SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çakma Milliyetçi ve Münafık Müslüman Kardeşin Sandalye Kapmaca Oyunu ile, Çöken Türkmen Davası

Yayınlanma:
ABONE OL

Konuyla alakalı yine, Kerkük doğumlu Irak Türkmen Cephesi’nin Kurucu Üyesi ve 2006-2010 ITC Dış İlişkiler koordinatörü 2010-2019 ITC Türkiye Temsilcisi görevini üstlenen Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin resmî kurucu üyelerinden Dr. Hicran Kazancı’nın kaleme aldığı dikkat çeken yazısına yer vereceğiz.

Kazancı, “Barzani’nin meşum referandumunun ardından, Merkezi Irak Hükümetine ait ordu ve Haşt-ül-Şabi güçleri 16 Ekim 2017 tarihinde Kerkük’ün güvenliğini ve idari düzenini yeniden tesis etmek için kenti kontrolü altına aldı. Böylece, Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB)’nin 14 yıl boyunca Kerkük üzerindeki tek taraflı egemenliği sona erdi. Söz konusu gelişme, Kerkük’teki Türkmenlerin mevcudiyeti ve geleceği noktasında büyük bir fırsatı da beraberinde getirdi. Ancak, 1995 yılında kurulan ve Irak Türkmenlerinin yegâne milli temsilcisi olan kurumun başkanı ve yardımcısı, Türkmen toplumunun yakaladığı tarihi ve milli fırsatı, şahsi ve münferit menfaatleri için kullanma yönündeki şeytani işbirliklerini devreye soktular. 

Bu yapı, bir taraftan kurumun felsefesini benimseyen, kurumun sapmasına izin vermeyen, “ne olursan ol paran varsa sen de gel” mantığını reddedip milli değerlere sahip olan yöneticileri FETÖ usulü kumpaslarla değişiklik adı altında başkan ve yardımcısının imzalarıyla uzaklaştırdılar. Diğer taraftan, 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak parlamento seçiminde milletvekilliği kazanmak için İran ile flört etmeye başladılar. Bu bağlamda, Kerkük’e bağlı Tazehurmato ilçesinde bulunan bir çiftlikte İran yetkilileri ile başkan görüştü. Türkiye’deki çevreleri Türkmenlerin tek lideri olduğuna inandırmak amacıyla Başkan, İranlılardan oluşturacağı seçim listesindeki en yüksek oyu almayı istedi. Seçimde başkan ve yardımcısının kazanmasının sağlanmasının yanı sıra İran’ın desteklediği siyasi kuruluşta yer alan iki Türkmen’in listeye alınması üzerinde anlaşıldı. İran yetkilileriyle seçim listesi konusunda anlaşan başkan ve yardımcısı, konu ile ilgili Türkiye’deki Türkmen çevrelerini, Türkmenler ilk defa  Şii-Sünni ayrımı yapmadan milli kimlik üzerinde birleştiler edebiyatı ile ikna etti/kandırdı.

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimi sonuçlandı, Kerkük’teki Türkmenlerin sunduğu listede yer alan üç kişi kazandı: Başkan ile İran’ın desteklediği iki aday. Yani, Çaldıran Muharebesinin gerçekleştiği tarihten itibaren ilk kez 2018’de Irak merkezli Türkmeneli coğrafyası üzerindeki Türk etkisi İran lehine kırılmış ve Kerkük üzerindeki inisiyatif, liyakatsiz, kifayetsiz, muhteris başkan ve yardımcısının münferit emellerinden dolayı İran’a geçmiştir.

