SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kredi Puanı Hesaplamayla İlgili Bilmeniz Gerekenler

Yayınlanma:
ABONE OL

Artık kredi notu ya da kredi puanı gibi kavramların ne kadar önemli olduğu çok iyi biliniyor. Peki, kredi notunun nasıl belirlendiğini biliyor musunuz? Kredi notunu etkileyen unsurları ve aynı zamanda toplam puanın yüzde kaçlık dilimini etkilediğini açıklayacağız. Ancak öncesinde bilmeyenler için kredi notunun ne anlama geldiğini aktaralım.

Kredi notu kişilerin gelecek 12 aydaki borçlarını ödeme olasılıklarını tahmin etmek için geliştirilen bir sistemdir. Özellikle banka kredisi kullanmak istediğinizde öncelikli olarak mercek altına alınan kredi puanınız oluyor. Çünkü kredi puanının düşük olması durumunda bankalar kredili ürün başvurularını reddeder. Ancak kredi puanının belirli bir rakamın üzerinde olması durumunda bankalar yaptığınız başvuruyu onaylar ve böylelikle kredi talebiniz de kabul edilmiş olur.

Kredi puanı belirlenirken göz önünde bulundurulan parametreleri ise şu şekilde sıralamak mümkün:

  • Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları

Toplam kredi puanının % 35 gibi yüksek bir oranını belirleyen unsur kredili ürün ödeme alışkanlıklarıdır. Eğer daha önce kullandığınız kredili ürünlerin geri ödemesini yapmadıysanız, son ödeme tarihinden sonra yaptıysanız kredi puanınız da düşük olacaktır. Geri ödemelerin sorunsuz bir şekilde yapılması durumunda ise kredi puanı yüksek olur.

  • Mevcut Hesap ve Borç Durumu

Kişinin mevcut borç durumu ve hesap durumu da % 35 oranında kredi notunu etkiliyor. Hem teminatlı hem de teminatsız borç durumunun kredi notunu etkilediğini belirtelim.

  • Yeni Kredili Ürün Açılışları

Eğer yakın zamanda yeni bir kredili ürün kullandıysanız ödeme durumunuz henüz bilinmiyor demektir. Bu durum da kredi notunu % 11 dolaylarında etkiliyor.

  • Kredi Kullanım Yoğunluğu

Kredi kullanım yoğunluğunun kredi notuna etkisi ise % 10 dolaylarındadır. Aynı zamanda kalan % 9’luk dilimi de diğer faktörler başlığı altına toplayabiliriz.

Bu arada kredi puanı sorgulama işlemi için de Findeks internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden kredi notunun önemine ve nasıl sorgulanabileceğine dair merak ettiğiniz her sorunun yanıtına ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte kredi notunu yükseltmek için yapılması gerekenler hakkında da fikir sahibi olabileceğiniz içerikler sitede mevcut. Hemen tıklayarak siz de kredi puanınızı mercek altına alın.

İlgili Haberler

Ekonomi
19 Mart 2024
Altını, doları, TL’si olan mevduata yatırıyor! 200 bin TL’nin faiz getirisi uçtu

TL mevduat faiz oranları yükselmeye devam ediyor. Birikmiş parası olanlar artık, altın ya da dolar yatırımı yerine mevduat faizini tercih ediyor. İşte banka banka 200 bin TL’nin faiz getirisi… Türk Lirası yatırımlarında mevduat faiz oranlarının yükselişi, çoğunluğun dikkatini çekiyor. Özellikle 200 bin TL gibi önemli bir para birimi olanlar, bu yükselişten maksimum fayda sağlamayı hedefliyor. […]

Ekonomi
19 Mart 2024
BİM’de toz şekerin 5 Kilosu öyle bir düştü ki görenler kilo kilo alacak

BİM’de bugün de indirimler başladı. 5 KG toz şeker fiyatı öyle gözüktü ki görenler kilo kilo alacak. BİM Marketin kapısında adeta kuyruk oldu. 19 Mart BİM aktüel ürünler kataloğu indirimleri başladı. Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden olan ve ekonomik fiyat garantisi ile de dikkatleri üzerine toplayan ünlü marketler zincirinde yine bomba indirimler tüketicilerle buluşuyor. BİM […]

Ekonomi
19 Mart 2024
1260 Gün Şartı ile Staj Çıraklık Sigortası Mağdurlarına Müjde! Ancak Buna Dikkat

Staj ve Çıraklık sigortası mağdurları için sürpriz açıklama geldi. 2160 gün detayı dikkat çekti. Emekli olmak isteyenler hemen baksın. Erken emeklilik hayali Kuran milyonlarca kişinin hayalleri geçtiğimiz yıl çıkan EYT yasası ile gerçek olmuştu. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi sayesinde çok sayıda vatandaş yaş şartı olmadan emeklilik fırsatına sahip oldu. Ancak özellikle staj ve çıraklık mağdurları […]

Ekonomi
19 Mart 2024
A101’de 5 litresi ŞOK fiyata düştü! Ayçiçek yağı indiriminde Ramazan bereketi

Ramazan ayına özel ayçiçek yağı indirimleri başladı. A101 market fiyatları en dibe çekti. A101 markette Ramazan ayına özel ayçiçek yağı indirimli kampanyası başladı. Birçok farklı markada ayçiçek ürünlerini tüketicilere indirimli olarak sunan A101’de 5 litre ayçiçek yağı fiyatı görenlerin ağzını açık bıraktı. Ramazan ayına özel olarak sunulan yeni ayçiçek yağı indirimi sınırlı sayıda ürün için […]