SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Gebelik Döneminde Her Kadının Okuması Gereken 5 Kitap

Yayınlanma:
ABONE OL
Gebelik Döneminde Her Kadının Okuması Gereken 5 Kitap

Anne olmak, güzel bir çocuk yetiştirmek, mutlu bir aile kurmak çoğu kadının isteğidir. O gün gelip çattığında ve hamilelik haberi alındığında belki de hayatının en mutlu anını yaşar çoğu kadın. Fakat önünde onu bekleyen zorlu bir süreç vardır: hamilelik, lohusalık ve annelik.

Kaygı, stres ve sancılar elbette her hamile, her lohusa ve anne için oldukça normaldir. Bu süreçte bedenin geçirdiği değişikliklere gösterilen tepkiler, anne olma telaşı, bebeğin sağlıklı doğa kaygısı ve iyi bir anne olma kaygısı fazlasıyla insanidir. Ve elbette bilinçli bir şekilde üstesinden gelinebilir.

Hamilelik süreci aynı zamanda anneliğe hazırlık sürecidir. Bu dönemde tükettiğimiz besinler, yaptığımız egzersizler kadar düşündüklerimiz ve öğrendiklerimiz de hem içinde bulunduğumuz sürece hem de geleceğe yön verir. Kitaplar da bunun bir parçası. Hamilelik döneminde bedeniniz, bebek sağlığı, çocuk psikolojisi, anne psikolojisi üzerine yapacağınız okumalar size fazlasıyla yardımcı olabilir. Gebelik döneminde okuma yaparak, kendinizin ve bebeğinizin fiziksel ve psikolojik sağlığını farkındalıklarınızla koruma altına alabilirsiniz.

Bu yazıda 9 aylık dönemi rahat geçirmenizi sağlayacak ve ebeveynliğin ilk dönemini kolay atlatmanızı sağlayacak hamileler için kitap seçimlerini yazdık.

Bir Diyetisyenin Hamilelik Günlüğü

Çoğu kadın gebe kaldığını öğrendiği ilk andan itibaren şu soruyu sorar: “Nasıl beslenmeliyim?”. Bu soru hem hamilelik döneminde dengeli kilo almak isteği hem bebek sağlığı hem de annenin kendi sağlığı için sorulan bir sorudur.  Çünkü her biri önemlidir ve birbirini etkiler.

Üstelik hamilelikte kontrolden çıkan iştah problemleri de bu sorunun sorulmasında ciddi bir etken. İştahın ya da iştahsızlığın nasıl yönetileceği, sağlıklı beslenme ile kan şekeri seviyelerinin nasıl kontrol edileceği bu kitapta edinebileceğiniz bilgiler arasında yer alıyor. Diyetisyen Müge Özyurt Şafak bu kitapta hem mesleki bilgilerini hem de kendi hamilelik sürecini diğer kadınlara rehber olarak sunuyor. Gebelik döneminde okuma yapmak için muhteşem bir seçim olacak bu kitabı erkenden okumanızı tavsiye ederiz.

Inna May’in Doğuma Hazırlık Rehberi

Birçok hamile için en korkutucu şey doğumdur. Bedenin tüm kapasitesinin kullanılacağı bu sürece dair onlarca kaygı ve korku taşır kadınlar. İhtiyacı olan ise onu cesaretlendirecek bir rehberdir.  En tartışmalı konu ise doğumun nasıl olması gerektirdiğidir. Normal doğum mu yoksa sezaryen mi?

Hamilelik döneminde okumanız gereken kitaplardan biri de Inna May’in Doğuma Hazırlık Rehberi. Mesleği ebelik olan Inna May Gaskin’in tecrübelerinden yola çıkan bu kitap, onun ve diğer ebe arkadaşlarının şahit olduğu doğumları anlatıyor. Kitapta bir hastanede karşılaşacağınız uygulama ve tedavilerin tanıtımından, doğumun cinsellik üzerindeki etkilerine kadar birçok yardımcı bilgiden de bahsediliyor.  Normal doğum hakkında gerçekçi bilgileri ve tecrübeleri okuyacağınız Inna May’in Doğuma Hazırlık Rehberi bedeninizi ve hamileliğinizi yakından tanımanızı ve farkındalıkla cesaretlenmenizi sağlayacak.  Aynı zamanda gerçek öykülerden yola çıkan ve kadın bedeninin mucizevi yönlerini konu alan bu kitap “Hamileler ne okumalı?” dendiğinde akla gelen kitaplara göre fazlasıyla sıra dışı.

Bebekler için beynin kuralları

Dr. John Medina’nın ebeveynlikte devrim yaratacak olan bu kitabı 0 yaş 5 yaş aralığında bebeğinizin psikolojik, nörolojik gelişimlerini referans alarak onu nasıl mutlu ve sağlıklı bir çocuğa dönüştüreceğinizi anlatıyor. Psikonöroloji uzmanı olan John Medina’nın alanındaki tüm bilimsel gelişmelerden faydalanarak ebeveynlere rehber olması için hazırladığı bu kitap da annelik kaygılarınızı azaltarak bebeğinize odaklanmanıza yardımcı olacaktır. Ebeveynliğin ilk döneminde size fa

Korkma İyi Bir Annesin

Hamilelik döneminde yaşadığınız kaygılar ve doğum sonrası yeni yaşam biçimine geçecek olmanız lohusalık ve annelik depresyonu gibi birçok rahatsızlığa sebep olabiliyor. Bebeğe ve annelik rolüne dair taşınan endişelerin üzerinden tek başına gelmek ise pek kolay olmayabilir. Bu süreçte yolunuza ışık tutacak ve ebeveyn olma yolunda gönlünüzü rahatlatacak bir rehbere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Kadınların daha anne olmadan belki hamile bile kalmadan taşımaya başladıkları “İyi bir anne olacak mıyım?” kayısına nefes aldıran bir kitap Korkma İyi Bir Annesin. Derin bir nefes alın ve kendinizi Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın rehberliğine bırakın.

Mahallenin En mutlu Bebeği

Mahallenin En Mutlu Bebeği, en hırçın bebeğin bile nasıl huzurlu bir bebeğe dönüştürebileceğini anlatan eğlenceli ve keyifli bir kitap. Bu kitapta hem bilimsel verilere hem mantığa hem de durumu eğlenceli hale getireceğiniz bir anlatıma rastlayacaksınız. Hamilelik döneminde okuma yapmak için iyi bir seçim olan bu kitaba bebeğinizi büyütürken de sıklıkla ihtiyaç duyacaksınız.

Modern Ailelere Bilgece Öğütler

Bu kitabı hem hamilelik döneminde okuyabilir hem de ebeveynlik serüveninizde bir başucu kitabı olarak size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Hem anne hem babaların okuması gereken bu kitapta William Martin çocuk yetiştirmeye, ebeveynliğe ve aile olmaya dair bilgece görüşlerini şiirlerle, kısa özlü sözlerle anlatıyor.

Bonus: Hamileliğinizi hafta hafta takip etmek ve gelişim sürecini takip etmek için Hayatı Keşfet bloğuna https://hayatikesfet.com/aile-cocuk/gebelik/ adresinden hemen ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]