SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AYGAD yeni üyeleriyle daha güçlendi!

Yayınlanma:
ABONE OL

AYGAD Olağan Genel Kurulu, cemiyet binasında gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu kongrede konuşan Başkan Işıkdağ, “AYGAD’ın vizyonu mesleki saygınlığı arttırmaktır” dedi.

İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD) Olağan Kongresi, dernek binasında gerçekleştirildi. 70’in üzerinde katılımın sağlandığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Başkanlığını Erdal Yavuz, Başkan Yardımcılığını Recep Karakoç, Divan Kâtipliğini ise Kasım Kılıç yaptı.

Yönetim, denetim ve disiplin kurullarının ayrı ayrı raporlarının okunmasının ardından tahmini bütçe görüşüldü ve onaylandı. Tüzük ile ilgili değişiklik önergeleri verildikten sonra oylamaya sunuldu ve onaylandı.  Yeni tüzük gereği derneğin adı, başındaki İstanbul kaldırılarak Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği oldu. Dernek adına alım, satım hususunda yönetim kuruluna yetki verildikten sonra yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları seçildi.

“AYGAD’IN VİZYONU MESLEKİ SAYGINLIĞI ARTTIRMAKTIR”

Kongrede konuşan AYGAD Genel Başkanı Ahmet Işıkdağ, 2018 Şubat ayında başkan yardımcısı olduğu cemiyet yönetiminin zayıflamasından dolayı vekaleten yaklaşık 7-8 ay bu görevi yürüttüğünü hatırlatarak, “2010 yılında bu dernek kuruldu. Birçok faaliyetlerimiz oldu. 2010 yılında kurulan AYGAD’ı 2018 Şubat’tan 2018 Aralık’a kadarki kısmında bir ayrım yapmamız gerekiyor. Yaklaşık 8-9 aylık bir süreçte 10 yıllık bir icraattan daha fazla icraatta bulunduk. Daha sonra ziyaretlerimiz oldu. Yaklaşık 10 belediye başkanı ve 4 tane ilçe kaymakamlığını ziyaret ettik. Milliyetçi Hareket Partisi’nin il teşkilatını ziyaret ettik. Yerel gazetenin sorunlarını anlatmak için Ankara’da Bengü Türk Tv’de canlı yayına çıktık. AYGAD genel merkezinde STK, siyaset ve iş piyasasından misafirleri ağırladık. Alman milli resepsiyonunda  AYGAD’ı temsilen katılım sağladık. Yaptığımız ziyaretlerin amacı yerel basının itibarını kurtarmaktı. AYGAD’ın vizyonu “Mesleki saygınlığı arttırmaktır” Biz bunu yapmaya çalışırken birçok handikap, engeller, çirkin yakıştırmalarla karşılaştık. Ve bunları bizler bizlere yaptık. Kendini toplumda gazeteci olarak tanıtan ama özünde gazeteci olmayan kişilerin; çirkin yakıştırmaları, engellemeleri ve değişik yaftalamalarıyla karşılaştık.” diye konuştu.

“GAZETECİNİN YERELİ GENELİ OLMAZ”

