SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kripto para borsası Thodex’in sahibine “Dolandırıcılıktan” suç duyurusu

Yayınlanma:
ABONE OL

Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasının ardından avukat Üsame Ceran, şirket sahibi Faruk Fatih Özer hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan suç duyurusunda bulundu. Avukat Ceran, dilekçesinde, Özer hakkında gözaltı kararı verilmesi ve yurtdışı çıkış yasağı tedbiri uygulanmasının önemli olduğunu açıkladı.

Avukat Üsame Ceran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bulunduğu suç duyurusunda, Faruk Fatih Özer’in kurduğu Koineks A.Ş.’nin sahibi olduğu Thodex isimli kripto para borsasından yaklaşık 1 haftadır banka hesaplarına para çekme konusunda yaşanan aksaklıkla başlayan sürecin Thodex’in son 36 saattir tamamen işleme kapanmasıyla devam ettiğini ifade etti.

Siteye 36 saattir erişim yapılamadığını da dilekçesinde belirten Ceran, Thodex’te yaklaşık 390 bin kişinin aktif şekilde kripto para alım satım işlemleri ve fon yatırımları gerçekleştirdiğini aktardı.

Koineks A.Ş. sahibi ve yönetim kurulu başkanı Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan günü İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yapıldığına dair iddialar olduğunu da suç duyurusunda belirten avukat Ceran, şüpheli ya da şüphelilerin malvarlıklarına el konulmasını talep ederek gözaltı kararı verilmesi ve yurtdışı çıkış yasağı tedbiri uygulanmasının önemli olduğunu açıkladı.

Avukat Üsame Ceran, hukuki sürecin uzun ve sabır gerektiren bir süreç olduğunu ifade etti.

‘Thodex’ kripto para borsası hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturma

Kripto para borsası Thodex’in yatırımcılarının dolandırılmasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şirket çalışanlarının ifadeleri alındığı öğrenildi.

Kripto para borsası Thodex’in sitesine iki gündür erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda vatandaşın mağdur edildiği iddiası üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, konuya ilişkin re’sen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında şirket çalışanlarının ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Temmuz 2024
Asgari Ücrete 2. Zam Açıklaması TBMM’den Geldi! Ağustos’ta Yeni Asgari Ücret Zammı Sürprizi

Asgari ücretle milyonlarca çalışanın beklediği ara zam haberi TBMM tarafından verildi. Son dakika açıklamasına göre asgari ücrete 2. Zam Ağustos’ta gelecek. Yeni asgari ücret için tarih ve rakam verildi. Türkiye’deki yaklaşık 8 Milyon asgari ücretle çalışan aradan bekliyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmeyeceği hükümet tarafından sık sık açıklansa da umutlar hala devam ediyor. Temmuz […]

Ekonomi
25 Temmuz 2024
Temmuz Ayının Son Maaş Zammı Müjdesi! En Düşük İşçi Maaşı 37 Bin TL’ye Yükseldi

İşçilere müjde geldi. Temmuz ayının son günlerinde açıklama yapıldı. En düşük işçi maaşı 37 bin TL’ye yükseldi. Memur ve emekli maaş zammı sürecinin tamamlanması ile birlikte gözler asgari ücret zammına çevrilmişti. Ancak hükümet Bu yıl asgari ücrete zam yapılmayacağını duyurdu. Birçok işveren kendi inisiyatifleri doğrultusunda zam kararları almaya başlarken yeni Müjdeli Haber geldi. Temmuz ayının […]

Genel
25 Temmuz 2024
Tüm Türkiye’ye 26 Temmuz Cuma Uyarısı! Yarın 06.30’da Başlayacak: Herkes Teyakkuza Geçsin

Türkiye’ye 26 Temmuz Cuma uyarısı yapıldı. Yarından itibaren başlıyor ve 24 saat boyunca sürecek. Herkes teyakkuza geçsin uyarısı geldi. Türkiye’de günlerdir devam eden kavurucu sıcaklar sonrasında hava sıcaklığı biraz da olsa düştü ve mevsim normalleri civarında seyrediyor. Ancak bazı illerimizde hala yüksek sıcaklıklar etkili olmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre yarın birçok elimizde kuvvetli […]

Genel
25 Temmuz 2024
Ankara, Bolu Karabük ve Çankırı DİKKAT! Bu Akşam Saatlerinde Geliyor

Ankara Bolu Karabük Çankırı için son dakika uyarısı geldi. Bugün akşam saatlerinde bu illerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bolu Karabük ve Çankırı için son dakika uyarısı yayınladı. Meteorolojiden yapılan uyarıda bugün akşam saatlerinde bu illerimizde kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek […]