SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Saç Ekimi Hangi Mevsimde Yapılmalı?

Yayınlanma:
ABONE OL

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin öncesinde geniş bir araştırma yaparak bu tedaviye başlamaları gerekiyor. Çünkü saç ekiminde başarıya ulaşabilmek için pek çok etken vardır ve operasyon öncesi, operasyon anı ve operasyon sonrası birbiriyle alakalı bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Bütün sürecin sağlıklı yürütülmesi, operasyondan alınacak başarıyı arttırır.

Saç ekimi operasyonu yaptırmak isteyen kişilerin en fazla araştırdıkları konulardan birisi, saç ekiminin hangi mevsimde yapılması gerektiği oluyor. Bu, kimi zaman insanların yaşam standartlarından ne kadar taviz vermeleri gerektiğine dair kimi zamansa operasyonda en yüksek başarının hangi mevsimde yapıldığı taktirde başarıyı yakalayabileceği konusunda oluyor.

Saç ekimi konusunda yapılan araştırmalarda ekimlerin hangi ayda, hangi mevsimde yapılacağına dair bir veri bulunmuyor. Klinik ortamlarında yılın 12 ayı, dört mevsim ekim yapılabiliyor. Fakat bazı aylar ya da mevsimler operasyondan alınacak verimde zafiyetler oluşmasına neden olabiliyor. Bu da daha çok kişilerin kişisel özelliklerinden ve yaşam şartlarından kaynaklanıyor.

Mevsim geçişleri, bilimsel bir gerçek… Sağlıklı saçlara sahip insanların dahi saçlarında mevsim geçişlerinde belli bir miktar dökülme, saçlarda zayıflama, daha fazla bakıma gereksinim doğabiliyor. Bazı kişilerde saç dökülmesi miktarı çok daha artarken bazı kişilerde dökülmeler dahi azalabiliyor. Dolayısıyla kişinin saç yapısına, genetik özelliklerine göre değişen bir durum. Bu yüzden saç ekimi öncesinde gerekli analizler yapılalı, kişisin saç yapısı özellikleri tespit edilerek karar verilmelidir. Bu sayede operasyondan çok daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesi mümkün olabilmektedir.

Uzman bir doktor le ve profesyonel bir saç ekim merkeziyle iş birliği yaptığınız taktirde buna dikkat edeceklerdir. N azından size bilgi verecekler, bu tür saçlarınızın belli bir dökülme zamanı olup olmadığını soracaklardır. Ayrıca yaz aylarının daha hareketli geçtiği bir gerçek. Ülkemizde tatil mevsimi olarak görülen yaz aylarında yüzmeyi, güneşlenmeyi, çok sık duş almayı seven kişilerin sayısı fazladır. Eğer böyle bir yaşam standarttınız varsa yaz ayları saç ekimi mevsimi olarak size uygun olmayacaktır. Çünkü ekim operasyonu sonrasında on gün yüzme ve güneşlenme gibi etkinlikler yapmanız yasaklanacaktır.

Eğer kış aylarında saç ekimi yaptırırsanız bu dönemde de kafanızı korumanız gerekecektir. Bunun için en ideal olan, pamuklu ve kafanızı sıkmayacak şapkalar, bereler kullanmak olacaktır. Yaz aylarında saçların daha hızlı uzadığını da göz önünde bulundurduğumuzda eğer yaz aylarımı kış aylarımı saç ekimi yaptırmalıyım diye düşünecek olursanız kış ayları biraz daha avantajlı gelebilir.

Yaz ayları, sıcak günler cildin yenilenme oranını arttırır. Cerrahi ameliyatlardan sonra oluşan yaralar, ameliyat izleri dahi yaz aylarında pişerek daha hızlı bir iyileşme süreci yaşanır. Bunu da göz önünde bulundurduğumuzda serin ve soğuk mevsimlerde saç ekimi yapılması ülkemizde en çok tercih edilen oluyor. İnsanların pek çoğu da yazı yeni saçlarla karşılamayı seçerek tercihlerini yapıyorlar. Gerek yaza yeni saçlarınızla girmek istemeniz gerekse gün ışığının oluşturacağı sorunları ortadan kaldırmak, kızarıklık risklerini azaltmak için sonbahar ve kış mevsimlerini saç ekimi için seçebilirsiniz.

Saç Ekimi Hangi Ayda Yapılmalı?

Saç ekimi operasyonları, cerrahi bir işlem değildir. Bir estetik ve kozmetik operasyonudur. İnsanların diledikleri zaman bu operasyonları yaptırma hakları vardır.

tr.nowhairtime.com/  gibi, Hastane ortamında yapılması, doktorlar tarafından gerçekleştirilen bir operasyon olması çoğu kişide ağır bir ameliyat hissi çağrıştırabilir. Fakat hiç de öyle değil. Lokal anestezi yapılır ve ilk iğneden sonra işlem, stabile döner.

Maksimum sekiz saat kadar bir operasyon sürer ve bu sürenin sonunda bambaşka birisi olarak hayata başlarsınız. Üstelik estetik işlemlerde sonuçları en belirgin ve en hızlı görülen işlem, saç ekimidir. Bu da hastaların motivasyonunu yükseltir. Operasyondan sonra ilk on gün hassasiyet düzeyi biraz yüksek geçer. Fakat daha sonra doktorunuzun uyarılarına dikkat ederek ve gerekli hijyen, bakım şartlarını sağlayarak olağan yaşamınıza dönebilirsiniz.

Elbette bütün dikkat etmeniz gereken ilk on gün değildir. Üç ay boyunca bazı aktiviteler yasaklanır. Örneğin denizden ve kumsaldan uzak durmanız gerekir. Deniz, saç köklerine zarar verdiği için, kumsalda da saç diplerine kum dolma ihtimali olduğu için üç ay boyunca bunlar yasaktır.

Saç ekimi operasyonlarından sonra en az üç gün istirahat etmeniz gerekir. Bu yüzden de saç ekimi zamanı seçerken sonrasında istirahat edebileceğiniz bir zaman dilimi seçmekte fayda var. Evde kalarak geçireceğiniz bu sürede yeni ekilen saç köklerinin tutunmasını ve gelebilecek zararları önlemiş olursunuz.

Saç ekimi işlemlerinden sonra kızarıklıklar, kabuklanmalar ve şok dökülme gibi geçici süreçler yaşanır. Özellikle kabuklanma görüntü itibariyle kişiyi biraz rahatsız eder. Şok dökülme de psikolojik olarak biraz sorun yaşatabilir.

 Bu yüzden kişi, bunların olağan süreçler olduğunu bilmeli, ona göre hareket etmeli. Eğer hayatınızda kutlamalar, partiler, toplu aktiviteler varsa saç ekimi ayını seçerken bu dönemlere denk gelmemesine dikkat edebilirsiniz.

Saç ekimi sonrasında doktor uyarılarına dikkat etmek başarı oranını yükseltir. Çoğu zaman da ekilen saçların fazla soğuğa ya da fazla sıcağa maruz kalması istenmez. Bu yüzden de ülkemiz iklim koşullarında en ideal aylar, bahar ayları olmaktadır.

Now Hair Time saç ekim merkezi donanımıyla ve doktorlarıyla bu alanda dünya standartlarında hizmet veriyor. Kişiye özel planlar ile başarıya ulaşmanıza yardımcı oluyor.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]