SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Uyku Düzeni Nasıl Sağlanır ? Neden Önemlidir ?

Yayınlanma:
ABONE OL

Uzman Psikolog Müge SEREZ

Günlük yaşam genelinde stresli durumlarla her insan karşı karşıya kalır. Bu durum neticesinde bilinçaltında sürekli olarak bir duygu ve düşünce yoğunluğu mevcut olur. Hal böyle olunca da insanların uyku düzeninde olumsuz yönde değişmeler meydana gelirken sağlığı da tetikleyecek problemler ortaya çıkar.

Genel olarak geceleri başınızı yastığa koyduğunuz vakit günün ya da bir sonraki günün incelemesini ve ihtimallerini değerlendirirsiniz. Gereksiz olan detayları büyük ayrıntılar gibi düşünebilir, uzun süre bunun üzerine kafa yorabilirsiniz. Zihnin meşguliyet göstermesi halinde uyku düzeninde değişmelerin olması kaçınılmaz olacaktır.

İlginizi çekebilir : yaşam koçu

Uyku Düzenin Sağlanması İçin Gerekenler

Öncelikli olarak sizin için büyük önem taşıyan bir sınav, bir sunum, bir iş görüşmesi ve bunlara benzer durumlar mevcutsa bu tarz günlerden birkaç gün öncesinde uygu düzeninizi normale adapte edebilmeniz gerekiyor. Özellikle bu gibi önemli durumlarda mutlak ve mutlak her sabah aynı saatte kalkmaya özen göstermelisiniz.

Uyku düzeninde başarıya ulaşılması için gece yatağa girildiğinde hiçbir şey düşünülmeden uyuma pozisyonuna geçilmeli. Sabah uyanıldığında ise yataktan hiç vakit kaybetmeden çıkılması gerekli. Dinlenmek amacı ile uykuya devam edilmemelidir çünkü bu durum sonucunda uyku isteğinin döngüsü ibresinden şaşabilir.

Gündüz zaman dilimlerinde uyumamaya özen göstermelisiniz. Gün içerisinde kısa olsa dahi kestirmelerden kaçınmanız gerekiyor. Bu uyku düzeninin oluşması için çok büyük bir etmendir.

Mümkün olduğunca gün içerisinde hareketli olmaya, düzenli bir şekilde egzersizler yapmaya ( yürüyüş, gevşeme, nefes egzersizleri vb. ) özen gösterebilirsiniz.

Akşam saatlerinde heyecanlanmanıza sebebiyet verecek aktivitelerden kaçabilir, bu sayede uykunuzu etkileyebilecek bir olumsuzluğun yaşanmasını önleyebilirsiniz. Geç saatlere doğru ruhsal olarak sizi dinlendirebilecek olan kitaplar okuyabilir, klasik müzik dinleyebilirsiniz. Bu tarz aktiviteler uykunuzun daha sağlıklı bir şekilde geçmesine de zemin hazırlayacaktır.

Ortam olarak da farklılıklar uyku düzenini sarsabilir ya da düzene koyabilir. Örneğin yatak odasında bulunan rahatsız edici boyutta olan ışık, ses ve ısının önüne set çekilmesi daha doğru bir hamle olacaktır. Eşya konusunda da aynı hassasiyeti göstermekte fayda olacaktır.

ilginizi Çekebilir : online terapi

Destek Alabilirsiniz

Uyku düzeninin sağlaması yönünde profesyonel bir destek de almak çok doğru bir adım oluyor. Çünkü bazen insanlar , özellikle de yoğun geçen süreçlerde, kendi hayatları için kararlar alamayabiliyor. Son derece yoğun bir temponun içinde olan bireyler uyku düzeninden şaşabiliyor ve bu yoğunlukta uyku düzenini düzeltebilmek adına herhangi bir zaman ayrımına bile başvuramayabiliyor. Bu noktada devreye profesyonel destek giriyor. Profesyonel bir destek sayesinde uyku düzensizliğini bir raya oturtabilirsiniz. Siz de eğer bu yönde destek almak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu yöndeki tüm desteği sağlayacak olmamızdan kuşkunuz olmasın. Müge Serez olarak uyku düzeni bazında tüm detayları bizi tercih eden bireylere aktarmaktayım.

Daha fazlası için : https://mugeserez.com/

İlgili Haberler

Sağlık
28 Mart 2024
Türk Kahvesi zayıflatır mı?

Türk kahvesi zayıflamaya yardımcı olur mu? Türk kahvesinin kilo vermekle ilişkisi haberimizde… Türk kahvesi, özellikle sabah rutinlerinin vazgeçilmez bir parçası olarak pek çok kişi tarafından tüketilir. Metabolizma üzerinde uyarıcı etkileri olan kafein içerdiği için, Türk kahvesinin kilo verme süreçlerinde bazı yardımcı etkileri olabilir. Ancak, Türk kahvesinin tek başına anlamlı bir zayıflama etkisi sağladığına dair bilimsel […]

Sağlık
26 Mart 2024
21 gün şeker tüketmeyince ne olur?

Şeker tüketimini kesmek, özellikle eklenmiş şekerlerin fazla tüketildiği diyetlerde, vücut üzerinde çeşitli olumlu etkilere sahip olabilir. 21 gün boyunca şeker tüketmemek, fiziksel sağlık üzerinde önemli ve fark edilir değişiklikler yapabilir. İşte bu değişikliklerden bazıları… Kan Şekeri Düzeylerinde İyileşme Şekerin kesilmesi, kan şekeri seviyelerinin daha stabil olmasına yardımcı olabilir. Bu, ani enerji düşüklüklerinin ve yorgunluk hissinin […]

Sağlık
24 Mart 2024
Ağız bakım rutininize dil temizlemeyi de ekleyin

Dil temizlemenin faydalarını daha önce duymuş muydunuz? İşte detaylar… Her sabah dil temizlemek, ağız ve diş sağlığı için önemli bir adımdır ve birçok fayda sağlar. Bu basit ama etkili alışkanlık, genel sağlığı destekleyen çeşitli yollarla katkıda bulunur: Ağız Kokusunu Azaltır Dil üzerinde biriken bakteriler, ölü hücreler ve yiyecek artıkları kötü nefese neden olabilir. Düzenli dil […]

Sağlık
17 Mart 2024
D vitamini eksikliği belirtileri

D vitamini eksikliği, vücutta çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir ve belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. D vitamini, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve hücre büyümesi gibi önemli süreçlerde rol oynar. İşte D vitamini eksikliğinin bazı yaygın belirtileri… KEMİK VE KAS AĞRISI D vitamini, kalsiyumun emiliminde önemli bir role sahiptir ve eksikliği, kemiklerde zayıflama ve ağrıya […]