SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kredi Puanı Hesaplamayla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Artık kredi notu ya da kredi puanı gibi kavramların ne kadar önemli olduğu çok iyi biliniyor. Peki, kredi notunun nasıl belirlendiğini biliyor musunuz? Kredi notunu etkileyen unsurları ve aynı zamanda toplam puanın yüzde kaçlık dilimini etkilediğini açıklayacağız. Ancak öncesinde bilmeyenler için kredi notunun ne anlama geldiğini aktaralım.

Kredi notu kişilerin gelecek 12 aydaki borçlarını ödeme olasılıklarını tahmin etmek için geliştirilen bir sistemdir. Özellikle banka kredisi kullanmak istediğinizde öncelikli olarak mercek altına alınan kredi puanınız oluyor. Çünkü kredi puanının düşük olması durumunda bankalar kredili ürün başvurularını reddeder. Ancak kredi puanının belirli bir rakamın üzerinde olması durumunda bankalar yaptığınız başvuruyu onaylar ve böylelikle kredi talebiniz de kabul edilmiş olur.

Kredi puanı belirlenirken göz önünde bulundurulan parametreleri ise şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları

Toplam kredi puanının % 35 gibi yüksek bir oranını belirleyen unsur kredili ürün ödeme alışkanlıklarıdır. Eğer daha önce kullandığınız kredili ürünlerin geri ödemesini yapmadıysanız, son ödeme tarihinden sonra yaptıysanız kredi puanınız da düşük olacaktır. Geri ödemelerin sorunsuz bir şekilde yapılması durumunda ise kredi puanı yüksek olur.

  • Mevcut Hesap ve Borç Durumu

Kişinin mevcut borç durumu ve hesap durumu da % 35 oranında kredi notunu etkiliyor. Hem teminatlı hem de teminatsız borç durumunun kredi notunu etkilediğini belirtelim.

  • Yeni Kredili Ürün Açılışları

Eğer yakın zamanda yeni bir kredili ürün kullandıysanız ödeme durumunuz henüz bilinmiyor demektir. Bu durum da kredi notunu % 11 dolaylarında etkiliyor.

  • Kredi Kullanım Yoğunluğu

Kredi kullanım yoğunluğunun kredi notuna etkisi ise % 10 dolaylarındadır. Aynı zamanda kalan % 9’luk dilimi de diğer faktörler başlığı altına toplayabiliriz.

Bu arada kredi puanı sorgulama işlemi için de Findeks internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden kredi notunun önemine ve nasıl sorgulanabileceğine dair merak ettiğiniz her sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler hakkında da fikir sahibi olabileceğiniz içerikler sitede mevcut. Hemen tıklayarak siz de kredi puanınızı mercek altına alın.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Nisan 2024
Öğrenci destekleri yatıyor: 5.000 TL başvuranlara tek seferlik ödenecek!

Öğrenci destekleri yatıyor: 5.000 TL başvuranlara tek seferlik ödenecek! Öğrencilere yönelik destekler hesaplara yatıyor. 5 bin TL destek başvuran öğrencilere tek seferlik ödenecek. İşte öğrencilere tek seferlik 5 bin TL devlet desteği detayları haberimizde… Ülkemizde eğitim gören milyonlarca öğrenci için devletten birçok destek sağlanıyor. Çeşitli alanlardaki eğitim destekleri anaokulu çağından doktora öğrencilerine kadar farklı miktarlarda […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
BİM 3 Mayıs’ta indirim çılgınlığını başlattı! BİM Mayıs ayı kataloğu bomba gibi geliyor

BİM 3 Mayıs 2024 aktüel katalog yayınlandı. Mayıs 2024 indirimlerini zirvede başlatan BİM bomba gibi indirimlerle vatandaşları buluşturuyor. İşte 3 Mayıs 2024 BİM aktüel katalog indirimleri detayları… BİM Marketler her hafta yayınladığı aktüel katalog ile A’dan Z’ye her ürüne vatandaşların uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlıyor. Mayıs 2024’ün ilk indirimlerini açıklayan BİM, vatandaşların birçok ihtiyacında en uygun […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Asgari ücretlilere çözüm! Yeni destekle zam gibi iyileştirme sağlanacak

Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücretli için Temmuz 2024’te ikinci bir zam gelmeyeceği açıklanmıştı. Vatandaşlara çözüm yeni destekle geliyor. İşte asgari ücretlilere ikinci maaş zammı gibi iyileştirme detayları… Ülkemizde milyonlarca vatandaş asgari ücretle çalışırken milyonlarca vatandaşın da asgari ücrete bağlı olarak zammı gerçekleştiriliyor. Temmuz 2024’te asgari ücrete ikinci zam beklenirken milyonlarca vatandaş son açıklamalarla büyük hayal kırıklığına […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Bitcoin, altın ve dolar o tarihte zirveye çıkacak! Uzman alım için son fırsatları açıkladı

Uzman isim alım için son fırsatları açıkladı. Altın, dolar ve bitcoin için tarihi zirve açıklandı. İşte altın, dolar ve bitcoin yatırımcılarına en fazla yükseleceği tarih… Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarla bitcoin, dolar, altın yatırımcılarının sıkı sıkıya takip ettiği uzmanlardan birisi. Yaptığı piyasa tahminleriyle vatandaşların yatırımlarını doğru yönlendirmesine destek olan ekonomist, alım için fırsatları değerlendirdi. Altının […]