük kullanmaya ihtiyaç duyar. Multifokal mercekler de yakın ve uzağın net görülmesine destek olur. Akıllı mercek ( trifokal) yerleştirildiğinde bireyler orta, yakın, uzak mesafeyi net görebilir. Bu merceği kullanan kişiler kontakt lens veya gözlük kullanmamaktadır. Astigmat, miyop ve hipermetrop sorunu olan kişilerin tercih edebileceği tedavi yöntemidir.

Günümüz koşullarında teknolojik aletlerin kullanımı yaşlı, genç fark etmeksizin oldukça yaygın haldedir. Hayat genel anlamda aktif yaşandığı için göz organının görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi önem teşkil eder. Akıllı mercek kullanımı sonrası kişiler rahat bir biçimde bilgisayar, televizyon, telefon gibi teknolojik aletleri kullanabilme özgürlüğüne sahip olur. Gözlük kullanmak çoğu insanın görsel anlamda kâbusu olabilir. Estetik görünüm stresi yaşayan biri gözlük yerine bu merceklerin kullanımı tercih edebilmektedir. Uygulamadan sonra gözlüksüz biçimde yakın, uzak, orta yerler görülür. Gece ve gündüz rahat görme olanağı kazanılmış olur. Bu özellikler haricinde renkler daha doğru algılanabilmektedir.

Akıllı Mercek Uygulaması

Damla anestezisiyle dakikalar içerisinde tamamlanan akıllı mercek uygulaması ağrı olmadan gerçekleştirilen bir operasyondur. Operasyon hastaneden yatmayı gerektirmez. Her göz için farklı günler tercih edilir. Tedaviden sonraki gün iş hayatı ve sosyal hayata dönmek mümkündür. Yüksek efor gereken faaliyetler haricinde gündelik işler rahat bir şekilde yapılabilir. Akıllı merceklerin kırk yaş üstündeki, yakın, uzak mesafeyi göremeyen ve gözlük kullanmak istemeyenlerin tercihi olduğu söylenebilir.

Akıllı lens uygulamasında 2 göze de çeşitli günlerde operasyon yapılmaktadır. 2 göz arasındaki zaman süresi kişinin koşullarına göre bir hafta veya birkaç gün olabilir. İşlem toplamda iki göz için on dakika sürmektedir. Göz damlasıyla uyuşturulan gözler operasyon sayesinde rahat görebilir. Özel durumlar haricinde kişi bayıltılmaz ve hastanede yatmak zorunda kalmaz. Ağrı gerektirmeyen operasyon türlerindendir.

Gözlerin içerisindeki doğal lensler çıkartılarak aynı yere akıllı lens takılmaktadır. Ameliyattan sonra göz bandaj ile kapatılmakta ve kişi evine taburcu edilmektedir. Operasyon gecesi göz bant ile kapalı kalmalıdır. Ertesi gününde ise bandajı doktor açar. Aynı gün görmeye başlayan hasta normal hayatına dönebilmektedir. Birkaç gün sonrasında öteki göze de uygulama yapılır. Belli bir süre damla kullanılır ve haftalık ve aylık olmak üzere düzenli olarak kontrole gidilmelidir.

Kimlere Takılabilir?

40 yaş üstü kişilerin yakın, uzak ve orta mesafeyi görememeleri halinde tercih ettikleri yöntemlerdir. Gözlük kullanmak istemeyen kişiler bu lenslere yönelir. Katarakt problemi günümüz şartlarında küçük yaştaki insanların maruz kaldığı göz sorunlardan biri haline gelmiştir. Çok odaklı lensler uzak mesafenin net görülmesini sağlayabildiği gibi aynı zamanda kısa mesafenin görülmesine de yardım etmektedir. Göz numarası lazer aracılığı ile düzelmediği zaman akıllı lens yöntemine başvurulabilir. Katarakt operasyonundan sonra uzak ve yakın mesafelerin gözlük olmadan görülebilmesi için bu lensler tercih edilebilir.

Hali hazırdaki lens tedavileri için başarılı bir göz hastanesine gidilmelidir. Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Batı Göz Hastanesi kadro bakımından işinde ziyadesiyle başarılı kişilerle çalışmaktadır. Tecrübe sahibi olan yetenekli hekimler hastalarla yakından ilgilenerek var olan problemin ortadan kaldırılması için en doğru tedavi yöntemlerini sunmaktadır. Hastane ile iletişime geçerek randevu alınması tavsiye edilmektedir.

İlgili Haberler