SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bulut Bilişimin Avantajları

Yayınlanma:
ABONE OL

Bulut bilişim (Cloud computing), hem kurumsal yazılımlarda hem de sanal altyapıda birçok hizmet alanında uygulamasını bulmuştur. Çoğu uluslararası kuruluş halihazırda bir bulut stratejisi kullanmaktadır.

Dünyanın her bir ucunda, kullanıcılar internetin varlığı ile gerekli verilere erişebilirler. Büyük miktarda veriyi analiz etmek, hatta yapay zeka uygulamak mümkündür.

Bulut bilişim nedir?

Bulut bilişim (Cloud computing), müşterinin talebi üzerine İnternet üzerinden sağlanan bilgi işlem kaynaklarını ifade eder. Bu kaynaklar yazılımlar, hizmetler, veri tabanları vb. Bu konu ile uğraşan firmalar hizmetlerini sunmakta ve mevcut müşteriler arasında dağıtarak tüm hizmetleri ve kaynakları her kullanıcıya vermekte ve sonuç olarak bu kaynaklar istenildiği gibi ölçeklenebilmektedir.

İşletmeler de bu teknolojiden yararlanmaktadır:

  1. Müşteri Destek Departmanı. Operatörler üzerindeki yükü en aza indirerek self servis mümkündür. Tüm satış geçmişi verileri merkezi bir veritabanında saklanacaktır.
  2. Diğer departmanlarla basit etkileşim, belge akışının basitleştirilmesi, çalışanları işe alma ve işten çıkarma prosedürünün basitleştirilmesi. Çalışanların becerilerini ana faaliyetlerini kesintiye uğratmadan geliştirmek mümkündür.
  3. Pazarlama ve satış departmanı. Herhangi bir soruna hızla yanıt verme, iş çözümlerini iyileştirme ve hızlandırma, veri analitiği ve müşteri davranışlarını tahmin etme yeteneği.

En son yenilikçi çözümler şunlardır:

  1. Nesnelerin İnterneti. Birbirleriyle temas halinde olan gadget’ların sayısını artırmak, büyük miktarda veri işlemek.
  2. Kuantum hesaplama. Büyük miktarda bilgi ile çalışmak, bilgi işlem kaynaklarını çevrimiçi duruma getirmek.
  3. Sonsuz nitelikteki hesaplamalar. Yazılım geliştirme alanındaki popülerlik – ölçek, yükte bir artış veya azalmaya odaklanarak otomatik olarak değişir.

Bulut Bilişim Türleri

Bugün, tüm bulut bilişim, çevrimiçi hizmetlerin üç sürümünde mevcuttur:

  • Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Müşterinin altyapı hizmetlerine erişimi vardır. Analistler, kurulumdan yazılım bakımına kadar her şey bulutta çalışır. Sağlayıcı, yalnızca müşterinin ihtiyaç duyduğu bant genişliğini ve sistem desteğini garanti eder.
  • Software-as-a-Service (SaaS). Yazılım, bir bulut çözüm sağlayıcısının hizmeti olarak hareket eder. Müşterinin internet üzerinden verilere erişimi vardır. Güncelleme otomatik olarak gerçekleştirilir, çeşitli sorunları çözmek mümkündür – tedarik zincirleri oluşturmak, şirket faaliyetlerini planlamak, ERP satın almak.
  • Platform-as-a-Service (PaaS). İstemci, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için uygulama oluşturma ve geliştirme öğelerine ve depolamaya erişebilir. Geliştirici, ara katman öğelerini depolar, bağlantı bir web tarayıcısı aracılığıyla yapılır. Böyle bir sistem nesnelerin interneti, sohbet botları vb. için idealdir.

Tek bir evrensel çözüm yok – her müşteri, işinin özelliklerini mümkün olduğunca dikkate almaya yardımcı olan bir çevrimiçi hizmet seçer.

Bulut Bilişimi ne gibi Avantajlar sağlar?

Bulut bilişim, bu yöndeki önemli sayıda rakibe rağmen birçok avantaja sahiptir. Peki bulut sunucuların yerel sunuculara göre üstünlüğü nelerdir?

  • Bilgilerin 7/24 kullanılabilirliği, internet varlığında hızlı bağlantı imkanı.
  • İşyerinde olmanıza gerek yok – dünyanın her yerinden bağlantı mümkündür.
  • Herhangi bir cihazdan depolama ile hızlı iletişim.
  • Uygun maliyet. Teknik olarak güçlü birimler satın almanıza, çalışanları işe almanıza gerek yoktur.
  • Yalnızca lisanslı yazılım için ödeme yapmanız ve bilgi işlem için kapasite kiralamanız gerekir.
  • Yerel ağlara kıyasla daha fazla güvenilirlik, basit arayüz, profesyonel ekipman kullanımı.
  • Endüstriyel tip sunucuların kullanımı, – ki bu da bireysel küçük şirketler için karsızdır.

Ayrıca, uzak bir depolama birimine yedekleme yapmak da mümkündür, bu da işi daha rahat ve güvenli hale getirir.

İlgili Haberler

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Teknoloji
12 Mart 2024
Türkiye’den Savunma Sanayiinde Tarihi Başarı: Dışa Bağımlılık Sona Erdi

Türkiye savunma sanayiinde kritik bir başarıya imza attı. TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) tarafından son 10 yılda geliştirilen 13 motor, ülkenin dışa bağımlılığını tarihe karıştırdı. Türkiye’nin savunma sanayindeki gücü ve başarısı son yıllarda atılan adımlarla artmaya devam ediyor. Önce yerli helikopter, ardından yerli araba ve son olarak da milli savaş uçağı Türkiye’nin bu alanda başarısını gözler […]

Basında Kartal
06 Mart 2024
İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesinde: En Yoğun Havalimanı Unvanını Kazandı

İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu. 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında İstanbul Havalimanı’ndan 1321 uçuş gerçekleşti. İstanbul Havalimanı, 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında günlük ortalama 1321 uçuş ile Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak dikkat çekiyor. Eurocontrol tarafından yayınlanan Avrupa Havacılık Raporu, İstanbul Havalimanı’nın bu dönemdeki üstün performansını ortaya koydu. Avrupa’nın En Yoğun Havalimanları Sıralaması […]