SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Emniyet Müdürü Dallı, “Kartal halkının huzuru için gece gündüz çalışıyoruz!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da 2021 Huzur Toplantısı yapıldı. Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal halkının huzur ve güvenliği hakkında bilgiler verdi ve çözüm yolları bakımından değerlendirmeler yaptı.

Toplantıya; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve muhtarlar katılım gösterdi. 

Kartal İlçe Emniyet Müdürü Sinan Dallı yaptığı sunumunda Kartal’da son bir yılda yaşanan olaylarla ilgili bilgiler paylaştı. İlçede görevli olan 928 polis memuru personel ile 500.000 nüfuslu olan Kartal’da olağan üstü bir hizmet verdiklerini ifade etti. Ancak 928 personelin hergün aynı anda çalışmadıklarını 12/24 esasına göre çalışan personel sayılarının günlük yaklaşık 300 adet civarında olduğunu belirtti. Özellikle pandemi dönemi olması sebebiyle gerçekleştirdiğimiz yol uygulama çalışmaları sebebiyle personelimiz çok üstün bir performans göstermiştir.

Güvenlik kamera sayısını artıracağız!

Son bir yılda 766.000 kişinin GBT sorgulamasını yapmışız bunlardan 2500 tanesi aranan şahıs olarak yakalanmış. 255 adet ruhsatsız silah yakalanmış, fuhuş yapan 617 kişiye işlem yapmışız, kurumumuzda 52 resmi aracımız var, bu sene 20 adet yeni araç alındı, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) 147 adet güvenlik kameramız var, bu kamera sayımızı yakın zamanda yaklaşık 50 elli adet daha artıracağız.

Uyuşturucu konusunda, sokak satıcılarının üzerine acımasız şekilde gidiyoruz gitmeye de devam edeceğiz

Uyuşturucu kullanımı ve satışı konusunda ekiplerimiz hiç taviz vermeden suçluların gereken cezaları alması için üzerlerine gidiyor. Özellikle gençler konusunda aileleri buradan uyarmak istiyorum çocuklarınızı yakından takip ediniz lütfen; zira çocuklarımızın ne yaptığını nereye gittiğini en iyi ailesi bilir, hani bir sloganımız varya, “En iyi narkotik polisi annedir” diyoruz.  Uyuşturucu konusunda sokak satıcılarının üzerine acımasız şekilde gidiyoruz gitmeye de devam edeceğiz.

İlçe Emniyet binası ve polis merkezi binalarımız eski kullanışlı değil

İlçe Emniyet binası ve polis merkezlerinin sağlıklı hizmet yapabilmeye müsait olmadığını belirtti.

Emniyet Müdürlüğü ve Polis Merkezi binaları bakımından İstanbul’daki ilçelerin en kötüsü durumundayız. Binalarımız hizmet vermeye yeterli değil, İlçe Emniyet Müdürlüğü binamız kaymakamlığa ait ve Kaymakam Bey arada bir hatırlatıyor. Yani bina ihtiyacımız var bir an önce sağlam yeni binalara geçmemiz gerekiyor.

4 adet polis merkezimiz var, fakat yeterli hizmet vermeye elverişli değil

Dallı Müdür, Bina ve yerleşim konusunda sıkıntılar olduğunu çok eski ve çürük binalarda görev yapmak durumunda olduklarını ifade etti. Yakacık Polis Merkezi 45 yıllık eski bir bina, depreme dayanıklı değil ve riskli durumda. Topselvi Polis Merkezimiz eski ve küçük bir bina, merkezdeki belediye binasının giriş katındaki Polis Merkezimiz de yine yetersiz ve geçici bir durumda hizmet vermekteyiz. Adliye içerisindeki polis merkezinde76 personel ile hizmet veriyoruz. Acilen Emniyet Teşkilatımız için sağlıklı yeni binalara ihtiyaç vardır biran önce yapılması gerekiyor.  

Sahildeki fuhuşu önlemek için park yasağı çözüm önerisi!

Çok uzun bir sahil şeridimiz olduğundan dolayı hayat kadınları ve travestiler ile çok uğraşıyoruz. Ekiplerimiz sürekli denetleme faaliyeti gerçekleştiriyor ancak yine de bunları önlemek çok zor oluyor. Biz de bunun için bir çözüm üretelim dedik ve UKOME’den alınacak bir karar sonrası önce sahil boyunca park etmeyi yasaklayarak daha sonra ise ile fuhuş için duran park eden araçları tespit ederek cezalar yazmaya başlayacağız, bu süreç şu anda yazışmalar ile devam ediyor zaten buraya gelenler genelde çevre ilçelerden Kartal’a gelenler oluşturuyor” dedi.

Toplantı katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.  

İlgili Haberler

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]