SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulunda Gerçekleştirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulunda gerçekleştirildi.

Programa Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR, Kartal Belediye Başkanı Gökhan YÜKSEL, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem UÇAR, Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri mahalle muhtarları, öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ yaptığı konuşmasında; Ülkemizde hala varlığını sürdüren salgına rağmen “2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına tam zamanlı ve yüz yüze eğitime yeniden başlamanın heyecanı ile her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz.

Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, aldığımız her kararda seksen iki bin öğrencimiz ve yedi bin öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz.

85 eğitim kurumumuzda 2487 dersliğimizde; öğrenci, öğretmen ve personelin ihtiyacı olması hâlinde kullanabilmeleri için yeterli sayıda maske Millî Eğitim Bakanlığımızca temin edilecektir. Okullarımızın ortak alanlarında, sınıflarda, öğretmen odalarında maske atık kutularının bulundurulması ve günlük olarak boşaltılmaları sağlanacaktır. Çocuklarımızın sağlığı için her tür tedbir titizlikle alınmaya ve uygulanmaya devam edecektir.

Kartal eğitim camiası olarak pandeminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen, öğrencilerin öğrenme fırsatlarını sınırlayacak etmenlerin önüne geçerek geçtiğimiz yıl eTwinning projelerine 32 okulumuzda 98 öğretmen 1804 öğrencimiz ile Erasmus-Akreditasyon Çalışmalarına 11 okulumuzda 51 öğretmen 453 öğrenci ile, Tübitak projelerine 192 Başvuru Sayısı 272 öğretmen ve 927 öğrencimiz ilekatılım sağlayarak büyük bir başarıya imza attık. Destekleme ve yetiştirme kurslarında evlatlarımızın azmi ve paydaşlarımızın titiz çalışmaları sonucu Lise ve Üniversite Sınavlarında başarılarımızı gururla devam ettirdik. Bu gayrete ve başarıya omuz veren Yönetici, Öğretmen, Öğrenci, Veli ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.

Değerli Meslektaşlarım;

Şüphesiz eğitimin baş mimarları sizlersiniz. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız vereceğiniz bilgilerle yetişecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz.

“Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.” İyi ve doğru bir eğitim, insanı yücelten ve yükselten kanatlardır.  İyi ve doğru eğitimi verecek olan da şüphesiz eğitim yöneticisi ve öğretmenlerdir.

            “Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir.”

Düşünce dünyamızın önemli şahsiyetlerinden Cemil Meriç: “En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.” diyerek eğitimin sevgi temelli ve gönül işi olduğuna dikkat çekmiştir.”

Çocuklarımıza gösterilen şefkat, onlar için sarf edilen gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal, en anlamlı ve önemli çalışmadır. Birlik ve bütünlük içerisinde toplumun daha ileriye taşınması, eğitim düzeyinin daha da iyileştirilmesi için her türlü gayret ve fedakârlığı göstereceğinize gönülden inanıyor, hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Saygıdeğer Anneler ve Babalar!

Uzaktan eğitim süresince evlatlarımızın eğitime devamlılığı konusunda gösterdiğiniz fedakarlıkların farkındayız. Şunu bilmenizi isteriz ki; Eğitimde okul-aile iş birliği vazgeçilmez bir öğedir. Kazanılan her başarı ebeveynlerin ve onların okul aile birliği içindeki temsilcilerinin, bizimle olan karşılıklı çalışmaları sayesindedir.

Okullarımızda çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkânsızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve eğlenceli hale getirerek 2023 Vizyon hedeflerimize ulaşmayı amaçlamaktayız. Birlikte hareket ettiğimizde çok daha hızlı ve kolay yol alarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için en ideal eğitim ve öğretim ortamlarını oluşturacağımıza inancımız tamdır. Öğrenci ve öğretmenlerimizi okullarda yalnız bırakmayacağınızı biliyor; vereceğiniz destek ve katkılardan dolayı şimdiden sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

Sevgili Öğrencilerim!

Uzaktan eğitim boyunca okullarınızı, sınıflarınızı çok özlediğinizi biliyoruz. Artık öğretmen ve arkadaşlarınızla yüz yüze kavuşma vaktidir. Okula umutla ve heyecanla başlama zamanı geldi. Sizler okullarımızda kişiliği gelişmiş; ilke ve hedefleri olan, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı birer birey olarak yetiştirileceksiniz. Bu hususta büyükleriniz, öğretmenleriniz olarak var gücümüzle çalışıyoruz, çalışacağız. Sizlerden de çok çalışmanızı istiyoruz. Unutmayın ki dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sizi başarıya götürecektir. Bu başarı da geleceğe emin ve sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır.

Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki… muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil, milli ve manevi değerlere bağlı birer birey olmanızı arzuluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılının Vatanımıza ve Milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.” 

Öğrenciler tarafından okunan şiirler, halk oyunları ve wushu gösterileriyle devam eden program protokol üyelerinin sınıflarda öğrencilerle bir araya gelerek, öğretmen ve öğrencilere başarılı bir eğitim öğretim yılı dileklerinde bulunmalarının ardından sona erdi.

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]