SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kim plajımı geri verirse oyum ona, desem ne olur?

Yayınlanma:
ABONE OL

Yerel seçimde; kim plajımı geri verirse oyum ona, desem ne olur?

Deniz, göl ya da akarsu kıyısında, deniz, güneş ve kum banyosu için düzenlenmiş, kumluk alana plaj denir. Bundan 40 sene önce Pendik, Kartal ve Tuzla’nın hemen her noktasından denize giren Pendikliler; bugün denize giremiyor.

Sebep, deniz kıyısı boyunca uzanan sahil yolu, plajları yok etti. Deniz kıyısı kayalık,  kayaların önü balcık, deniz derin, kum yok, duş yok,  soyunma kabini yok.

Kadıköy’ü, Tuzla’ya bağlayan 6 şeritli sahil yolu yapıldı. Trafik bir nebze olsun rahatladı, peki ya deniz? Denize, ne oldu? Denizin içinde doğan deniz çocukları, şimdi nerede denize girecek? Nerede yüzecek? Pendik’in hemen her noktasından denize giren Pendikli şimdi ne yapacak? Veteriner Plajı, Kızılay Kampı, Palmiye Plajı, Madalyon Plajı şimdi nerede? Küçük kayalıklar, Kayalıklar, Avcılar kulübü, Merdivenler, Güzelyalı, Kurt kiremit ya da Pavli adamızdan denize girebiliyor muyuz? Hayır.

Kartal’ın Halk Plajı, Belediye Plajı, Nizam Plajı, Kum Plajı, Hava ve Karacıların askeri plajları ya da Tekel Plajı nerede? Üzülerek söyleyelim ki bugün ne kıyımız, ne plajımız var.

Kimse “Yoksa yok. Bize ne?” Hatta denize giren üç beş kişi, onlarda girmesinler” demesin. Deniz senin değil, Allah’ın bana sunduğu bir nimettir.  Biz, denizde doğduk, deniz de büyüdük.

İngilizler, Ruslar, Almanlar; denize girmek için onca masraf yapıp, yol teperek sahillerimizi doldurmuyorlar mı? Yurdun dört bir yanındaki insanlar, denize girmek için Aydın’a, Muğla’ya, Balıkesir’e, Antalya’ya gitmiyorlar mı?

Denize girmek keyif olduğu kadar, bir ihtiyaçtır. İnsanlar;  serinlemek, spor yapmak, güneşlenmek, eğlenmek ve sağlık için denize girerler.

Deniz suyunda milyonlarca bakteri ve mineral, güneşte D vitamini vardır. Deniz başımızdaki saç dibinden ayak parmaklarımıza kadar tüm vücudumuzu tepeden tırnağa yıkar, temizler ve dezenfekte eder. Yüzerek, kas ve iskelet sistemimizi geliştiririz.

Bu su ile deri üzerindeki küçük yaralar, kesikler, sivilceler ve akneler iyileşir. Egzama, sedef, mantar gibi hastalıklar şifa bulur. Güneşten aldığımız D vitamini bizi  hastalıklardan ve kemik erimesinden korur.

Plansız yapılaşma bizim suçumuz değil, deniz ise bizim, her Pendiklinin her Kartallının Antalya’ya gidecek parası ve vakti yok. Olsa da Antalya ‘ya gitmek zorunda değil. Dört tarafı deniz ile çevrili, deniz ile içe yaşayan 15 milyonluk İstanbullu Antalya’ya niye gitsin? Siz Otobüs şirketlerine, petrol istasyonlarına ya da otellere ortak mısınız?

Kıt kanaat geçinen Pendikli denize girmek istiyor. Bunun yolu plaj. Plaj içinde sahil boyunca onlarca yer var. Eskişehir’e sunni plaj yapanlar, Konya’ya deniz, Nevşehir’e plaj getireceğini söyleyenleri görüyor ve duyuyoruz.

Denize girmek için Antalya giderken kaza yapıp ölenler bizim canımız, yaralılar bizim yaralılarımızdır. Yolda geçen zaman, harcanan emek ve para bizim paramızdır. Sözün özü oy vermeye bir kaç gün var,  bugün söylüyorum. Kim plaj yaparsa oyum ona.

Ne diyor yüce dinimiz: “En hayırlınız, insanlığa en hayırlı olandır.”

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]