SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

İnşaatın Devleri, Tedarikçilerini Ağırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

15 tedarikçiyle bir ara gelen inşaat üreticileri, 55 milyon liralık iş için anlaşma sağlarken yaşanan darboğazı el birliği ile aşmak için vade ve fiyat konusunda da ortak paydada buluştu.

Tedarikçi firma yetkililerine “Sizler de güçlü olacaksınız, bizler de güçlü olacağız ki; tüketiciye daha nitelikli ürünler sunalım” sözleriyle seslenen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Doğru projeler yapmamız ve doğru malzemeler kullanmamız lazım” dedi.

İnşatçılar Derneği’nin (İNDER) düzenlediği Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’u Türkiye’nin önde gelen 15 inşaat malzemesi ve hizmet üreticisiyle İNDER üyesi 14 inşaat firmasını bir araya getirdi. 4’üncü kez gerçekleştirilen Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’u, tedarikçi firmalar ile inşaat şirketlerinin firma sahibi ve üst düzey yöneticilerine tanışma ve birebir görüşme fırsatı sağladı. Toplam 210 görüşmenin yapıldığı toplantıda devam eden ve yeni başlayacak projeler için ön anlaşmalar yapıldı. Tedarikçiler, sektördeki durgunluk nedeniyle inşaatçılara alternatif ürün ve ödeme esnekliği sağlarken, inşaatçılar alım taahhünde bulundu. Yapılan ikili görüşmeler sonucunda artan inşaat maliyetlerinin ve nakit sıkışıklığının elbirliği ile aşılması yönünde hemfikir olan taraflar, yaptıkları ön anlaşma ile 55 milyon liralık bir ticaret hacminin altına imza attılar.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada inşaat sektörünün 250 alt sektörü harekete geçirdiğine ve 2,2 milyon istihdam sağladığına dikkat çekerek “En büyük sorunlarımızdan biri, ne kadar güçlü olduğumuzun farkında olmamamız. Böyle organizasyonlarda bir araya gelince ne kadar güçlü olduğumuzu anlayabiliyoruz” dedi. Son 6-7 aydır, yaşanan sıkıntılarla birlikte inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün daha güçlü bir iletişim içinde olduğunu dile getiren Durbakayım, döviz kurundaki dalgalanmaların maliyetlere yansındığını ve bunu da tedarik konusunda sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Bu konuda her iki tarafında fedakarlık gösterdiğini vurgulayan Durbakayım, bu sektörün ilanihaye devam edeceğini çünkü barınmanın gıdadan sonraki en büyük ihtiyaç olduğunu anlatı. Her buluşmada yeni işbirliklerinin tohumlarının atılmasının sektöre daha fazla güç kazandırdığını belirten Nazmi Durbakayım sürdürülebilir ticari birlikteliğin en güzel örneğinin bu organizasyon ile gerçekleştiğini belirtti.  

Tedarikçi firma yetkililerine “Sizler de güçlü olacaksınız, bizler de güçlü olacağız ki tüketiciye daha nitelikli ürünler sunalım” sözleriyle seslenen Durbakayım, söyle devam etti:

“Nihayetinde bizler amme hizmeti yapıyoruz. İnsanlar ömürleri boyunca bir ya da 2 kere ev alıyor ve bunu en büyük birikimleriyle alıyorlar. O yüzden doğru projeler yapmamız ve doğru malzemeler kullanmamız lazım. O yüzden İNDER olarak bu buluşmaya çok önem veriyoruz.”

‘Aynı geminin içindeyiz’

İNDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Engin Keçeli ise Türkiye İMSAD’ın raporuna göre, 2017 yılında 1 milyon 370 bin civarında olan daire ruhsat sayısının 2018’de 640 bine düştüğünü, metrekare bazında ise konut yapı ruhsatlarında ise yüzde 56 gerileme olduğunu söyledi. Bu durumu üzücü değil, sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Keçeli, “Burada gerçek müteahhitler için üzücü bir durum yok. Köyde tarlasını satıp bakkal olacakken müteahhit olmaya soyunanlar eleniyor. Sizler de tedarikçi olarak sakın üzülmeyin, malı kime satacağız diye… Şimdi gerçek müteahhide gerçekten mal satacaksınız” dedi.

İnşaat firmalarının, yaşanan sıkıntıların ardından güçlü bir birliktelik sağladığını kaydeden Keçeli, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Doğru ve kaliteli malzeme, inovatif malzeme, doğru fiyatla yolumuza devam etmemiz, birbirimize itici güç olmamız lazım” diye konuştu.

 İNDER’in Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’ larının, tedarikçi firmaları, inşaatçı firmaların üst düzey yetkilileriyle görüşme konusunda ciddi bir zaman ve maliyet kaybından kurtardığına dikkat çeken Engin Keçeli, müteahhitlerin de her toplantıda yeni firmalarla tanışma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’a katılan inşaat firmaları:

AKS Grup İnşaat, Artaş İnşaat, Aşçıoğlu İnşaat, Beyaz İnşaat, Dekar Yapı, Doğa Şehircilik, Ege Yapı, Hasanoğlu İnşaat, Keleşoğlu İnşaat, Nef, Saral İnşaat, Seba İnşaat, Teknik Yapı, Toya Gayrimenkul,

Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’a katılan tedarikçi firmalar:

Aksa Jeneratör, Arçelik, Berker, B/S/H, Dora Botanik, Duravit, Hafele, Hansgrohe, Işık Yapı, Kone, Mitsubishi Electric, Nolte, Samsung, Tanwood, Vanucci.

İlgili Haberler

Ekonomi
27 Mart 2024
Altın fiyatları U dönüşü yaptı! Uzmanlar “Fırsat bu fırsat” diyor! Altın alacaklar elini çabuk tutsun

Altın fiyatlarında U dönüşü dikkat çekti. Uzmanlar alım fırsatı olarak değerlendirilmesi konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte altın piyasalarında son gelişmelere dair detaylar haberimizde… Piyasalardaki son iniş çıkışlar altına yatırım yapan vatandaşları şaşırttı. Dalgalanmalar istikrarsız bir görüntü verirken vatandaşlar bir anda fırlayan altın fiyatlarının tekrar düşmesini bekliyor. Diğer yandan 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Türkiye Yerel […]

Ekonomi
27 Mart 2024
10 yıldır sigortası yatanlara emeklilik düzenlemesi geldi! İsteyen bu formülle erken emekli olacak

10 yıldır SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı kapsamında sigortalı gözüken vatandaşlara erken emeklilik düzenlemesi geldi. İsteyenler artık bu 3 formülle erken emeklilik hakkından yararlanabilecekler. İşte erken emeklilik için masadaki 3 formül ve detayları… EYT’den sonra milyonlarca çalışan 2024 yılında gerçekleştirilecek emeklilik reformunu beklemeye başladı. Ülkemizde vatandaşlar özellikle geç yaşta emekli olma konusunda şikayetçiyken vatandaşlara […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Ekonomi
27 Mart 2024
SON DAKİKA: Bayramda 5.000 TL karşılıksız yatacak! O vatandaşlar kamu bankalarından çekecek

Bayramda 5 bin TL karşılıksız ikramiye hesaplara yatacak. Şartları sağlayan vatandaşlar kamu bankalarından ikramiyelerini çekecek. İşte 2024 bayram ikramiyesini 5 bin TL alacak vatandaşlar için detaylar haberimizde… Yılda iki kere emeklilere ve bazı hak sahiplerine 2018 yılından bu yana bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. 2024 yılında emeklilere yapılan maaş zammı göz önüne alınarak yüzde 50 oranında […]