Emekliye Sürpriz Zam 07.45’te Açıklandı

Yayın: 04:41 - 02.07.2024
Güncelleme: 04:41 - 02.07.2024

#image_title

SSK ve Bağ-Kur emeklisine gelecek süper zam açıklandı. Gelmez denen refah payı geliyor. İşte yeni emekli zammı oranları…

Milyonlarca emekli için yarın yeni zamlı maaşlar belli oluyor. SSK ve Bağkur emeklisi, en düşük emekli maaşı alanlar, memur emeklisi TÜİK’in açıklamasına odaklandı. Son günlerde en çok merak edilen sorulardan biri de refah payı zammı olacak mı oldu. Emekliler, enflasyon zammına ek refah payı da bekliyor. Konu ile ilgili yeni açıklamalar var. Emekliye süper zam geliyor. SGK uzmanı yeni emekli zammını 07.45’te açıkladı.

Emekliler için 3 Temmuz saat 10.00’da dananın kuyruğu kopuyor. Milyonlarca emeklinin beklediği maaş zamları ile ilgili en kritik veri Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak. Haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte 6 aylık enflasyon zammı netleşecek. Ancak hala belirsizliğini koruyan bazı konularda var.  Bu konulardan biri de emekliye refah Payı verilecek mi sorusunun yanıtı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada refah Payı olmayacağı ortaya çıkmıştı. Ancak son kulis bilgileri tam aksini söylüyor. SGK uzmanı İsa Karakaş emeklilere refah payı ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

EMEKLİLER İÇİN YARIN KRİTİK GÜN

Milyonlarca emeklilerin beklediği temmuz zammı geldi çattı. Yarın tüm emekliler için kritik gün. Gözler saat onda yapılacak Türkiye İstatistik Kurumunun Haziran ayı enflasyon açıklamasına çevrildi. Henüz enflasyon açıklaması yapılmasa da aşağı yukarı emekli enflasyon zammı kesin. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre Haziran ayında enflasyon %2,52 çıkacak. Bu durumda da emekli temmuz zammı %25.81 olacak.

EMEKLİYE REFAH PAYI VAR MI?

Ancak emekliler sadece enflasyon zammı değil aynı zamanda refah payı zammı da bekliyor. O nedenle hükümetten yapılacak açıklamalar da yoğun bir şekilde Takip ediliyor. Enflasyon zammına ek kaç puan refah Payı zammı verilecek, Yeni emekli maaşları ne kadar olacak soruları için SGK uzmanı İsa Karakaş’tan da açıklamalar geldi.

SGK UZMANI YENİ ORANI AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş emekli maaş zammında beklediği yeni rakamı açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın refah Payı ile ilgili yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını belirten Karakaş, Henüz emekli zammı konusunda refah Payı kararı alınmadığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda talimat verdiğini söyledi. Yani emekliler için refah Payı hazırlığı başladı.

SGK uzmanı İsa Karakaş kendi beklentisini de açıkladı. Emekliye En az 10 puan refah payı beklediğini belirten Karakaş, Bu durumda da Temmuz ayındaki oranların %35’e kadar çıkacağını dile getirdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 15.000 TL OLUR MU?

En düşük emekli maaşı zammı ile ilgili beklentiler artarken İsa Karakaş’tan bu konuda da açıklama geldi. En düşük emekli maaşının doğrudan 15.000 TL’ye çıkmayacağını belirten karakaş, enflasyon oranında bir artış yapılarak 13.500 TL’ye kadar yükseltileceğini söyledi.

YARIN KABİNE TOPLANACAK MI?

Bu hafta kabine toplantısı henüz yapılmadı. Emekli maaş zammı için kabinenin yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması ve zam oranlarını değerlendirmeye alması bekleniyor. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem en düşük emekli maaşını hem de refah Payı zammını açıklayacağı tahmin ediliyor.

Merve Aydın
Exit mobile version