SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’dan Afet Bölgesine Tırlarla Yardım gitti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık iki büyük depremin etkileri devam ederken, Kartal Belediyesi, depremin olduğu ilk günden itibaren hem arama kurtarma çalışmalarına hem de yaraları sarma çalışmalarına aralıksız destek sağlıyor. Bu kapsamda Kartal Belediyesi’nin organizasyonuyla toplanan yardım malzemeleri, 60’ın üzerinde tır ile afet bölgelerine ulaştı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in çağrısı ile tek yürek olan Kartal halkının duyarlılığı sayesinde hazırlanan 60’ın üzerinde tırın büyük çoğunluğu; Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a ulaştı.

Depremin ilk gününden itibaren duyarlı vatandaşların getirdiği ürünler, Kartal Belediyesi Organik Pazar ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde hızlıca kolilere ayrılarak deprem bölgesine gönderildi.

Isıtıcı, battaniye, yorgan, yastık, kıyafet, bebek bezi, kışlık mont, bot ve daha birçok yardım malzemesi, düzenlenen organizasyonla tırlara yüklendi.

Şimdiye kadar 60’ın üzerinde insani yardım malzemesi taşıyan tır, deprem bölgesine gönderildi.

Tırların büyük çoğunluğu afet bölgelerinden; Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a ulaştı ve deprem bölgesindeki yetkililere teslim edildi.

Yardım tırlarının geri kalan kısmı da Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’ya ulaşmak üzere hareket halinde.  

Bir Yandan Yardımlar Alınıyor Bir Yandan Sevkiyat Devam Ediyor

Öte yandan belediyenin başlattığı kampanya çerçevesinde vatandaşlar tarafından getirilen temel ihtiyaç malzemelerinin deprem bölgesine sevkiyatı sürüyor.

Vatandaşların yardım toplama merkezlerine teslim ettiği insani yardım malzemeleri, her yaştan gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanları tarafından gruplandıktan sonra paketlenerek tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.

Bir yandan yardımların alındığı bir yandan sevkiyatın sürdüğü çalışmalar kapsamında tırlar peyderpey deprem bölgesine ulaşmaya devam ediyor.

Deprem bölgesine gönderilen yardım tırlarında ısıtıcı, battaniye, yorgan, yastık, kıyafet, bebek bezi, kışlık mont, bot ve daha birçok yardım malzemesi bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]

Genel
16 Mayıs 2024
Migros’ta Yüzde 40 İndirim! A’dan Z’ye Tüm Ürünlerde DEVASA Fırsat

Migros’tan Dev İndirim Kampanyası geldi. Sepette İndirim ve Yüzde 40’a Varan Fırsatlar… Migros’tan Mayıs ayına özel yepyeni bir indirim kampanyası geldi. Hem yüzde 40’a varan indirim hem de sepette indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. A’dan Z’ye tüm ürünlerde efsane fiyatlar sunan Migros, aynı zamanda öne çıkan temel ihtiyaç ürünlerinde de ekstra indirimler yapıyor. İşte indirimli ürünler […]

Genel
16 Mayıs 2024
Sağanak ve Fırtına Geri Dönüyor! O İller İçin Uyarı Yapıldı

Meteoroloji’nin son tahminlerine göre birçok bölgede sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Marmara’nın batısı dikkatli olmalı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkenin birçok bölgesinde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Eskişehir çevreleri ile akşam […]