Öküz öldü ortaklık bozuldu, seçimde başkan kazandırıldı yardımcısı kazandırılmayınca, birbirlerine yönelik çelme takmalara hız verdiler. 28 Mayıs 2021 tarihinde, yardımcı başkan oldu. Yeni başkan, inceden inceye kendisine bağlı olan kişileri yerleştirmeye başladı ve 23 Mart 2022 tarihinde, Türkmen siyasi hareketinin bugüne dek görmediği etik kurallara aykırı, en rezalet kurultayı, İhvancı ve onun ilkesizlikte kural tanımaz menfaatperest ağabeysinin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Yaptıkları ilk iş, Türkmenlerin bağrından çıkan kurumun kuruluş felsefesini yok ederek kurumda yapısal dönüşüm gerçekleştirmek oldu. Kurumun en üst organı olan yürütme kurulunun yerine, Marksist-Leninist komünist partilerinde bulunan ancak Müslüman Kardeşler Harekatındaki üst kurul olan Meclis-ül-Şura’yı çağrıştıran 13 kişilik Mektep-ül-Siyasi kurulunu kurdu.

Bugüne kadar yedi toplantı yapıp bir tek karar almayan Mektep-ül-Siyasi’nin gerçek/paralel siyasi büroyu perdelemek için kullanılan vitrin olduğu anlaşıldı. Gerçek siyasi büro, aşırı kökten dinci ve koyu İhvancı görüşe sahip olan sekiz kişinden oluşuyor ve her cuma günü öğleden sonra Kerkük’teki Begler/Beyler mahallesinde bulunan evde toplanarak kurum ile ilgili kararlar alıyorlar.

Birçok siyasi kriz geçiren Iraklı Türkmenler, krizlere idmanlı bir toplumdur. Krizlerde hangi refleksi verebileceğini çok iyi bilen, çıkış sürecini yönetebilen, oradan da bir çıkış stratejisi bulabilen kadroya sahiptir Türkmen toplumu. Dolayısıyla Türkmenler hakkında olumsuzluklar adına aklınıza gelen ne varsa yapan çakma milliyetçi usta ile kripto İhvancı çırağı ve onların aveneleri, tarihin çöplüğüne gömme konusunda Türkmen milleti ilk fırsatta harekete geçecektir.

Dr. Hicran Kazancı

author avatar
Hicran KAZANCI
1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC)’nın kuruluşunda yer alan Kazancı, Türkiye’de eğitim gören Türkmen öğrencilerini bir çatı altında toplamak amacıyla Ankara Merkezli ITC Türkmeneli Öğrenci Birliğinin kurulmasında aktif rol aldı ve 1997 yılında kurulan Türkmeneli Öğrenci Birliğinin genel sekreterliğini yaptı.1997-2004 yıllarında, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinde, eğitim sorumlu olarak görev alan kazancı, Türkiye’deki bazı resmi kurumların yeminli tercümanlığı yaptı. 2004’te Ankara’da kurulan Türkiye Ulusal Stratejik Araştırmaları Merkezi (TUSAM)’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı, Cumhuriyet Gazetesi ile TUSAM’ın ortak çalışmaları sonucu haftalık olarak yayımlanan Cumhuriyet Stratejisinde Ortadoğu ile ilgili 100’ün üzerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.2005-2008 yıllarında, Kerkük merkezli ITC’nin Enformasyon, dışilişkiler koordinatörü ve başkanlık danışmanlığı görevini üstlenen Kazancı, 2008 yılında Washington’da gerçekleşen 6 aylık eğitim programına katıldı. ITC Dışilişkiler koordinatörü olan kazancı, 2010 yılında Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilci görevine atandı. 2011 yılında, ITC Dış ilişkilerinden Sorumlu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen kazancı, ABD/Boston’da gerçekleşen 3 aylık yoğun eğitim programına katıldı.ITC Türkiye Temsilci ve ITC Yürütme Kurulu görevini 2019 yılına kadar aktif bir şekilde yürüten kazancı, Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin hale resmî kurucu üyesidir.Dr. Hicran Kazancı aktif görevi boyunca Irak Türkmen meselesini Washington, Boston, New York, Lahey, Oxford, Brüksel gibi batılı kentlerde anlatmak için bir çok başarılara imza attı.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]