SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Bulut Bilişimin Avantajları

Yayınlanma:
ABONE OL

Bulut bilişim (Cloud computing), hem kurumsal yazılımlarda hem de sanal altyapıda birçok hizmet alanında uygulamasını bulmuştur. Çoğu uluslararası kuruluş halihazırda bir bulut stratejisi kullanmaktadır.

Dünyanın her bir ucunda, kullanıcılar internetin varlığı ile gerekli verilere erişebilirler. Büyük miktarda veriyi analiz etmek, hatta yapay zeka uygulamak mümkündür.

Bulut bilişim nedir?

Bulut bilişim (Cloud computing), müşterinin talebi üzerine İnternet üzerinden sağlanan bilgi işlem kaynaklarını ifade eder. Bu kaynaklar yazılımlar, hizmetler, veri tabanları vb. Bu konu ile uğraşan firmalar hizmetlerini sunmakta ve mevcut müşteriler arasında dağıtarak tüm hizmetleri ve kaynakları her kullanıcıya vermekte ve sonuç olarak bu kaynaklar istenildiği gibi ölçeklenebilmektedir.

İşletmeler de bu teknolojiden yararlanmaktadır:

  1. Müşteri Destek Departmanı. Operatörler üzerindeki yükü en aza indirerek self servis mümkündür. Tüm satış geçmişi verileri merkezi bir veritabanında saklanacaktır.
  2. Diğer departmanlarla basit etkileşim, belge akışının basitleştirilmesi, çalışanları işe alma ve işten çıkarma prosedürünün basitleştirilmesi. Çalışanların becerilerini ana faaliyetlerini kesintiye uğratmadan geliştirmek mümkündür.
  3. Pazarlama ve satış departmanı. Herhangi bir soruna hızla yanıt verme, iş çözümlerini iyileştirme ve hızlandırma, veri analitiği ve müşteri davranışlarını tahmin etme yeteneği.

En son yenilikçi çözümler şunlardır:

  1. Nesnelerin İnterneti. Birbirleriyle temas halinde olan gadget’ların sayısını artırmak, büyük miktarda veri işlemek.
  2. Kuantum hesaplama. Büyük miktarda bilgi ile çalışmak, bilgi işlem kaynaklarını çevrimiçi duruma getirmek.
  3. Sonsuz nitelikteki hesaplamalar. Yazılım geliştirme alanındaki popülerlik – ölçek, yükte bir artış veya azalmaya odaklanarak otomatik olarak değişir.

Bulut Bilişim Türleri

Bugün, tüm bulut bilişim, çevrimiçi hizmetlerin üç sürümünde mevcuttur:

  • Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Müşterinin altyapı hizmetlerine erişimi vardır. Analistler, kurulumdan yazılım bakımına kadar her şey bulutta çalışır. Sağlayıcı, yalnızca müşterinin ihtiyaç duyduğu bant genişliğini ve sistem desteğini garanti eder.
  • Software-as-a-Service (SaaS). Yazılım, bir bulut çözüm sağlayıcısının hizmeti olarak hareket eder. Müşterinin internet üzerinden verilere erişimi vardır. Güncelleme otomatik olarak gerçekleştirilir, çeşitli sorunları çözmek mümkündür – tedarik zincirleri oluşturmak, şirket faaliyetlerini planlamak, ERP satın almak.
  • Platform-as-a-Service (PaaS). İstemci, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için uygulama oluşturma ve geliştirme öğelerine ve depolamaya erişebilir. Geliştirici, ara katman öğelerini depolar, bağlantı bir web tarayıcısı aracılığıyla yapılır. Böyle bir sistem nesnelerin interneti, sohbet botları vb. için idealdir.

Tek bir evrensel çözüm yok – her müşteri, işinin özelliklerini mümkün olduğunca dikkate almaya yardımcı olan bir çevrimiçi hizmet seçer.

Bulut Bilişimi ne gibi Avantajlar sağlar?

Bulut bilişim, bu yöndeki önemli sayıda rakibe rağmen birçok avantaja sahiptir. Peki bulut sunucuların yerel sunuculara göre üstünlüğü nelerdir?

  • Bilgilerin 7/24 kullanılabilirliği, internet varlığında hızlı bağlantı imkanı.
  • İşyerinde olmanıza gerek yok – dünyanın her yerinden bağlantı mümkündür.
  • Herhangi bir cihazdan depolama ile hızlı iletişim.
  • Uygun maliyet. Teknik olarak güçlü birimler satın almanıza, çalışanları işe almanıza gerek yoktur.
  • Yalnızca lisanslı yazılım için ödeme yapmanız ve bilgi işlem için kapasite kiralamanız gerekir.
  • Yerel ağlara kıyasla daha fazla güvenilirlik, basit arayüz, profesyonel ekipman kullanımı.
  • Endüstriyel tip sunucuların kullanımı, – ki bu da bireysel küçük şirketler için karsızdır.

Ayrıca, uzak bir depolama birimine yedekleme yapmak da mümkündür, bu da işi daha rahat ve güvenli hale getirir.

İlgili Haberler

Teknoloji
15 Mayıs 2024
Güneşte bir patlama daha! NASA duyurdu

Güneşte son dönemlerde yaşanan patlamalara bir yenisi daha eklendi. Bu defa son 7 yılın en büyük patlaması meydana geldi. NASA, güneşte yaşanan patlamanın fotoğrafını paylaştı. Uzay Hava Tahmin Merkezi tarafından yapılan son dakika açıklaması ile güneşte 7 yılın en büyük patlamasının meydana geldiği duyuruldu. Açıklamada, güneşte meydana gelen bu patlamanın kaydedilen en büyük 17. Güneş […]

Teknoloji
14 Mayıs 2024
WhatsApp’a gelecek yeni özellikler belli oldu

WhatsApp milyonlarca kullanıcısı için yakında sunacağı yeni özellikleri duyurdu. Dünyanın en çok kullanılan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yakın gelecekte kullanıcıları için yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. WhatsApp’ın yeni özellikleri arasında yapay zeka destekli çıkartma oluşturma, arama çağrı barı altyapısının değişmesi profil fotoğrafı ekran görüntüsü engeli gibi özellikler yer alıyor. WHATSAPP YENİ ÖZELLİKLERİNİ KULLANIMA SUNMAYA HAZIRLANIYOR Popüler […]

Umre Vize ve Ücretleri Hakkında ve Ek Hizmetler

Umre Vizesi: İçindekiler Umre İbadeti Hakkında Merak Edilenler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvuru Süreci ve Gerekli Belgeler. 1 Suudi Arabistan Umre Vizesi Türleri 1 Suudi Arabistan Vizesi Almak İsteyenler İçin İzlenmesi Gereken Adımlar. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Başvurusu İçin Gereken Belgeler. 2 Suudi Arabistan Umre Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler. 3 Türkiye’den Umre Başvurusu. […]

Teknoloji
11 Mayıs 2024
Güneşteki patlama sonrası Türkiye’de de kuzey ışıkları görüldü

Güneş yaşanan patlama sonrası Türkiye’de de dün gece kuzey ışıkları görüldü. Kuzey ışıkları Trabzon sahilinde kaydedildi. Güneşte yaşanan patlama ve ardından gelen fırtına sonucunda oluşan kuzey ışıkları dün gece Türkiye’de de görüldü. Eşine az rastlanan görüntüler Karadeniz sahilinde kayıt altına alındı. Güneşte, Son 20 yılın en güçlü patlaması olarak adlandırılan G4 Sınıfı 1 jeomanyetik fırtına […]