SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kasko’da Sigorta Muafiyeti Nedir?

Yayınlanma:
ABONE OL
Kasko’da Sigorta Muafiyeti Nedir?

Araç sahipleri, olası kaza ve darbelere karşı araçlarını garanti altına almak isterler. Araçların garanti altına alınması için yaptırılan kasko; yangın, çalınma, kaza ve benzeri çeşitli olumsuz durumlarda araçların korunmasını ve güvence altına alınmasını sağlar.

Kaskosunu yaptırmış olan araç sahipleri, bahsi geçen olumsuz durumları yaşadıkları zaman sigorta şirketleri tarafından sağlanan maddi bir destek alırlar. Kasko muafiyeti denen bu güvence, sigortalı aracın sahibine ilgili kazanın bedelini tahsis eder.

Sigorta şirketinin araç sahibine ödeyeceği tutar, aracın özelliklerine ve sigorta şirketi ile araç sahibinin arasındaki anlaşmaya bağlı olarak değişiklik gösterir.

Muafiyetli Kasko Nasıl Uygulanır?
Muafiyetli kasko ilgili sigortanın poliçesi doğrultusunda iki farklı şekilde uygulanabilir. Bu uygulamalar tenzili muafiyet uygulaması ve belirli bir bedel üzerinden muafiyet uygulaması olarak isimlendirilir.

Kasko yaptırmış araç sahibinin herhangi bir kaza yapması durumunda, araç sahibine sigorta şirketi tarafından ödenen tutarın nasıl belirleneceği bu uygulamalardan hangisinin geçerli olduğuna bağlıdır. Bu uygulamaların hangisinin geçerli olduğu ise araç sahibi tarafından belirlenir. Araç sahipleri kasko yaptırmaya karar verdikleri zaman bu iki uygulamadan birini seçerek kaskolarını yaptırırlar.

Belirli Bir Bedel Üzerinden Kaskoda Muafiyet Uygulaması
Belirli bir bedel üzerinden kaskoda muafiyet uygulamasında sigorta şirketi tarafından kaza yapmış aracın sahibine ödenecek olan tutar, belirli bir tutarın üzerinde olması durumunda ödenir. Bu uygulama araç sahibi tarafından kasko teklifleri alırken seçilir ve araç sahibi ve sigorta şirketi arasında bir tutar belirlenir.

Örneğin araç sahibi ve sigorta şirketi arasında belirlenen muafiyet tutarının 500 TL olduğu bir anlaşmada, 500 TL’ye kadar olan hasarlar sigorta şirketi tarafından değil, araç sahibinin kendisi tarafından ödenir.

İlgili Haberler