SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Ekonomi

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Temmuz Zammı Sonrası İLK JEST! Zamlı Maaş Ödeme Takvimi Belli Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL

SSK ve bağ-kur emeklisi zamlı maaşlarını öğrendi. Temmuz zammı sonrası emekliye ilk jest SGK’dan geldi. Emekli Zamlı maaş ödeme takvimi belli açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK ve bağ-kur emeklisinin zamlı maaş ödeme tarihlerini açıkladı. Emekli maaşlarında yapılacak artış bugün itibariyle netlik kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan Açıklama ile birlikte 6 aylık enflasyon oranı kesinleşti. Henüz refah Payı belli değil. Ancak şu anda emeklilerin 6 aylık zam oranı belli. 2024 temmuz emekli zammı 24,73 oldu. SSK ve bağ-kur emeklisinin maaşları bu oranda otomatik olarak arttı. Şu anda 10.000 TL maaşı olan bir emekli zamdan sonra 12.473 TL maaş almaya başlayacak. Son dakika haberi ise SGK’dan geldi. Emekliler için Temmuz 2024 Zamlı maaş ödeme takvimi duyuruldu.

TEMMUZ 2024 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Temmuz 2024 SSK ve bağ-kur emekli maaş zammı kesinleşti. Türkiye İstatistik Kurumunun Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber emekli zammı %24.73 olarak gerçekleşti. SSK ve bağ-kur emeklisi için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Çünkü 2019 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere refah Payı veriyor. Geçtiğimiz zam döneminde yani Ocak ayında refah payının belli olması biraz uzun sürmüştü. Bu yılda Dün kabine toplantısı yapıldığı için sürecin 20 temmuza kadar uzayacağı tahmin ediliyor. Ancak emekliler %24.73 zamlı maaşlarını alacak.

REFAH PAYI VERİLİRSE ZAM FARKI ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekliler için refah Payı kararı verilmesi durumunda Ocak zam döneminde olduğu gibi zam farkı çıkacak. Emekliye zam farkı ödemelerinin de temmuz ayı sonunda ya da ağustos ayı başında hesaplara yatacağı tahmin ediliyor.

SGK TEMMUZ 2024 ZAMLI EMEKLİ MAAŞI ÖDEME TAKVİMİ

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği SGK Temmuz 2024 Zamlı emekli maaşı ödeme takvimi de belli oldu. İşte SSK ve bağ-kur emeklisinin maaş alacağı tarihler:

SSK emeklileri:

– Tahsis numarasının son rakamı 9 olanlar için: 17 Temmuz

– Son rakamı 7 olanlar için: 18 Temmuz

– Son rakamı 5 olanlar için: 19 Temmuz

– Son rakamı 3 olanlar için: 20 Temmuz

– Son rakamı 1 olanlar için: 21 Temmuz

– Son rakamı 8 olanlar için: 22 Temmuz

– Son rakamı 6 olanlar için: 23 Temmuz

– Son rakamı 4 olanlar için: 24 Temmuz

– Son rakamı 2 olanlar için: 25 Temmuz

– Son rakamı 0 olanlar için: 26 Temmuz

BAĞ-KUR emeklileri:

– Tahsis numarasının son rakamları 9, 7 ve 5 olanlar için: 25 Temmuz

– Son rakamları 3 ve 1 olanlar için: 26 Temmuz

– Son rakamları 8, 6 ve 4 olanlar için: 27 Temmuz

– Son rakamları 2 ve 0 olanlar için: 28 Temmuz

author avatar
Merve Aydın

İlgili Haberler