SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yavuz, Eğitimde Dijital FETÖ Dönemi, Okullar kapalı, dershaneler açık nasıl olacak?

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ, “Okulların işlevini yerine getirememesi, son iki yıldır özel okul sektöründe uygulanan yanlış politikalar, sistemin dershaneye olan ihtiyacının ortadan kaldırılamaması ve son olarak dijitalleşme süreci, FETÖ için altın dönem demektir” diyerek çok önemli bir konuya dikkat çekti.

Yavuz, “ Geçmişte FETÖ’nün insan ve para kaynağı olarak kullandığı eğitimin, salgınla beraber dijital ortama kayması, okullarımızı adeta dershaneye dönüştürüyor. Bugünlerde aileleri, çocuklarının oluşacak muhtemel eğitim eksiği değil, sınavlar karşısında içine düşecekleri zorluklar kara kara düşündürüyor.

Okulların işlevini yerine getirememesi, son iki yıldır özel okul sektöründe uygulanan yanlış politikalar, sistemin dershaneye olan ihtiyacının ortadan kaldırılamaması ve son olarak dijitalleşme süreci, FETÖ için altın dönem demektir.

Geriye sadece soruları birebir tahmin etme (soru çalma) becerileri kalıyor ki dijital çağın imkânları, gevşeyen mücadele ve göreve iadeliler ile bu problemi de bir şekilde aşacaklardır.

Özel okul alanında son iki yıldır atılan adımlar, küçük yatırımcının işini zora sokmuş, büyük sermaye gruplarının ekmeğine yağ sürmüştür. Teşvik uygulamasının iptali, beklendiği gibi zor durumdaki devlet okullarının ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamamış, aksine devlet okullarının yükünü artırmıştır. Boşalan alana dış destekli, kontrolü zor sermaye grupları yerleşecektir ki bunun ne anlama geldiğini kamuoyu geçmiş tecrübesiyle biliyor.

Dershanelerin kapatılması ve özellikle TEOG sisteminin iptali sonrası, eğitimde dershane ihtiyacını ortadan kaldıracak dönüşüm yapılamadığı için merdiven altına inen FETÖ, bugünlerde dijital ortama taşınmıştır. Yarım saatlik canlı ders imkânını altı ayda hazırlayamayan sistemin, dijital FETÖ ile rekabet edebileceğine inanmak safdillik olacaktır.

Özetlemeye çalıştığım bu süreç, bilinçli bir tercih değilse; iki ay gibi kısa bir sürede, virüslü bir hastanın nerede çay içtiğini, hangi AVM’ye girdiğini takip eden yazılımı geliştirebilen akıl, beceri ve tecrübenin, eğitime acilen el atması gerekir. Eğer bu yapılmazsa; bir yıllık ders anlatımını profesyonel ekiplerle çeken ve sitesine yükleyenler, yüz binlerce soru çözümü ve profesyonel destekten oluşan paketi, okullarda satışa çıkaranlar ve dijital çağın bütün imkânlarını seferber edenler, eğitimde kendi bakanlığını kurmuş olacaklardır.

Salgınla beraber dijital çağın her alanı tehdit ettiği böylesine zor bir dönem, aynı zamanda büyük değişim ve dönüşümün yapıldığı bir dönem de olabilir. Akademik başarıya kilitlenmiş, sınav başarısını yücelten, hayatın gerçeklerini lise sonrasına erteleyen eğitim sistemimizi dönüştürerek; okullarımızı, sınav hazırlığı yapılan dershane seviyesinden, toplumun ihtiyacı olan bireyin yetiştiği gerçek okul seviyesine çıkarabiliriz.

Dijital alana gizlenerek, sınav hazırlığının esir aldığı eğitim sistemimizden beslenerek, çocuklarımızın karşısına yeniden çıkanlarla mücadeleyi, eğitim sistemini dönüştürerek kazanabiliriz.

Atılacak bir adım bile edilgen pozisyonumuzu değiştirecektir. Örneğin; “Bu yıl liseye geçiş sınavı yapılmayacak, dokuzuncu sınıf bütün liseler için ortak olacak ve dokuzuncu sınıf notları gidilecek lise türü ve programını belirleyecektir.” Diye açıklanacak çok eski bir sistem bile okulları rahatlatacak, aileleri sınav hazırlığından kurtaracaktır, yeter ki adım atılsın. Okullar kapalı, dershaneler açık nasıl olacak?

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]