SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Emekli ve Memur İçin Kritik Gün! Yeni Zam Oranı Saat 10.00’da Açıklanacak

Yayınlanma:
ABONE OL

Emekli ve memur milyonlarca kişi bu açıklamaya kilitlendi. Yeni zam oranı TÜİK tarafından saat 10.00’da açıklanacak.

Emekli ve memur maaş zammı için geri sayım devam ediyor. TÜİK’in açıkladığı enflasyon verileri Temmuz ayı maaş zammında belirleyici oluyor. O nedenle de her ay veriler yakından takip ediliyor. TÜİK, bugün saat 10.00’da Mayıs ayı enflasyon verilerini açıklayacak ve 5 aylık enflasyon kesinleşecek. Sonrasında ise Temmuz zammı için sadece 1 aylık veri kalacak. Peki Mayıs ayı enflasyonu ne oldu? Memur emekli 5 aylık zam oranı yüzde kaç oldu? İşte son dakika gelişmesinin detayları.

Mayıs ayı enflasyon verileri memur ve emekli milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, her ayın 3’ünde olduğu gibi bugün de yeni enflasyon rakamlarını açıklayacak. Bugün açıklanacak rakamlarla birlikte memur ve emeklinin 5 aylık zam oranı kesinleşmiş olacak. Peki mayıs ayı enflasyon tahminlerine? Emekli ve memur 5 aylık zam oranı yüzde kaç oldu? Son dakika memur ve emekli zammı ile ilgili yeni gelişmeler haberimizde….

BUGÜN SAAT 10.00’DA AÇIKLANACAK

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Mayıs 2024 enflasyon oranları bugün saat 10.00’da Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Enflasyon oranları Tüm türkiye’yi yakından ilgilendiriyor ancak özellikle memur ve emekliler Temmuz ayında enflasyona göre zam alacakları için rakamları yakından takip ediyor. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verisi kesinleşti bugün açıklanacak rakamla birlikte 5 aylık zam oranı kesinlikle kazanacak.

MAYIS 2024 ENFLASYON YÜZDE KAÇ OLDU ?

TÜİK son dakika Mayıs 2024 enflasyon oranlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre Mayıs ayı enflasyonu yüzde 3,37 oldu. Yıllık enflasyon ise  yüzde 75,75’e yükseldi. Bu rakamla birlikte emekli maaş zammı için 5 aylık veri de kesinleşti.

4 AYLIK ENFLASYON ZAMMI NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu, ocak şubat mart ve nisan ayı enflasyon verilerini açıklamıştı. Açıklanan veriler doğrultusunda şu ana kadar 4 aylık enflasyon oranı %18,72 olarak gerçekleşti. Yani emekli ve memur için kritik 4 veri kesinlikle kazandı. 5 aylık enflasyon ise bugün saat 10.00’da netleşiyor. Bu aşamadan sonra ise geriye sadece 1 aylık geri kalacak. 3 Temmuz 2024 tarihinde Haziran ayından sonra kanlarının açıklanması ile birlikte memur ve emekli 6 aylık enflasyon farkı netleşecek.

EMEKLİ MEMUR ZAMMI 5 AYLIK ORAN YÜZDE KAÇ OLDU?

Emekli ve memur maaş zammı 5 aylık oran yakından takip ediliyor. Ancak şu an için Türkiye İstatistik Kurumu zam açıklaması yapmadı. TÜİK  tarafından açıklanan Mayıs  ayı enflasyon oranlarının yüzde 3,37 olması ile birlikte Temmuz ayı için 5 ayık enflasyon oranı yüzde 22 oldu.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler