SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Türkiye’den sonra 3 ülke daha Filistin devletini tanıma kararı aldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Son dakika haberi… Türkiye’nin ardından 3 ülke daha Filistin Devletini tanıma kararı aldıklarını duyurdu.

Norveç ve İrlanda, Filistin’i uluslararası hukuka uygun olarak tanıyacaklarını duyururken, İspanya da 28 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıyacağını açıkladı. Türkiye, bu kararları memnuniyetle karşıladı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, Norveç, İrlanda ve İspanya Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldı. Bu adım, Filistin’in uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun olarak tanınmasını sağlayacak. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu kararları memnuniyetle karşıladığını belirtti.

NORVEÇ’İN KARARI

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store, Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Norveç’in Filistin’i bir devlet olarak tanıyacağını açıkladı. Store, bu kararın Norveç’in Orta Doğu’daki çatışmaya iki devletli çözümle kalıcı bir çözüm sağlanabileceği yönündeki uzun süredir devam eden tutumunu vurguladığını belirtti. Filistin, 28 Mayıs’ta 1967 sınırlarıyla tanınacak.

İRLANDA VE İSPANYA’NIN KARARI

Norveç’in ardından İrlanda Başbakanı Harris de ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını duyurdu. İspanya Başbakanı Sanchez ise, 28 Mayıs’ta Filistin devletini resmen tanıyacaklarını açıkladı. Bu adımlar, Avrupa’da benzer görüşe sahip ülkelerle eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

İSRAİL’İN TEPKİSİ

İsrail, Filistin devletini tanıyacaklarını açıklayan İrlanda ve Norveç’e tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Dublin ve Oslo’daki İsrail büyükelçilerini istişare için derhal ülkeye çağırdı. Büyükelçilerin, İrlanda ve Norveç’in Filistin devletini tanıma kararına tepki olarak geri çağrıldığı belirtildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İspanya, İrlanda ve Norveç’in Filistin Devleti’ni tanıma kararını memnuniyetle karşıladığını belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Filistin’in tanınması, uluslararası hukukun, adaletin ve vicdanın gereğidir. İşgal altındaki Filistin halkının gasbedilen haklarının geri alınması ve Filistin’in uluslararası camiada hak ettiği statüye kavuşabilmesi bakımından son derece önemli bir adımdır. Türkiye olarak, daha fazla ülkenin Filistin’i tanıması yönünde çaba harcamayı sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verildi.

author avatar
kader gun

İlgili Haberler

Dünyadan
03 Temmuz 2024
Çalışma Saatleri Sil Baştan Değişti! Açıklama Şimdi Geldi

Açıklama az önce yapıldı. Çalışma saatleri tamamen değişti. Yeni düzenleme, 8 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek. Mesai saatlerinin değiştirilmesi son dönemlerde Türkiye’de de gündeme gelirken Yunanistan bir son dakika kararı duyurdu. Yunanistan hükümeti tarafından onaylanan yeni tasarıya göre haftalık çalışma günü 5’ten 6’ya çıkarıldı. Yani Yunanistan’da çalışma saatleri değiştirildi. Yunanistan’ın bu kararı halk tarafından […]

Dünyadan
02 Temmuz 2024
Rusya’dan Putin-Erdoğan Görüşmesine Dair Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında Astana’da yapılacak görüşmeye ilişkin Rusya devlet başkanlığından açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanlığı Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleşecek olan Putin-Erdoğan görüşmesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Temmuz tarihinde bir araya […]

Dünyadan
24 Haziran 2024
Hac İbadeti Sırasında Ölenlerin Sayısı Arttı! Kaç Türk Hacı Hayatını Kaybetti?

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı, bu yıl Hac ibadeti sırasında ölenlerin sayısını açıkladı. 1301 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken kaç Türk Hacı hayatını kaybetti sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, Bu yıl kutsal topraklarda Hac ibadetini yerine getirirken hayatını kaybeden kişi sayısını açıkladı. Suudi Arabistan’da Bu yıl aşırı sıcaklar etkili olurken kutsal […]

Dünyadan
21 Haziran 2024
Timur Cihantimur İntihar Mı Etti? Bugünkü Duruşma Öncesi Şok İddia

Ehliyetsiz kullandığı aracı ile Kemerburgaz’da meydana yaptığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihan Timur’un intihar ettiği iddia edildi. İstanbul Kemerburgaz’da, annesine ait aracı ehliyetsiz kullanıp Aşırı hız yaptığı sırada karıştığı kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur (17) ABD’de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bugün yeniden hakim karşısına çıkacak olan Cihantimur’un cezaevinde […]