AYGAD’ın amacının mesleki bir okul potansiyeli olduğun dikkat çeken Başkan Işıkdağ, yerel ve ulusal gazeteci ayrımına da karşı çıkarak, gazetecinin yereli ve ulusalı olmadığını belirtti. AYGAD Başkanı şöyle devam etti: “İçimizde çok cesur, çok yürekli, çok bilgili, kalemi çok iyi olan mesleğine yıllarını vermiş, benim yaşımdan fazla bu mesleğe zaman harcamış üstatlarımız var. Biz şuan eline akıllı telefon alan gazetecilikten bir haber olan 6N1K’nın ne anlama geldiğini bilmeyen ve bir habere gittiğinde haberi yazamayan facebook veya benzeri bir sosyal medya sayfası açan kişilerle maalesef aynı konumda, aynı değerdeyiz. AYGAD’ın yegane temeli, gazeteciliği kendini toplumda gazeteci olarak tanımlandıran tetikçi ve mesleki ilkelerden uzak kişilerden kurtarmaktır. Eğer biz bunlarla mücadele edemezsek maalesef bu mesleğin ömrü çok uzun olmayacaktır. Dış basına baktığımız zaman yerel basın tirajı 4 milyon, okuma alışkanlığından kaynaklandığını görülüyor. Okutturan gazeteciler var ve konular var. Biz de ise 15 yerel gazeteyi yan yana koyduğumuz zaman 15’ininde başlık, spot ve haberi aynı olduğunu görüyoruz. Öncelikli görevlerimizden biri yerel basını eğitim verebilecek bir seviyeye getirmektir. Gazetecinin yereli geneli diye bir şey olmaz. Gazeteci gazetecidir. Amacımız AYGAD’ı bir tesis binasına kavuşturmaktır. Gazetelerimizi daha sağlıklı bir şekilde basabilir miyiz? Bir matbaa sistemi ve onun üzerinden bir ajans sistemi ile evrensel standartlara kavuşturmanın planlarını yapmaktayız. Bu tesiste; yönetimi, kafeterya binası, matbaası ve ajansı olan bir yer hedefliyoruz. Bir gazeteciler sitesi oluşturulması için girişimlerde bulunuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkileri ve bazı iş adamları ile görüştük bu konuda çalışmalarımız koordineli şekilde sürüyor.”

Başkan Işıkdağ, nazik davetlerini kırmayarak kongreye katılım sağlayan ve gazetecilere verdiği desteklerden ötürü Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

KESKİN “İLÇEMİZ İÇİN HERKESLE İSTİŞARE İÇERİSİNDEYİZ”

Olağan genel kurula katılarak Başkan Işıkdağ’ı tebrik eden Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise AYGAD’ın kentteki rolüne vurgu yaparak, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi. Başkan Keskin, “Sultanbeyli’nin fiziki değişimini ve dönüşümünü sağlarken diğer taraftan da kültürel anlamda gazetecilerimizle, akademisyenlerimizle, yazarlarımızla da bir araya gelerek ilçemize neler yapabiliriz? bunu konuşuyoruz. İlçemiz için herkesle istişare içerisindeyiz. Mayıs ayında imar barışıyla beraber TBMM’den yasayı çıkartarak mülkiyet sorununu çözdük.” şeklinde konuştu.

Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugünkü seçimin sizler açısından tekrar hayırlı olmasını diliyorum. Biz sizlerle kardeşlik hukuku içerisinde ilçemizin değişimi ve dönüşümü için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

76 katılımla yoğun ilgi gösterilen kongrenin sonunda Başkan Işıkdağ tarafından Sultanbeyli Belediye Başkanı Keskin ve Gazeteci Yazar Fikri Akyüz’e AYGAD rozeti takılarak onursal üye ilan edildiler. Kongreye; Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Çimen, Usta gazeteci – Yazar Fikri Akyüz, Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkan Yrd. Kasım Karakış, Uluslararası İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (UİGAD) Başkanı İzzet Aydın ve Genel Sekreteri Selçuk Taşdemir, AYGAD Yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

       Yeni Yönetim Kurulu

     Asil                                                                                 Yedek

  • Selahattin Şimşek                                                    1-Olgun Kızıltepe
  • Vural Dağtekin                                                         2-Halil Yaşar
  • Baki Özışık                                                                 3-Erdal Yavuz
  • Saki Akyüz                                                                 4-İsmail Polat
  • Müslüm İnan                                                            5-Abdullah Sezer
  • İbrahim Temel                                                          6-Halil Topal
  • Tahsin Kara                                                               7-İsmet Akkoç
  • Kupilay Öztürk                                                          8-Serdar Sengir
  • Kenan Gülerci
  • Süleyman Hilmi Eren
  • Bilal Parlak
  • Kadir Toprakkaya
  • Emrullah Beşiroğlu

 

                          

 

       Asil Denetim Kurulu                   Yedek

  • Selim Akdoğan                             1- Hakan Yetişkin
  • Kenan Baylan                               2- Seher Değirmenci
  • Fethi Satıcı                                   3- Yunus Aybakan

 

 Asil Disiplin Kurulu          Yedek

 

  • Dilek Kaya                            1- Halit Soytürk
  • Tevfik Erk                               2- Cengiz Yaprak

Abdullah Kaptan                              3- Delil Ekın

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]