SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

Yeni EYT ile Eksik Primi Olan Emekli Oluyor! 10 Yıl ve 45 Yaş Yetiyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Eksik primi olanlara yeni EYT geliyor. 10 yıl sigortalılık süresini dolduran emekli olacak.

Eksik primi olan ve bu sebeple EYT‘yi kaçıran milyonlarca kişi için yeni erken emeklilik fırsatı geliyor. Yeni düzenlemeyle birlikte on yıl sigortalılık süresini dolduran, 45 yaşını tamamlayan milyonlarca sigortalı emeklilik hakkını elde edecek. Ayrıca ev hanımlarına erken emeklilik, Bağ kurlara prim indirimi de aynı torba yasa içinde yer alıyor. Peki kademeli emeklilik kimleri kapsayacak? Hangi tarihte sigorta girişi olanlar kademeli emeklilikten yararlanacak?

Erken emeklilik hakkı yakalamak isteyen milyonlarca sigortalının gündeminde kademeli emeklilik sistemi var. Özellikle eksik prim nedeniyle EYT‘yi kaçıranlar yeni bir fırsat yakalamak ve bu sayede de erken emekli olmak istiyor. Kademeli emeklilik, sigorta başlangıç tarihi 1999 ve sonrası olanları kapsayacak. Torba yasa maddeleri arasında yer alan kademeli emeklilikle birlikte on yıl sigortalılık süresini ve 45 yaşını dolduran milyonlarca kişi emeklilik hakkına sahip olacak. Ayrıca torba yasa maddeleri arasında ev hanımlarına emeklilik ve bağ kurularak prim indirimi de yer alıyor. Eksik primi olan milyonlarca kişiyi kapsayan yeni düzenlemeler haberimizde…

EKSİK PİRİMİ OLANA ERKEN EMEKLİLİK FIRSATI

EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kişi erken emeklilik hakkını elde etmişti. Ancak eksik primi olan ve bu sebeple EYT‘yi kaçıranlar da yeni düzenlemeleri yakından takip ediyor. Kademeli emeklilik Şu anda torba yasa maddeleri arasında TBMM’ye sunulan en önemli düzenlemelerden biri oldu. Kademeli emeklilik hayata geçerse on yıl sigortalılık süresini dolduran ve 45 yaşını tamamlayan vatandaşlar erken emeklilik dilekçesini verebilecek. Önümüzdeki günlerde kademeli emeklilik sistemine dair yeni detaylar ve bilgiler çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı tarafından açıklanacak.

BAĞKURLULAR İÇİN PRİM İNDİRİMİ TORBA YASA İLE GELİYOR

Bir güzel haberde bağ kurlular için verildi. Uzun süreden beri prim indirimi bekleyen bağ kurlulara güzel haber torba yasa maddeleri ile geliyor. Yeni torba yasa içinde yer alan SSK ve bağ-kur pirimi eşitlemesi sayesinde küçük esnaf 5 yıl erken emeklilik hakkını elde edecek. Yeni düzenlemeyle beraber bağ kurlular için emeklilikte aranan prim gün sayısı 7200 güne düşecek. Böylece küçük esnaflar da SSK’lılar gibi daha erken yaşta emeklilik hakkına sahip olacak.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK FIRSATI

Ev hanımları için de güzel bir haber torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte milyonlarca ev hanımı erken emeklilik hakkına sahip olacak. Ev hanımlarına prim desteği devlet tarafından sağlanacak. İsteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları devletten alacaklar üçte bir prim desteğiyle birlikte sigorta primlerini daha ödeme şansına sahip olacak. Ev hanımlarına prim desteği, erken emeklilik getirecek ancak evlilik süresi ve çocuk sayısı da ev hanımları için önemli bir avantaj haline dönüşecek. Torba yasa maddeleri arasında Meclis’e sunulan düzenlemenin bu yıl içinde kabul edilmesi bekleniyor.

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler